Според ТЕЛК-овете: Млади и здрави хора масово са с разширени вени!

Работят си зад граница, докато получават пенсия за инвалидност у нас
24 яну 2019 13:02,
117
Според ТЕЛК-овете: Млади и здрави хора масово са с разширени вени!
Снимка: pixabay

Преди дни прокуратурата, "Икономическа полиция" и НОИ стартираха мащабна акция в цялата страна срещу измамите с ТЕЛК. Разследват се стотици случаи на неправомерно отпускани инвалидни пенсии, които са ощетили държавата с десетки хиляди.

Още по темата

Акцията е започнала в районите с най-голям процент инвалидни пенсии – Силистра, Разград, Габрово, Враца, Монтана.

Оказа се, че голям процент от хората, получаващи инвалидна пенсия, са напълно здрави.

Близо 300 фалшиви инвалиди от Разградско са съдени да връщат пари, пише в "Труд". По проблема в областта се работело целенасочено от 2012 г. Още тогава е била идентифицирана местна организирана престъпна група с участието на медицински лица. Разследването е в Специализираната прокуратура.

През последните години обаче съдилищата в Разград непрекъснато се занимават с такива фалшиви инвалиди, които връщат пари, след като се установява, че не са болни.

Работили преди години по лавината фалшиви експертизи, водещи до инвалидност, си спомнят, че тогава имало данни, че в основата бил хирург, който после бил съден за други престъпления. Участвали и други лица и затова било прието, че е организирана престъпна група. Дали това е потвърдено, нямат данни.

Според местни хора, някои от спряганите за участници, работят и до днес.

"Говорим за масови случаи в някои села, в които млади и здрави хора поголовно са с разширени вени и не могат да работят, поне според документите. Диагнозата е една и съща. В същото време се знае, че са зад граница, където си работят, но са взимали пари у нас да инвалидност", спомнят си разследвали случаите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
Георги преди 5 години
До АнонименНикой не завижда 4е взимат инвалидни пенсии тия пари нека да взимат истинските инвалиди а не фалшивите инвалиди в с,Езерово общ,Първомай обл,Пловдив полвината село с инвалидни пенсии но са взели документи за телк срещу заплащане по 2000,,,3000лв тия хора не са болни а са здрави
79
0
 
0
 
! Отговори
румен йорданов шикал преди 5 години
Az ot Razgrad i ot godini vzimam invalidna pensiya,i ne sam bolen navremeto platih na doktori or Razgrad i me urediha da vzemam invalidna pensiya sega sam dobre ,za6to da hodya na rabota kato i taka moje da se vzemat gotovi piri da ne sam lud da rabotya.
78
3
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
Az imam edin poznat Rumen Yordanov Shikalanov koyto jivee v Razgrad i godini nared vzima invalidna pensiya,a ne e bolen,navremeto plati na doktorite sega i na rabota ne hodi.
77
0
 
9
 
! Отговори
Има фалшиви инвалиди преди 5 години
Аз съм на 46, но младея според непознати. Имам неврологични и ортопедични ПРОМЕНИ в тялото си!Смяна на шийни прешлени на две нива и смяна на една тазобедредна става, а на другата декомпресия.Старая се да не ми личи и мисля, че не ми личи!Това не означава,че съм здрав, а пенсията, която ми изплащат, превръщам в лекарства и добавки.Не нападайте инвалидните пенсии, хора! Нападнете фалшивите шведски такива!Всяко второ лапе в маалата е асматично и получава пенсия от нашите пари!!!
76
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кви разширени вени ,бе....!На малкия ми , веднага му се разширявата вените , като видят женско кръшно дупе!Значи ли , че и аз съм за пенсиика...???!!!
75
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко е пенсията за разширени вени, че и аз имам, но бачкам по 12 часа?
74
4
 
11
 
! Отговори
до 81 преди 5 години
До АнонименНе може 1 милиард лв. за фалшиви пенсии да са изтекли - абсолютна лъжа е. Това значи, че са фалшиви 99% от болните. Десетки хиляди пише тук, което може да е макс 100 000 лв., т.е. най-много 50 човека с по 200лв. пенсия.
73
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 81Това е лъжа. Няма как милиард лева да са изтекли за година във фалшиви пенсии. Не се отпускат чак такива колосални суми и няма чак толкова фалшиви пенсионери. Недейте да внушавате изфабрикувана информация в социалните мрежи!Не е вярно, че хората не искат да работят, не е вярно, че не искат да внасят осигуровки!Вашият "бизнес" трябва да се научи да цени труда и да го заплаща достойно.
72
4
 
