Гинем по пътищата: Кога стават най-честите тежки ПТП-та?

Най-голям брой на тежки катастрофи - около 17.00 часа
21 апр 2019 09:35, Петя Славова
69
Гинем по пътищата: Кога стават най-честите тежки ПТП-та?
Снимка: архив, Булфото

Все по-невнимателни и нетолерантни сме по пътищата. Катастрофите зачестяват, а мнозина губят и живота си. Според данни на МВР всъщност тежките пътнотранспортни произшествия в страната са с 204 по-малко от предходната година. Намаление има и в броя на загиналите.

През 2018 г. на пътя живота си са загубили 611 души - 71 по-малко от 2017 г., когато са регистрирани 681 загинали. За същия период са регистрирани по-малко ранени в следствие на тежки пътнотранспортни инциденти - 8466 ранени (с 214 по-малко от 2017 г.). Данните обобщи началникът на отдел "Пътна полиция" в Главната дирекция "Национална полиция" комисар Росен Рапчев по време на форум на Българската браншова асоциация по пътна безопасност. Срещата се проведе в Хисаря и бе посветена на изграждането на безопасната пътна инфраструктура.
 
Отчита се, че най-голям е броят на тежките пътни инциденти в часовия пояс около 17.00 ч, пише "Дарик". Тогава се регистрират най-много тежки пътнотранспортни произшествия със загинали и ранени. От данните прави впечатление, че с напредването на деня - в интервала между 8.00 и 9.00 ч. сутрин, броят на тежките произшествия рязко започва да се покачва, в обедните часове бележат известен спад, но следобед отново започват да зачестяват. Пикът е привечер и едва около 20.00 ч. честотата бележи спад, сочи още анализът на "Пътна полиция".

Намаление на тежките пътнотранспортни инциденти се отчита по всички класове пътища, става ясно още от изнесената статистика. Най-сериозно е по първокласните - от 175 за 2017 г. на 131 за 2018 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: МВРкатастрофистраната
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами то трябва - образование, дисциплина, отговорност, морал... и т.н.
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Намалете скоростта, бързате за гроба преждевременно! Няма смисъл от това, намалете скоростта!
51
7
 
2
 
! Отговори
предпазливо коране преди 5 години
Социалистите озверяха. Вече десет години не могат да се наместят на софрата. Стават все по-свирепи и безпардонни. Оня ден имах дискусия с един с фланелка "няма такава държава". Това не е човек а свирепо подивяло куче. Аз му отстъпих щото си знам че ще си намери сам майстора.
50
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГИНАТ ГЛУПАЦИТЕ! НЕ МИ ПУКА ЗА ТЯХ, ДА ***!
49
0
 
15
 
! Отговори
Учтив и културен преди 5 години
Такива гамени се развиха през последните 20 години, че изобщо не е за чудене! Хора, можещи да четат, но неразбиращи нищо... Морално оскотели, и дегенерирали от социалната си среда( редовно слушане на чалга и приемане на алкохол)... За напаста от другата боя ви е ясно- над 20 000 с купени книжки, и неграмотни да се подпишат... Още?
48
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Контрол има, не е като да няма, ама всички святкате с фаровете, да предупреждавате "колегите" за катаджии.Самоконтрол нямате, пичове. Не ви трябва катаджия, да ви закопчее колана или пък да карате по ограниченията. Затова гинете като мухи, че и невинни убивате. Защото просто сте *** и Андрешковци.
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато няма контрол тогава стават пък тук е по -голям произвол от Дивия Запад когато един *** може да те премаже с колата си дори и да няма книжка е това сме ние
46
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 47"Никъде по света правилата не се спазват, ако държавата със силата си не наложи спазването им" Значи не ти е проблем да се напоркаш, да сложиш детето си в колата и да караш с превишена скорост? Виновна е държавата че не те е спряла. Защо да разчитаме на държавата? Дай координати, лично ще приложа сила за превъзпитанието ти.
45
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крал съм из цяла Европа.Никъде,освен в Румъния няма такива ....
44
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В празничните дни са най много.
43
5
 
15
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 5 години
След като населението на страната като цяло намалява, нормално е съответно да намаляват и жертвите на катастрофи.
42
11
 
23
 
! Отговори
мдаа преди 5 години
Гинеме защото така ви казва полицейският режим,що не драснете два реда за масовите самоубийства породени от режима Борисов над 1200 или умрелите от рак над 6000 поради лоша храна или пък 40% умрели пациенти в болници заради корумпирани лекари!?
41
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ли катастрофите се увеличават, когато работното време на дебелите катаджии свърши или са в обедна почивка и плюскат кюфтаците? Според един тук, защото "Кой е виновен че ти караш пиян, дрогиран, с превишена скорост? Филанкашията?" Никъде по света правилата не се спазват, ако държавата със силата си не наложи спазването им.
40
4
 
29
 
! Отговори
Питащ преди 5 години
Защо камерите не помогнаха?Защо коланите не помагат?Защо включените светлини не вършат работа?Явно другаде е "заровено кучето" - може би в "пунтамарената" ни държава. В "пунтамарените" ни ремонти и организация на пътищата.Оти ручаме жабетата?
39
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
над 600 души трябва да са 0
38
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИстинатаКой е виновен че ти караш пиян, дрогиран, с превишена скорост? Филанкашията?
37
12
 
16
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Истината е, че докато вината за катастрофите се приписва винаги на шофьорите, все по-зле ще става, както и е през последните 29 години. Този факт изглежда като парадокс за повече пишещи тук, но ако имат малко мозък лесно биха се досетили защо е така.
36
8
 
12
 
! Отговори
По света и у нас преди 5 години
От векове по цял свят се знае, че свръхвисоките наказания в закона не спират нарушителите, но в България онези 80% искат все по-високи наказания в закона и не могат да разберат защо нарушенията се увеличават, а като се увелчиават онези 80% искат още по-високи наказания в закона и нарушенията пак се увеличават и така до безкрая.
35
14
 
18
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Автомобилите никога не са били по-сигурни, пътищата никога не са били по-читави, значи вината ще да е в задкормилните устройства.
34
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе каква е тази статия???Почва с "Все по-невнимателни и нетолерантни сме по пътищата. Катастрофите зачестяват, а мнозина губят и живота си."А след това цялата стати говори за ТОЧНО ОБРАТНОТО - по-малко катастрофи и по-малко жертви по всички класове пътища