Симеонов готви дела заради имотите в Бургас, платил скъпо за тях

На съд отива и лицето, което е подало сигнал срещу него за "Апартаментгейт"
24 апр 2019 11:50,
17
Симеонов готви дела заради имотите в Бургас, платил скъпо за тях
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Петър Ананиев изманипулира финансовата оценка. Подготвям дело срещу bTV, в което искам суровия материал, за да видим кой какво е казал. Това заяви пред bTV бившият вицепремиер Валери Симеонов.

Причина за действията на Симеонов е репортаж на медията, в който, според него, е направено внушение, че "СКАТ" ООД, чийто собственик е той, е купило имот в Бургас на занижени цени.

Малко след това при главния прокурор Сотир Цацаров пристига сигнал срещу Симеонов, в който подробно са описани сделки за закупени имоти на занижени цени.

"Не знам дали е започнала проверка от прокуратурата - никой не ме е търсил. Сигурен съм, че ще свършат работа. Проверката е по сигнал. Лицето, което е подало сигнала ще бъде осъдено. Там се изказват лъжи", заяви Симеонов.

За самата сделка с купеният от "СКАТ" ООД имот, Симеонов обяви, че той струва 50 пъти над данъчната оценка и че е придобит от община Бургас през 2008 г.

Още по темата
По това време на сключването на сделката Валери Симеонов е председател на общинския съвет в Бургас.

Лидерът на НФСБ сам поискал от тогавашния кмет на Бургас да завиши оценката на терена - от 200 евро за квадратен метър на 930 евро на кв./м, защото знаел, че може да бъде атакуван за тази сделка.

"Няма пазарна логика, но има политическа", каза Симеонов.

Според него  фирмата му е притежавала част от терен, който е граничил с общинска земя. След това фирмата му купува общинската собственост. По думите на Симеонов, цялата сделка е излязла на СКАТ около 1 млн. лева и затова след това там е построена жилищна сграда - за да си върне инвестицията.

"Общината няма по-изгодна сделка, а аз платих баснословна сума", обобщи той.

Валери Симеонов не пропусна отново да коментира министъра на туризна Николина Ангелкова и попита защо премиерът все още не е поискал нейната оставка. Името й беше замесено в скандала "Апартаментгейт" именно от лидера на НФСБ Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
venix преди 4 години
Гарван гарвану око не вади.
11
2
 
1
 
! Отговори
Krali Marko преди 4 години
Много противно и напълно безполезно същество е това, дето едно време се наричаше Вице.Тука при нас бих го направил най много келнер в някой долнопробен ресторант. Има мазната усмивка за това..Ама нали живее в БГ...
10
1
 
3
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 4 години
До ШЕФА: За имота на СКАТ в Бургас.Същото е и за Златоград.А в Малко Търново всички знаят ,че военните плащаха по 70 лв на вечер, а в останалите места за настаняване по 20лв.По това време Валерко беше вицепремиер , а парите идваха от МО ,т.е. типичен конфликт на интереси.И алчния ямболски наглец се изтупа по тв ,твърдейки че...нямал договор с МО.Сякаш не знае, че фактурите ги издава на МО.Само то МО е получил над 10 млн.лв.
9
2
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
и това иска да ходи в Брюксел я си стои тука и си води делата
8
2
 
15
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 4 години
И Валери и кмета на Бургас са за затвора.Ако Цацаров види запис на интервюто на Валери по БТВ ,трябва веднага да ги арестува.Наглеца от Ямбол сам си признава че се е УГОВОРИЛ с кмета да вдигне цената на имота ,за да го купи именно Валери.Самата уговорка е престъпление.
7
0
 
5
 
! Отговори
HELL преди 4 години
Аоууууу а УеЛелЕ МауЛЕИзлиза ИСТИНАТА, а на някой не му харесва айде да е лъжата вечна. Да ама НЕ!СТИГА С ТОВА ЛОШИЯТ ДА СЕ ПРАВИ НА ЖЕРТВА, А ДОБРИЯТ ИЗКАРВАН НАЙ-ГОЛЯМОТО ЧУДОВИЩЕ, ЧЕ ПОДАЛ СИГНАЛ!Има още по-страшни ПРАВИЛА, за които СЪДЪТ от там "ябълките" прекрачват и накрая минава ЕДИН С КОСАЧА НА ДУШИТЕ
6
8
 
9
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
Не съм Юда но ще продам всеки комунист, на дявола аако трябва!Тази напаст трябва системно да се чисти!!!!!
5
17
 
2
 
! Отговори
Нормално е преди 4 години
Всеки фалшив сигнал, донос или обвинение увреждат имиджа и подлежат на обезщетение за погасяване на щетите!Съди ги Валка до дупка!
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
преди години в едно интервю обясняваше, че имал само апартамент и някаква селска къща и не му трябвало повече, щото човек си отивал от този свят с един костюм. Той може и толкова да има, но има и фирми, а фирмите имали имоти за милиони. И тез неговите гласоподаватели вярват в морала му? Профила на жертвите на ало измами и на гласоподавателите на този би трявбало да се припокрива напълно, не може така леко да се връзваш на приказки просто.
3
2
 
16
 
! Отговори
WC-то преди 4 години
Защо още не е скочил в Бургаския залив? Нали беше обещал?
2
1
 
23
 
! Отговори
мак преди 4 години
Знаел е, че ще гръмне скандала с евтини имоти, затуй е поискал завишена оценка. Ама кой ще повярва на тези небивалици?
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лелеле мамино синче