Всеки ден: Поне трима пенсионери стават жертва на грабеж!

Възрастните хора са с ниски пенсии и изобщо не са защитени
24 яну 2019 07:10, Петя Славова
22
Всеки ден: Поне трима пенсионери стават жертва на грабеж!
Снимка: pixabay.com

Възрастните хора в България, освен с ниски пенсии, трябва да се справят ежедневно и с грабежи. Оказва се, че трима пенсионери на ден стават жертва на грабеж. Най-безащитнитната част от обществото ни са пребивани, сплашвани и ограбвани в собствените им домове, като този процес вече не е инцидент, а всекидневие.

Още по темата

Само през последния месец от годината жертви на подобни престъпления са станали около 90 души. Общият брой на потърпевшите за декември е близо 150, съобщава "Монитор".

Останалите 60 души обаче са причакани хора на улицата, които са били нападани и обрани. Общо регистрираните грабежи за последната отчетна година на вътрешното ведомство пък са 1525.

От там отчитат, че те са намалели спрямо 2016 година с около 9 процента. Или иначе казано за 2017 година са били обрани с близо 120 души по-малко, които са били ощетени с едва около 12 хил. лева.

В повечето случаи крадците си тръгвали с дребни суми от порядъка на 30-40 лева. Най-много били нападенията в първите дни на месеца, когато пенсионерите взимали пенсиите си.

Преди да се приберат в домовете си обаче, те плащали сметките и купували лекарствата си и така им оставали незначителни суми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕИЗБЕЖНА САМООТБРАНА И СТИГА СТЕ СЕ ОПЛАКВАЛИ !!!
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
3атова майка ми е на 4 часа със самолет от Terminal 2
7
5
 
12
 
! Отговори
Mi6osp преди 5 години
Гарантирано от ГерБ.
6
0
 
23
 
! Отговори
БХК преди 5 години
Голяма работа, важното е да бъдем солидарни и толерантни с престъпниците, които са добри хора, но понеже вие се държите лошо с тях и те ви крадат, бият, изнасилват и убиват. Законите в момента са много строги, не може за ограбен и пребит пенсионер, да има глоби и условни присъди, престъпниците се стресират, натъжават, много им е тежко и трудно се възстановяват от преживяния стрес в арести и съдилища.
5
0
 
17
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Пазете се и от майстори на покриви които ходят от врата на врата и предлагат евтини услуги после ви излиза пресолено искат хиляди и заплашват а полицията пише преписка до прокуратурата а те казват, че няма престъпление защото вие сами си давате парите като ви ги искът нищо, че сте под смъртна заплаха!
4
0
 
16
 
! Отговори
Ромс преди 5 години
Еми като няма наказание към престъпниците ,защото може да има само когато е обира е над минаималната заплата . Държавата -дупетатите е тъй написала закона,че защитава повече мошенците и крадците ,отколкото честните граждани и пенсионерите. И вечния въпрос: Е кой е виновен? Този който яде баницата или тези които му разрешават да яде и да не си плаща?
3
6
 
17
 
! Отговори
??? преди 5 години
То демократите от СДС откраднаха за няколко години над 120 милиарда лева. После демократите от ГЕРБ за 10 години горе-долу и те толкова откраднаха. Какво са 30-40 лева в сравнение с грабежа на демократите в България след 1989 година?
2
22
 
10
 
! Отговори
хаха преди 5 години
Комунистите от 1989г. до днес са откраднали над 50 милиарда лева а вие ми говорите за някакви си 30-40 лева.
1
17
 
6
 
! Отговори
обединен патриот преди 5 години
Грабят ги пенсионерите, защото има какво да им вземат. Ето, ние увеличихме минималната пенсия на 300лв. преди 2г. като ни избраха и влязохме във властта, както и обещахме на изборите. И сега пенсионерите забогатяха и взеха да ги обират.