6
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Корукция - прокУратура. Мразя *** грешки...И друго - неправилно отсъдени пенсии се връщат не от болния, а от ТЕЛК-овете.
71
9
 
15
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Явно гербаджиите са тръгнали на война срещу инвалидите, щото да мачкаш бедни и болни е най-лесно, и са впрегнали здраво прокоратура и медии. А фактите са, че в БГ инвалидните пенсии са към 7%, докато средно за ЕС са 10-12%. Отделно, че в статистиката при нас влизат и инвалидните добавки на хора над 70г. и децата. Има безспорни и измами, и пресилени диагнози, но те не масово. Даже обратно - хора болни не смеят да се явят на ТЕЛК, за да не изгубят работата си.
70
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не иска да плаща данаци и осигуровки , но всеки иска голяма пенсия и заплата . Може ли да ми обясните как ще стане , като за година над милиард лв. са изтекли във фалшиви пенсии и други подобни.
69
2
 
22
 
! Отговори
Te4o преди 5 години
Няма бедни, няма богати всеки, който прави лоши неща трябва да си понесе наказанието! Стига сте защитавали айдуците. То като се почне от бедните, полека лека ще се стигне и до по-големите риби!
68
4
 
13
 
! Отговори
Настя преди 5 години
Е-ееее, ми като вдигнахте пенсионната възраст....!!!! Какво да правят хората!?
67
3
 
28
 
! Отговори
КралиМарко преди 5 години
Тръгнали на бедните,болните и гладните да им претришат кокалите...Абе, другари - *** Вие по-малко корумпирани ли сте?Вие, дето до един сте за панделата , какво ще разследвате?Докторите - дето са корумпирани и срещу парички издават всякакви болести..те не са ли по-виновни.Или Вие другари Управници, дето създадохте нечувана мизерия,бедност и тежък живот за населението - какви сте?!Не ходите на работа, а сте милионери, а простолюдието му обират здравето в частните фирми на вашите роднини!
66
3
 
7
 
! Отговори
До 71 и 73 преди 5 години
За съжаление, има. Но изключваме хората с такива пенсии по право. Фокусът е върху тарикатите.Първо, няма форсмажорно обстоятелство в БГ, което за 30-на г-ни да предизвика скок от близо 10 пъти в броя на инвалидите.За 2-то ще трябва малко усърдие, търпение и ровене из архивите на телевизии, вестници и някои новинарски сайтове, в които има доста разумно и аргументирано изложени статии и интервюта с факти по темата.Жокер: рода на врачки от Плевенско, осъдени за кражба на 1.5 млн USD от ливанки
65
6
 
42
 
! Отговори
:( преди 5 години
Че има измамници има, но че масово хората са болни също е факт! Независими ТЕЛК или нещо подобно, е без значение все ще се намерят тарикати и продажници. Аз лично познавам ощетени хора от ТЕЛК, но не и такива с измислени диагнози. Проверки, проверки и накрая наказания, ама и това е мираж.И се получава така, че страдат тези, които най-не заслужават, както винаги!
64
15
 
10
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 5 години
..И МОЯТ ДОЛНИЯ , Е С "РАЗШИРЕНИ ВЕНИ"!!!! ...АМА НЕ УМИРА И ВСЕ ПО-ЯК СТАВА , КАТО ВИДИ НЕКОЕ КРЪШНО ДАМСКО ДУПЕ..!
63
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбрахте ли , че парите нямат цвят или партия. Първо трябва лекарите , които са се подписали под фалшивите телкове да ги осъдят и в затвора, а после хората. Тука само се прехвърляме коя партия е виновна , а забравяме че *** много мрази далаверата , в която не участва. Блажиш ли дядо попе , блажиш а....
62
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 71Завиждат им че са болни. Но като се разболеят, реват че нямат пенсии.
61
5
 
13
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До АнонименНяма да гласувам и за БСП, ако това намекваш.