В Разлог слагат ваксини срещу морбили с мобилен кабинет

Той ще бъде разположен в ромската махала на града
22 фев 2019 08:50, Красимир Ангелов
7
В Разлог слагат ваксини срещу морбили с мобилен кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мобилен кабинет за имунизации срещу морбили, паротит и рубеола на лица от 13-месечна възраст до 18 години ще работи от 10 ч. днес в ромската махала в Разлог, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Още по темата
Ваксините ще бъдат поставяни от четирима общопрактикуващи лекари, съвместно с епидемиолог от РЗИ-Благоевград.

До момента в Благоевградска област заболелите от морбили са 27, което е най-много в цялата страна. Издирени са 259 контактни лица и обхванати с ваксина са 106 контактни лица и лица с пропуски в имунизацията срещу морбили.

Продължават проверките за изпълнение на връчените на общопрактикуващите лекари предписания, относно издирване и обхващането на лица с пропуски в имунизацията срещу морбили, както и проверките в здравните кабинети на детските заведения и училищата, относно имунизационния статус на децата, допълват от РЗИ-Благоевград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
5
 
! Отговори
Zero преди 5 години
Защо ваксинирани се разболяват? Какво е качеството на ваксините, които се използват в България? И каква отговорност е потърсена от лекарите в Разлог, които проспаха вируса и допуснаха разпространението?
5
2
 
12
 
! Отговори
ШОК и УЖАС преди 5 години
В Англия има над 1000 случая на морбили и нищо не се чу по медиите. В БГ всичкото новина е все ШОК и УЖАС! А пък да сложиш ваксина на контактен е най-голямата идеотщина, която лекар може да сътвори! Това е абсолятно забранено! Ама те и лекарите ни са тройкаджии като политиците... Последният да изгаси лампата.
4
4
 
5
 
! Отговори
шоу преди 5 години
Аз не искам да плащам за ваксините на гетото
3
8
 
4
 
! Отговори
българин преди 5 години
Мамите ,, антиваксърки" нещо се умълчаха тия дни ?! Глас не им се чува !
2
2
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ГЕРБ БРАНИ ЕЛЕКТОРАТА СИ!!!ТОВА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВАКСИНА И НИЕ ТУК ДОБРЕ ЗНАЕМ КОЙ НЕ СИ Е СЛОЖИЛ НИКАКВА ВАКСИНА И ТО ТЕЗИ ВАКСИНИ СА БЕЗПЛАТНИ ЗА МАЛКИТЕ ДЕЦА !
1
1
 
12
 
! Отговори
БЧК преди 5 години
Имунизацията се нарича : превенция. Това "упражнение" се прави, преди болестта да вземе превес. А не, когато заболеваемостта е в пик. Но нали трябва да се симулира дейност, а и едни пари да се усвояват... Няма имунизация - няма помощи, толкова бързо може всичко да бъде решено, но явно липсва воля за това.