БХК скочи на КС, нямал капацитет да обсъжда правата на човека

Според Красимир Кънев има кампания срещу Истанбулската конвенция
Обновена: 23 апр 2019 17:22 | 23 апр 2019 15:45,
92
БХК скочи на КС, нямал капацитет да обсъжда правата на човека
Снимка: БулФото

През 2018 г. се проведе една лъжлива кампания срещу Истанбулската конвенция, както и имахме това злополучно решение на Конституционния съд, с което той за пореден път показа, че няма капацитет да обсъжда правата на човека и постави България в едно неблагополучно положение пред международната общност“. Това заяви председателпт на Българския хелзинкски комитет Красимир Кънев пред БНР.

По думите му кампанията против Истанбулската конвенция се основава на лъжи и на изопачаване на разпоредбите на този международен договор.

Още по темата
Според него темата ще бъде засегната и в кампанията за предстоящите европейски избори през май.

"Това обаче не е единственият проблем с правата на човека през 2018 г. Имаме проблем със словото на омразата, подбуждане на насилие към етническите малцинства, тайното подслушване е много сериозен проблем“, посочи Красимир Кънев.

Председателят на БХК похвали България за стъпките за подобряване на условията в затворите у нас, но уточни, че за сметка на това, състоянието на психиатричните отделения е проблемно.

"Състоянието на психиатричните институции и особено психиатричните болници и диспансерите, според доклада на една международна организация, е катастрофално. Там става дума за изцяло нечовешко и унизително третиране на тези болни хора. Крайно неприемливи, от гледна точка на съвременните медицински стандарти, са практики като изолации. Нашият достъп до тези институции за активно лечение беше прекратен от бившия министър Москов“, каза Кънев.

Според Красимир Кънев в последната година се наблюдава тенденция за очерняне имиджа на определени неправителствени организации, за които се тиражират лъжи и са оплювани като "соросоиди" и "проводници на чужди интереси и идеологии".

По-късно днес от неправителствената правозащитна организация ще представят анализ за нарушените човешки права в България през 2018 година. Освен върху домашното насилие акценти са поставени и върху нехуманните условия в центровете за психична грижа, както и неконтролираното от закона тайно подслушване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей "степендиантите " на Сорос писна ни от вас!!! Няма да ви търпим дъго,да знаете!
75
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A2 BE NQMA LI EDIN ISTINSKI BYLGARIN DA GO GRYMNE TOQ BE SVETEC SCHTE GO NAPRAVIM
74
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Анти Българският Хелзенски комитет е финасиран от Сорос!!!Целта на тези НПО-та е да се стимулират малцинствата към анархични и безнаказани своеволия,като тези предатели и Бъгароубийци скачат с адвокатите си да защитават прстъпните прояви на тези същества.Целта е геноцид над Бъгарите.Решениет е ала Орбан!!!
73
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"БХК скочи на КС, нямал капацитет да обсъжда правата на човека"....Кои сте Вие? Кога на избори българският гражданин Ви е избирал...
72
1
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 4 години
Имаме ли институция у нас с капацитет за каквото и да било?
71
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бхк е насилие срещу българите, в чист вид,чрез всякакви методи,това е организация за унищожение на нацията и налагане на мултикултурализъм при който всеки ще е срещу всеки,на принципа разделяй и владей.Това им е целта,разделение на нацията и взаимно противопоставяне,даване на власт на най-примитивните и унищожаване на интелигенция и свободомислещи
70
1
 
9
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Кой ще скочи на БМХ?
69
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента в 40 годишният си живот не съм срещал личност която да ме дразни повече от човека на снимката. И то не като, човек понеже не го познавам, но като неща, които говори и прави. Макар и да има понякога зрънце истина в това което говори то то не е достатъчно да измие всичките глупости, казани или направени.
68
5
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 61 преди 4 години
До до Асен КонстантинТи имаш нещо против ракията? И против доматите? Сбърканяк! Те са част от нашата национална култура и традиции. Подигравката с тях е подигравка с българина! Забележи, съвсем не поощрявам пиенето на алкохолни напитки, но твоя специфичен хумор на ми допада!А човекът е напълно прав!
67
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БХК трябва да бъде разпуснат и обявен за незаконен!
66
3
 
23
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ама верно отбелеза колегата долу:-Човек се чуди психиатър ли да вика за тия,прокурор ли....Вмириса се яко рибата...ОТКЪМ ГЛАВАТА!!!!!!...Овоня цялата държава..
65
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стани бе ТОДОРЕ стани бе ЖИВКОВ и сложи всички люпилки на Сорос където им е мястото.
64
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еххх ОРБАН къде ела и ги изгони тези, че нашите така наречени политици за нищо не стават.
63
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време е някой съд да реши къде да настаним БХК - в затворите или в психиатриите! Хем са престъпни, хем не са в ред!
62
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забрана на чуждестранно финансиране на НПОта и фондации в България.Айде тези хора да работят без външна хранилка от чужди служби и финансови интереси.
61
7
 
8
 
! Отговори
до Асен Константин преди 4 години
Асенчо, ако имаш конкретни данни, че не спазват конкретни закони сезирай прокуратурата. Ако не, продължавай да сърбаш ракия и да гониш домата по чинията.
60
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще ги забраним тези?
59
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия трябва сериозно да са притеснени, след като всичките им подмолни инициативи срещат небивал обществен отпор. Не им върви работата и впрягат амбразурчиците поне жертви да се изкарат.До сега трябва да им е ясно, че България по-скоро ще излезе от разкапаното ЕС отколкото да кандиса на партийната им линия.Натъпкването насила на някоя от мокрите им мечти сваля ВСЯКО купено от тях правителство.
58
4
 
45
 
! Отговори
Асен Константин преди 4 години
БХК са антибългарска организация, работещи против интересите на българския народ.
57
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да го цунеш на ***