Кои са най-добрите болници у нас? Класацията - на 25 март

Над 200 болници взимат участие в проучването
20 мар 2019 12:55,
16

На 25 март от 17:00 часа в хотел "Интерконтинентал" Investor media group и Българската болнична асоциация ще представят резултатите от проучването за най-добрата болница в седем ключови специалности - Акушерство и Гинекология, Кардиология, Онкология, Хирургия, Педиатрия, УНГ, Ортопедия.

"Това, което успяхме да направим с усилията на много екипи месеци наред, е да проведем проучване, което се опира на четири стълба - проучване сред пациентите, сред лекарите и мениджмънта на болниците, което трябва да ни даде информацията за това - как се оценяват здравните грижи в България", обясни Катрин Иванова от Investor media group в "България сутрин".

Тя посочи, че всички 346 болници в страната са били поканени да участват в изследването и над 200 от тях са го направили. По думите ѝ така, фактически имаме изграден многокомпонентен индекс, който ни показва оценката на здравното заведение.

Пациентите са били разпитани по редица важни въпроси като грижата, положена към тях по време на хоспитализацията, информираността им за правата им в лечебните заведения, за това - колко често получават болкоуспокояващи и т.н.

"Всички се интересуват от качеството на здравеопазването и медицинските услуги. Самото изследване показва, че сме закъснели да представим това на обществото. Големият брой участници оправдава мероприятието и смисълът на това действие", коментира Андрей Марков от Българската болнична асоциация пред Bulgaria ON AIR.

По думите му изследването направено така, че условията да отговарят и за регионалните болници. Той посочи, че проучването цели да представи и възможностите за превенция.

"На 25 март ще бъдат представени изводите от проучването, ще се случи дебат на тема конкурентоспособността на болниците, в който ще участват лекари, представителите на системата на здравеопазването и на бизнеса и ще се случи награждаването на най-добре представилите се болнични заведения", обясни още Катрин Иванова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредното неясно проучване :) Как го проведоха, по какви критерии??
10
0
 
2
 
! Отговори
vlady преди 5 години
В България няма болница с подходящо име "Свети Петър" - пациентът да знае за къде е.
9
2
 
3
 
! Отговори
Ганев преди 5 години
6.5 милиона население - това е факт. Болници - 430 - персонала им повече от пациентите.Кастово съсловие в което годподстват НАЙ-ГОЛЕМИТЕ БЕЗОБРАЗИЯКакво трябва да се направи -министъра не да дреме на стола а НЕЗАБВНО 100 болници и основни ЧАСТНИ /за изхвърляне/Всички мед. дености в които е налице ТЕХНИКА-незабавна преоценка но не от хора с медиц. тапии а о То медицина няма - техниката им върши работа. -ВСИЧКИ ЦЕНИ- НАМАЛЕНИЕ - минимум 30 %Това че някой има мед. диплома не означава нещо
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще ги "стигнем" Австрийците само в София има 82 болници почти колкото в цяла Австрия-91 Тук болниците не са създадени да лекуват а да източват здравната каса.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Koi sa bg arhitektite na bg bolnicite? Darjavni bulgarski slujiteli li sa, ili sa ot lunata padnali, zasto nikoi ne pokazva tiah, horata koito proektirat i realizirat bg bolnicite, s kakvi arhitekturni celi i kakvi arhitekturni strategii sa gi napravili?
6
5
 
8
 
! Отговори
истина е преди 5 години
Най-добрите болници са тези които отчитат най-голяма смъртност при пенсионерите ,че и бонуси вземат за това докторите от ГЕРБ !!
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-добрата болница у нас са Централните Софийски гробища.Оттам няма нито една рекламация, както и нито един върнат пациент.С ГЕРБ сме силни и стабилни.Най-вече в мизерията.
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Морскикъф ти е проблема ве каскет омачкан? Чемодан, вакзал, масква
3
12
 
5
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Над 50 болници са закрити при управлението на ГЕРБ.Геноцид!!!
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не пише за "Св. Кирил" или " Св. Анастасия" хахаха!
1
1
 
14
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Като са направили класация за болниците да класират и гробищата, че направо да се ползват 2 в 1.