На 6 участъка, 134 км: "Хемус" до Велико Търново през 2023 година

Даден бе символичен старт на новата отсечка
23 апр 2019 14:40, Красимир Ангелов
68
На 6 участъка, 134 км: "Хемус" до Велико Търново през 2023 година
Снимка: БТА

До 2023 г. трябва да бъде готов целият участък на магистрала "Хемус" от "Боаза" до пътя Русе - Велико Търново, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Тя припомни, че за този 134-километров участък правителството в края на миналата година е осигурило 1,12 млрд. лв. без ДДС. Проектът ще се изпълнява изцяло със средства от републиканския бюджет от държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД.

Самата Петя Аврамова участва в символичния старт на строежа на първите три участъка от трасето, заедно с премиера Бойко Борисов, министъра на финансите Владислав Горанов, заместникът й Николай Нанков и председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски.

Трасето е разделено на общо шест участъка, като първата копка бе на първия, който започва от Боаза и ще е до пресичането с пътя Луковит - Угърчин, включително пътен възел "Дерманци". Той е с дължина 15,26 км, като по него има два пътни възела, четири мостови съоръжения, два виадукта и 6 селскостопански подлеза и надлеза.

Поетапно ще се работи във всички участъци, за които имат техническа готовност като проектиране и отчуждителни процедури. "Имаме готовност да започнем и на третия участък. При осигуряване на техническа възможност ще работим на повече от едно място, така че 2023 г. трябва да бъде готов целият участък от "Боаза" до п. в. Русе - Велико Търново", каза още строителният министър.

Заместник-министър Нанков добави, че има изготвен идеен проект за магистрала "Хемус" от пътя Ловеч - Плевен до Велико Търново. Тази година стартира процедурата и за 90 км от Велико Търново до Търговище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Гари преди 4 години
Щом Бойко Борисов е казал, значи до 2023 година ще стане това. Премиерът е точен
60
0
 
1
 
! Отговори
Борис преди 4 години
Не бих казал, че са предизборни обещанията ... настоящето правителство върши доста работа по пътища и магистрали, но това е сложно за ремонт и прочие
59
1
 
0
 
! Отговори
Иван преди 4 години
То и Лили Павлова обещаваше 2017г. да е готова Хемус, нооо пак предизборни обещания!
58
0
 
0
 
! Отговори
Гаро преди 4 години
Чудесно! Това ще е сбъдната мечта за всички шофьори!
57
0
 
0
 
! Отговори
Мелинда преди 4 години
Такива новини искам всеки ден да виждам. Щом от ГЕРБ са поели отговорност ще направят тива, което трябва
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Съвременник от неговите пътища през ден трупове *10 и сервизите не могат да затворят от тези "Европейски Пътища "
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 123"построените и въведени в експлоатация магистрали при управлението на Станишев" Ей нагли лъжливи ***. Цитирай поне един участък като си толкова отворен
54
3
 
5
 
! Отговори
Аман от Борисов преди 4 години
Терористите на власт в София се кефят че харчат десетки милиарди живи кървави лева годишно ограбвани от бедния оставен без доходи за оцеляване Български народ..Северна България е обезлюдена стотици села и малки градчета броят години до пълна ликвидация.Доказано престъпни групировки маскирани като партии вкл ГЕРБ БСП и ДПС се ползватза ограбването и ликвидирането на Българите
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Kit ChelinЯ ми припомни някакъв положителен принос за тази държава от споменатите от теб Станишев и Орешарски?Че аз помня само ухилените им физиономии.
52
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 4 години
До Ти добре ли си Явно не си. Защото построените и въведени в експлоатация магистрали при управлението на Станишев са толкова, колкото и при Борисов 1. Човек трябва да чете и проверява, а не само да лае и обижда. И тогава магистрала се строеше за 2-3 млн. км., а сега и 10 млн. не стигат.
51
2
 
4
 
! Отговори
Kit Chelin преди 4 години
Много се "кефя" на обещанията на Боко. Досега трябваше да имаме тунел под Шипка, елекронно правителство, да сме част от Шенген, да са паднали визите за САЩ, да сме въвели еврото, да сме решили проблемите в образованието, здравеопазването и пенсиите. Абе всичко щеше да е на шест, но "комунистите", Станишев, Орешарски, мързеливите студенти, алчните пенсионери, учители и лекари, старците от БАН и въобще целият български народ и дори съпартийците пречат на др. Борисов. "Горкият" само той работи.
50
1
 
4
 
! Отговори
Ти добре ли си преди 4 години
До 123Какви 4 години управление бе деменци?Андрей ЛукановЛюбен БеровЖан ВиденовСергей СтанишевПламен ОрешарскиЯ сметни колко години ни мъчиха тия крадливи червени въшки и дали направиха и 1 (ЕДИН) линеен метър какъвто и да е път!
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те по-добре да си ремонтират Тракия, че и за второкласен път не отговаря, асфалта е нагънат като 2 бала вълнение на морето, не се кара вече там!
48
1
 
4
 
! Отговори
www преди 4 години
КОГАТО МАГИСТРАЛИТЕ БЪДАТ ГОТОВИ ХОРАТА ВЕЧЕ ЩЕ СА СЕ ИЗСЕЛИЛИ НА МАРС И НЯМА КОЙ ДА ПЪТУВА ПО НЕЯ....
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
усещам как ще я докарат до Търново и всичко ще спре до там, Варна кучета ги яли. На всякъде Тунели мостове магистрали се строят от двете писоки и се срещат някъде. Има ефин участък след Шумен забатачен вече 5 години.
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Огромна корупция е Хемус защото е с държавни пари. Може но само със заем от банка или от борсата ако българте купят книжа и после си върнат парите от таксите. Нали така беше за АЕЦ Белене. А така излиза, че за някои проекти като саниране, магистрала, метро може от бюджета или еврофондове а за други не.
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще помоля редакторите или както е по-актуално сега да се казват модератори нещо важно. Стига сте писали за тези магистрали, които лично Бойко Борисов ги е построил и им е прерязал лентичките. Време е да пишете и за детските градини, както преди около 40 г. се пишеше, че България е изпълнила 5-годишните планове на БКП-то само за 3 или още по-малко години. На ковгресите им е присъствал и Методиев, така че е наясно с това какво го очаква.
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това звучи като завод за полупроводници....Не ги съобщавайте публично тия неща, че населението от уплаха забегна в чужбина. Електрификация + демократична власт = ?
43
6
 
10
 
! Отговори
123 преди 4 години
Герб управлява вече 3 мандат и чак сега се сеща за Хемус, а искате от БСП за 4 г. управление да е построил. За 3 г. и 10 км. не могат да построят. С тези кадри и това крадене как да стане? Трябва да не си добре за да гласуваш за Герб. За едно несъстояло се назначение 300 дни "пикаещите протестъри" обикаляха като гламави из София за пари, а сега при тези издънки на управляващите народа само пише по форумите. Тези не заслужават повече да видят власт. Не ги е срам и да се показват. Наглеци
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МагистралкатаАпропо, Боце не ми се види много кукуряк напоследък.Кръвното ли пак или нещо друго ?!---Кръвното си е кръвно, то си върви с годинките. А на "другото", дето казваш, народът му вика маясъл ... е, те т'ва му е на Баце! :)