Свидетел: Падналата стена, убила човек, подкопана от влага

Община Хасково предупреждавала военното министерство
Обновена: 20 апр 2019 11:20 | 20 апр 2019 10:56, Елка Василева
19
Свидетел: Падналата стена, убила човек, подкопана от влага
Снимка: БТА

Чия е отговорността – този въпрос възникна, след като ограда на бивше военно поделение се срути в Хасково и уби един човек.

Жертвата се е движела по тротоара край падналото съоръжение в момента на рухването му. Според свидетели най-вероятната причина за трагедията е силният вятър. През годините неведнъж са ставали подобни инциденти.

Съседите споделят, че само за последните 5 години оградата е падала поне 3 пъти.

Още по темата

„Инцидентът стана малко след 18:30 ч. Имаше силен вятър. Чух много силен удар. Помислих, че става въпрос за катастрофа. Имаше прахова завеса. Няколко метра по-нататък видях какво всъщност се е случило. С просто око може да се види, че оградата е опасна, тъй като е подкопана от влага”, каза пред Нова тв свидетел на инцидента.

От пресцентъра на Община Хасково заявиха, че през годините многократно са изпращали писма до Министерството на отбраната, за да сигнализират за опасната стена.

В петък от министерството публикуваха прессъобщение, в което заявиха, че дни преди инцидента са започнали процедура по бракуването на бившето военно отделение.

Община Хасково ще е готова в началото на следващата седмица да преодстави цялата налична информация, свързана с оградата на ул. "Ком" в областния център, която вчера рухна и уби човек. Това съобщи пред БТА зам.-кметът на общината Велин Балкански.

По време на буря със силни пориви на вятър към 18,30 часа привечер тухлената стена, част от бивша казарма, се срути върху случаен 57-годишен минувач, който загина на място. Междувременно Военно-окръжна прокуратура - Пловдив пое разследването, уточниха от ОД на МВР - Хасково.

По случая с опасната ограда е водена кореспонденция с Министерството на отбраната, чиято собственост е обектът. Има писма до ведомството, които са подкрепени включително със снимков материал, допълни зам.-кметът Балкански. По негови думи общината също така многократно е обезопасявала и предупреждавала пешеходците в района с предпазни ленти, но те били премахвани от недобросъвестни минувачи.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
8
 
! Отговори
Да видим сега преди 4 години
принципите на Каракачанов!? Ако е свестен човек, трябва да подаде оставка, неговото министерство е виновно, убили са човек!
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде Каракачанов на опашката с оставката хахаха.
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По разрешението за строеж ще се види чия е. 200 метра наредени тухли няма как да не паднат. За пореден път. Уви, всичките багери са били заети с бутане в Габрово, та е трябвало вятърът да им свърши работата.
14
1
 
5
 
! Отговори
Аркадаш преди 4 години
Зевс е виновен не кмета
13
1
 
7
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
"Според свидетели най-вероятната причина за трагедията е силният вятър." Кефи ме логиката на свидетелите. За едни 80% веднага се сетих.
12
2
 
11
 
! Отговори
Жалко за човека! преди 4 години
Пак няма да има виновни. Пустата вода, как подкопала стената!!!!
11
2
 
5
 
! Отговори
Вие сте ИДИОТИ преди 4 години
"Чия е отговорността" ?!?!?!?Ами на Арменския поп е отговорността.Боко-рапоня ли?Ааааа, твърдо ньИе.Той никога за нищо не е виновен.Виновни са бушоните които Той е назначил на поста "бушон",виновем е Мюфтията, Времето, международното положение и т.н.Тутин, и той е винве,*** и Боко0-тиквата никога и за нищо нямат вина.
10
1
 
5
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 4 години
Трябва Прокуратурата да Арестува Каракачанов и да го пусне под Гаранция 10 000 лева .Но ще изчакаме 12 месеца , ще я бъде България .
9
1
 
23
 
! Отговори
Ааааааа.... преди 4 години
....разбра се вече кой е виновен за смъртта на нещастния ни сънародник - влагата!Съболезнования на близките на загиналия и един съвет - да съдят институциите до дупка!
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ВиК мълчат гузно ?
7
2
 
23
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 4 години
Тези згради западат защото някой голям началник от когото зависи ги купува за жълти стотинки за себе си чрез други лица.Затова МО трябва да изплати по 5милиона кръвнина на всеки роднина чак до 5тия братовчед.Мръсни ненаситни *** ....не се наядохте .Всичко стои изоставено заради тази корупция и лакомия.
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А онези горе строят и си купуват апартаменти, къщи, палати с пари от бюджета и еврофондове.....
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безхаберие, престъпно нехайство, корупция, разруха.....Не са ни нужни такива управляващи!
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Министърът е зает с политика, изобщо не изпълнява задълженията си.
3
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откак сме в НАТО всичко се руши със САЩ и НАТО напред към гробищата.
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А шкембе войвода къде е спал?Или е бил зает с далаверата за Ф16 и вътрешните му задължения е напълно зае.ал.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ФрAнс прес няма и да ревнат сега или само за Нотрдам пишат егоистил ЕС винаги ще ни смята за втора ръка хора ама не си вижат катедралите как горят. Вината е на ЕС и на Макрон и на САЩ и НАТO.