Helpbook: Некачествени ремонти, наводнени улици

Граждани алармират в платформата на Investor Media Group
26 апр 2019 14:26, Анисия Иванова
17
Helpbook: Некачествени ремонти, наводнени улици
Снимка: Helpbook

Проблемът с пътищата у нас не е от скоро, а някои от тях са в окаяно състояние. В платформата на Helpbook.info постъпи сигнал за некачествено извършен ремонт на пътна настилка на ул. "Петър Райчев" във Варна. Според нашия потребител дупките били закърпени избирателно и набързо, и резултатът е, че вече зеят през два-три метра стари и новопоявили се. По време на реновирането на съседен участък и прехвърлянето на трафика към проблемната улица, пътят е напълно разрушен, твърди авторът на сигнала.

За подобен проблем с квартална улица в Шумен ни сигнализира друг наш потребител: "Улица "Рафаил Попов" в Шумен е направена с павета. В резултат на различни строителни дейности в последните години настилката не е възстановена качествено и има пропаднали павета. Образувани са дълбоки вдлъбнатини, в които се събира вода и през зимата замръзва. Това създава опасност за преминаващите граждани и автомобили. При попадане на автомобилна гума в тези вдлъбнатини колите опират в паветата.“

Връщаме се отново във Варна, където тече усилен ремонт на главен булевард в града. Сметосъбиращите съдове, които са били на платното, са преместени върху тротоара, където създават затруднения на преминаващите, освен това са точно върху отводнителните шахти. В резултата на това при дъжд цялата улица се наводнява.

Получихме два сигнала с молба за съдействие от Столична община и ЦГМ, касаещи поставянето на навеси. Единият се отнася за вход-изхода на метростанция "Константин Величков" на бул. "Константин Величков", тъй като настилката е мраморна, което създава опасност от подхлъзване."

Във вторият сигнал от навес се нуждае спирка "Петър и Павел", от страната към "Овча Купел“, на бул. "Константин Величков", тъй като в посоката към Центъра вече има изграден навес, но от обратната страна липсва.

Ако видите нередности или проблеми, не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Георги Токев преди 4 години
Джи Пи Груп и разни други фирми вършат добра работа по разничните градове, ей на такива големи компании трябва да се залага. Цената за сметка на качеството както се казва!
14
0
 
1
 
! Отговори
Вихър преди 4 години
Некачествените ремонти са заради менте фирмите .... за това ... избирайте големи фирми за ремонти и прочие! Това важи за общини и т.н. За момента си мисля, че повечето го правят и са добре нещата
13
1
 
1
 
! Отговори
Найденов преди 4 години
За моя радост държавните поръчки се поемат предимно от големи фирми и няма да има грешка!
12
0
 
1
 
! Отговори
Корнелия преди 4 години
Трябва да се ползват услуги на големи фирми дори и срещу малко по-скъпа цена, за да може всичко да е наред.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Vaprosat s remontite moje da se razreshi,no v Bulgarija i po tozi vapros njama zakoni.
10
0
 
1
 
! Отговори
Недко преди 4 години
Повечето от вас не разбират от строителство ама се изказват ... аман от лаици!
9
0
 
1
 
! Отговори
Турицов преди 4 години
За това трябва да се наемат само големи фирми и сериозни имена. Такива да взимат поръчките, за да вършат читава работа
8
1
 
9
 
! Отговори
Сократис преди 4 години
Няма по-голям парадокс от това, в 21 век да се строи толкова зле и некачествено.Обяснение, разбира се има и то е известно на всички, само не и на вечно хвалещият се наш Премиер...Всяка строителна фирма, отбива от цената процент комисионна, който недокументирано се предава като рекет, че е избрана за поръчката.Тези пари, се избиват от фирмата, като влага евтини некачествени материали и спестява от разходи като ползва изключително нискообразовани и с никаква квалификация работници.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
pokazvaite snimkite i videoto....ili vi svarshiha i europeiskite brukselski pari za pokazvaneto...?
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
auuyyyy....nali imate iadreni injineri s vishu ut sufiiskia tihnicheski univirsitet i SU, BAN, IBAN, BSI, GU, PU, HU, ISUL, MS, NS...?
5
1
 
3
 
! Отговори
Лозенчанин преди 4 години
Много ме кефи, когато студентите заемат целия тротоар на спирката на 104 и 94 на Хемус и трябва да ги бутам, за да премина.
4
1
 
11
 
! Отговори
Ицо ни преди 4 години
Важното е че герб взима доста пари за това Вижте само на цвъки-крадеца апартамента.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е че се "усвоява" там една пара
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Веднага да дойде доброто ченге, Боко свинята, и да почва да уволнява лошите ченгета.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Суджука веднага да вземе мерки.