Пореден строеж на морето, на метри от плажа в Крайморие

Планът предвижда цялата крайбрежна територия да се застрои
18 фев 2019 10:05, Петя Славова
24

Пореденият строеж на морето ще бъде на метри от брега на плажа в Крайморие. Там се строи сграда, предаде Bulgaria ON AIR.

Според проверка на общината нарушение няма, защото терените край брега са възстановени земеделски земи, включени в разширението на квартала.

Планът е приет преди 10 години и предвижда цялата крайбрежна територия да бъде застроена. Общината е успяла да отнеме от собствениците почти 1/4 от терените, за да има въздух.

Има предвидена зелена буферна ивица, която да осигури високия обществен достъп.

Наемателят на плажа в Крайморие се увери на място, че строежът не попада в концесията, но попита, къде ще се залустват отпадъчните води от новите сгради.

Концесионерът се притеснява, че земните маси при изкопните работи, може да се свлекат на плажа и да унищожат ивицата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 5 години
До KOKO,сега събаря,къщите във Войводиново,заета е с важни държавни дела.
15
0
 
2
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
KADE E ANGELKOVATA......
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Там трябва да събарят, а не още да бетонират. На някакво разстояние от плажа, всичко трябва да се събори, примерно поне на 100 метра от плажа.
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ме интересева какво още бетонират на Бетономорието?! Аз всяка година си ходя някъде по света, обикновено в Испания, но не само там. Там всичко, което ме дразнеше на Мутроморието, го няма.
12
4
 
1
 
! Отговори
Иш преди 5 години
До АнонименКато те гледам граница не си минавал а това, че до морето не си ходил по рождение ти личи! И ЗА ДРУГИТЕ неходещи по морето като вид протест, нищо не доказвате или променяте с това, там се разработва експериментало за чужденците, развива се на метода проба грешка и то добре , проблема е че грешките няма кой да ги събаря и прави на градинки а ги дава на абдали като нас на "промоция" и си викаш гасМи далаватера напипах за това лято.
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да разрушат половината от построеното след 1989 година, те още строят! Затова не стъпвам на Бетономорието от 2003 година, когато за последен път се пробвах. Има Испания, Италия, Гърция, Турция, .... където поне знаеш, че си заслужава парите, които плащаш.
10
2
 
14
 
! Отговори
10 години преди 5 години
Вече стават почти 10 години, в които не съм стъпвал на български плаж. Няма и да стъпя.
9
0
 
16
 
! Отговори
Иван Пешев преди 5 години
Общините първо одобряват проектите на т.нар. предприемачи и после почват да отчуждават земите на малките собственици за да може да направят пътища на предприемачите и всичко е по закона !!! Долу гнета на строително-чиновническата мафия !!!
8
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При дебелата свинка Борисов е така, абсолютен престъпник заедно с останалите дебелаци около него - Цацата, Пеевски и Ко
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видими резултати
6
0
 
18
 
! Отговори
Мафо преди 5 години
Цялото крайбрежие е една голяма помийна яма. А майки се чудят защо децата им се по**рат и одраф*т като ги водаят на моренце. Няма по-долна из*ет от собствениците на "ниви" покрай морето, злобни, алчни селяни продаващи и майките си за някой лев, после инвесторите виновни. Не е луд тоя дето яде баницата, държава няма а норада гледан и про*т.
5
0
 
25
 
! Отговори
... преди 5 години
И после разни ГУЙНА се чудят що от над 17г не ходя по БГ морето! МИ то там като се махнат пияните руснаци и чадърите и остава един ГОЛЯЯЯЯЯМ бетонен паркинг!
4
1
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯМЕ ПОВИШАВА ТЕМПЕРАТУРАТА НА МОРСКАТА ВОДА! ЗА 10 ГОДИНИ СРЕДНАТА ТЕМПЕРАТУРА НА МОРСКАТА ВОДА ПРЕЗ МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ СЕ Е ПОВИШИЛА С 1 ГРАДУС КОЕТО ЗНАЧИ, ЧЕ ЛЕТНИЯ СЕЗОН СЕ УВЕЛИЧАВА !С ДВЕ ДУМИ ЗИМНИЯ БИЗНЕС ЩЕ СТАВА ВСЕ ПО-ЗЛЕ А ЛЕТНИЯ ПО-ДОБРЕ СЛЕД 20 ГОДИНИ СИГУРНО ЩЕ ИМАМЕ КЛИМАТ КАТО ГЪРЦИЯ СЕГА!ИЗВОДА Е, ЧЕ ЗАСТРОЯВАНЕТО ЩЕ ПРОДЪЛЖИ С ПЪЛНА ПАРА А НЕСПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ СЪЩО ЩОТО ПРИ ГЕРБ Е ТАКА БАТКО И БРАТКО ДАЛАВЕРКАТА НЯМА ДА СПРЕ!
3
3
 
8
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
За да си прав се казва; И при ГЕРБ е така !
2
0
 
12
 
! Отговори
Каракачанов,какво-- преди 5 години
става ---- е от тези,, строители,, ромите взимат пример....
1
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При Гроб е така!