512 хил. руски туристи посетили България през 2018-та

Ще ги привличаме целогодишно като "страна на здравето"
15 фев 2019 22:22, Анисия Иванова
38
512 хил. руски туристи посетили България през 2018-та
Архив: Булфото

Близо 512 хил. руски туристи са посетили България през 2018 г., каза зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева на кръгла маса на Българо-руската търговско промишлена палата.

Страната ни е известна дестинация не само с морския и зимен туризъм, стараем се да я представим като страна на здравето, обясни Албена Методиева от министерството.

"България е предпочитана дестинация за голяма част от руските граждани. Русия продължава да е един от най-важните пазари за българския туризъм и Министерството на туризма полага последователни усилия за постигане на най-добрите условия за прекарване на време за отдих на руските граждани у нас“, обясни тя.

По думите й България ще разширява възможностите за руския потребител със здравни продукти, пакети за укрепване на здравето и лечение в българските балнео и спа комплекси. Според нея тези възможности могат да бъдат използвани не само през летните периоди, а целогодишно.

"Българската държава полага последователни усилия, за да може да посреща все повече руски туристи. Министерството на туризма осъзнава ролята на руските посетители за развитието на туризма“, посочи Методиева.

Тя обяви, че от 1 февруари 2019 г. заявления за издаване на български визи могат да се подават в 59 града в Руската федерация. Постигнати са намаления на цените от 19 на 14 евро.

"България е предпочитана заради своята култура, цивилизационната и историческа близост между двата народа, християнските манастири, минералните извори и топлото море, както и българското гостоприемство и към най-взискателните туристи“, обясни зам.-министър Георгиева.

"Руските граждани не са просто туристи, а чакани гости, които повече от 30 години са най-многобройните групи в летните ни курорти“, отбеляза Георгиева, като подчерта, че цели български комплекси работят с руски граждани, а езиковата бариера не представлява пречка.

Според нея съществено значение за ръста в чуждестранните посещения у нас имат руските туристи. Руската федерацията зае шесто място за държави с входящ туризъм за България, допълни зам.-министърът на туризма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
someone преди 5 години
До Анонименвсеки ден ще я посещават и един сърп и чук ще ти забият в тъпата глава.
24
3
 
1
 
! Отговори
патриот преди 5 години
Такива бедни и прости ватенки гонят платежоспособни и културни туристи от ЕС и САЩ. Никой не ги иска и ги отбягват като крастави.
23
0
 
0
 
! Отговори
дошли в лайноморе преди 5 години
от руската *** в септична яма. всички хотели на червените капиталисти изливат фекалии в морето.
22
0
 
2
 
! Отговори
БЛЯК преди 5 години
Как полагате усилия хахахаха като ги обвинявате за всичко и си водите предизборната агитация на техен гръб хахаха LOL
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 21Да, ама там е по здравословно, щото да лежиш на каминяците, е като йогите на пирони. Освен това на всеки 15 мин. пускат руския химн, и ставането и лягането стяга коремните и гъзните мускули.
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Ами не е, като а няма цял свят останал ...
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До бай хМоже, можееее :)
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 18Сори, ама никой не иска да ходи там, а турзма много пострада, защото голямата част от посетители бяха украинци. Сега или не могат да пътуват, или не искат. Да не кзавам, че икономиката на Крим просто е смазана.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не са надрусани англичаи, ще са пияни руснаци, ако не са и те, ще са скандинавци, дето са хем надрусани, хем пияни ...
16
1
 
1
 
! Отговори
tinedzer преди 5 години
vseki koito e xodil niakade kato dorist znae 4e xar4ish kinti - s dve dymi ostavash pari : rysnacite idvat ostavat pari - a amerikancite kade sa zashto ne doidat da poxar4at nekoi dolar: aaaa zabravix sasht samo smy4at i kadat -2 milarda ni iskat za 8 broia samoleta - no ne e lyt tozi koito ede banicata a tozi koito my e dava ; zabravix da spomena i MARICITE - nai skapia tok ot tezi centrali koito balgaria triabva da plati : xvalete mi oshte xamerikancite shto sa gotini xa xa xa smeshnici
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рашите вече си имат Крим.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е пълна глупост. Само апартаментите, които имат по черноморието са над 500 000. Вероятно 512 хиляди месечно са посещавали България...
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ба не ги пущаите тея бе ша ни изкъркат пиенето
12
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 19Смешкоо какъв туризъм е имало едно време, като нямаше хотели и леглова база бе :) В гората на златни пясъци ли спаха. Аман от соцц маймуни , които още си живеят в измисления свят.
11
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Чудно мие тези туристи да ли са се върнали в Русия преди 3 дни имаше статия,че 46% от руснаците искали да емигрират на запад но не могат да излязат от Русия тези щом са има ли късмет да излязат да ли са се върнали.
10
1
 
7
 
! Отговори
бай х преди 5 години
то не може хем санкции на Русияхем туристи да чакаме от там къде са американските туристи ???
9
1
 
10
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До 17. Няма какво да направим, ние вече каквото можахме направихме, за да ги изгоним тези платежоспособни туристи. Бетонирахме си курортите, дадохме ги на мутрите и толкова. Вече нищо не може да се направи, богатите туристи не искат бетон и блокове, искат тишина, природа, чист въздух, неща които ние вече не можем да им предложим. Така че тук ще се радвате на пияните рашки и англета и това е. Единствения начин е събаряне на блоковете, наречени хотели и след 100-тина г. дано се възстанови природат
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ни интересува колко рашки са идвали. Въпросът е какво да направим за да идват повече и по платежно способни други туристи.
7
9
 
11
 
! Отговори
Смехурко преди 5 години
Руската федерацията зае шесто място за държави с входящ туризъм за България, допълни зам.-министърът на туризма.512 хиляди от 9 273 345 .Не е зле, но каквото с тях, такова и без тях. Долу-горе колкото полските туристи, а поляците са в пъти по-богати. Да не говорим за германците.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз това лято изпрасках две. Ако всеки направи като мен догодина ще дойдат 5 млн.