Пуснаха кмета на Червен бряг, утре повдигат обвинения

Пари изтичат отвсякъде, заяви главният зам.-главният прокурор
20 мар 2019 18:24,
5
Пуснаха кмета на Червен бряг, утре повдигат обвинения
Снимка: БТА

Освободиха кметът на Червен бряг Данаил Вълов след като той даде показания в местното РПУ. По-рано днес Вълов и още петима общински служители бяха задържани за злоупотреби по програмата "Топъл обяд".

Кметът дори е пристигнал в Общината и ще участва в заседание на комисия, заяви пред БНР секретарят на общината Николай Недков.

Още по темата

"Това, което не мога да коментирам повече, но аз съм спокоен и ръководството е спокойно, тъй като този проблем мисля, че е изчистен от управляващия орган, изчистен от хората, които тука по места работят", заяви той.

Утре ще стане ясно на кого, освен на кмета на Червен бряг,  ще бъде повдигнато обвинение, каза заместник главният прокурор Иван Гешев.

"Ситуацията е като в ТЕЛК, НОИ и един куп други държавни структури, пари изтичат отвсякъде. Пари има, но се краде много, казвам го откровено, не визирам конкретния човек, за да не наруша конституционно гарантирани негови права и презумпции. Да използвам този случай да обобщя това, което се вижда като данни по досъдебните производства", увери Гешев.

Заместник главният прокурор Иван Гешев съобщи, че официално шестима души са задържани за 24 часа, сред тях е и кметът на Червен бряг.  Утре ще стане известно на кои ще бъдат повдигнати обвинения и дали ще бъде поискано по-продължително задържане на задържаните днес с полицейско задържане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви 50%,Цели 100%АЙДУШКО ПЛЕМЕ
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно е че 50% от кметовете крадат..но колко са в затвора..но толкова много полиция е смешни
1
2
 
11
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
ако разследванията се правеха със същото качество както се краде в количество до сега да се бяхме оправили