Доброволци спасиха 2 кучета, прекарали 6 дни на покрив

Щастливата развръзка е от село Виноградец
18 фев 2019 22:40, Красимир Ангелов
15

Две бездомни кучета прекараха шест денонощия на покрива на изоставено училище във Виноградец. След множество апели до институциите и различни неправителствени организации, днес кучетата бяха спасени от доброволци от Пазарджик.

Веска и Боби нямат стопани, но за тях се грижат няколко семейства във Виноградец. Преди няколко дни обаче те забелязват липсата им, а случаен минувач ги открива на покрива на изоставена сграда.

Веднага подават сигнал на 112, но цяла седмица никой не реагира. Докато на помощ не идват доброволци от Пазарджик.

Спасителната операция продължава повече от час.

Спасителите отхвърлиха версията някой умишлено да е оставил кучетата на покрива, защото достъпът до там е много труден. Сега за животните ще се погрижат и от пазарджишка природозащитна организация.

Още вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
3
 
! Отговори
МАРИЯ преди 5 години
До Любо Наистина!! Най-после и в България някъде да се преодолее простотията и да постъпят човешки. Знае се, че който не помага на животни, не се интересува да помага и на хора....49960
7
17
 
9
 
! Отговори
Любо преди 5 години
добре че мога да коментирам браво на тези доброволци трябва да им се дадат златни медали да бъдат наградени да ги обявят за герои браво Сега ще си го преместя голяма новина голямо нещо
6
5
 
9
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 5 години
Нали има уж организации като тия 4 лапи ли какви бяха?! Май одят само де има 4 копита и то свински да облажат трътката и да са намаат, то бай *** за какво го бива друго освен да помпи на маса и да гали тумбака подире че голям и убав станал. Държавица пълна с дребни селски тарикати-андрешковци. Иначе за евро-фондове всички се натискат да папат готова пара, то тъй всеки знае с чужда пита помени да върти!!!
5
5
 
36
 
! Отговори
Дам преди 5 години
Типична картинка за тая държава.. Пълно е с псевдо организации на животинска основа... Само лаят из медийнното пространство, бъркат се къде не им е работата, усвояват едни пари, дето изчезват незабелязано/скришно, бият се в гърдите при всяка възможност, но когато има нужда от реакция, действия и т.н. - тогава 112..6 дена бре, 6 дена и накрая доброволци... Нещастни Скапаняци!
4
13
 
19
 
! Отговори
Ристу преди 5 години
До 8: Кое му е доброто да отглеждаш кучета свободно по улиците? И то "отглеждаш" е силно казано, защото нито ги ваксинират, нито се грижат за тях, а само им хвърлят остатъци. Кое му е доброто да сме първи в ЕС по брой бездомни кучета и по случаи на заразени с кучешка тения? Кое му е доброто да те лаят и хапят кучета, докато си вървиш по улицата? Сбъркан ти е морала на теб. "80-те процента"... За Дънинг-Крюгер да си чувал? ***.
3
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има добри хора! Браво! А номер 1 не е от тях , а от 80-те процента.
2
1
 
40
 
! Отговори
? преди 5 години
Е, как са се качили на този покрив, след като това е трудно и за човек?Разбирам да бяха котки, но кучета?Все пак, добре че са ги свалили оттам.
1
49
 
20
 
! Отговори
Ристу преди 5 години
Трябвало е да ги оставят там. А тези, които ги хранят - да ги глобят. Това е незаконно отглеждане на кучета на улицата.