Стотици хиляди на път, ремонти и липса на обходни пътища

Избирайте по-нестандартни часове на тръгване, съветва експерт
Обновена: 26 апр 2019 09:09 | 26 апр 2019 09:06, Елка Василева
31

Ключовата дума на деня е "трафик". Голямото пътуване за Великден започна още вчера, продължава с пълна сила и днес. Очаква се около 200 хил. автомобила да напуснат само София.

Патрули на "Пътна полиция" са разположени на всички изходни точки на столицата. Най-натоварен се очаква да бъде трафикът към граничните ни пунктове със Сърбия и Гърция.

Най-честата грешкa е това, че всички тръгват в края на последния работен ден. Не трябва да се тръгва никога точно в края на работния ден, убеден е председателят на Българското обединение на шофьорите Христо Радков.

Пред камерата на Bulgaria ON AIR препоръча да избираме по-нестандартни часове за тръгване на път по време на празничните дни. Поне два часа по-рано или по-късно от основния трафик.

Радков отправи критика към служителите на "Пътна полиция", че не съдействат за облекчаване на движението, а вместо това застават някъде с радар. По думите му те дори спомагат за задръстванията, тъй като шофьорите рязко намаляват, за да не бъдат спрени и се образуват тапи.

"В България страдаме от липсата на обходни пътища. В момента всички изходи на София са в ремонт. Преди да започне да се строи основна пътна артерия, първо трябва да бъде изграден обходният път", подчерта Радков в "България сутрин".

И обърна внимание на водачите да не употребяват дори малко количество алкохол преди да се качат зад волана.

Вижте видеото на Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: Пътна полициятрафик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дръжте си ги в София , че като се приберат на село се изживяват като депутати от герб
26
0
 
0
 
! Отговори
pipo преди 4 години
Сега София е супер, но за съжаление само до края на празниците!
25
0
 
0
 
! Отговори
До: 26 преди 4 години
Обща култура трябва, шопее, най-обща даже - зарзават сега няма, а компотите се правят есента. Пък после *** ти криви, че са по-умни от теб.
24
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
200000 *** се изнасят от Шопето, бягат на село за зарзават и компоти.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Суджука веднага да вземе мерки.
22
0
 
2
 
! Отговори
пишман гид преди 4 години
Водя колеги от Европата да видят БГ.1 ден - Пловдив, тепета, амфитеатър, капана... great2ден - Търново - река, възрожденски къщи, Царевец.. great3 ден - избор - София ли ( Ал. Невски, 3 камъка до ЦУМ и 3 музея) или морето (Несебър, Созопол и морската в Бургас). Никакво колебание нямаше.
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички Софиянци си отиват по Родните места. 3 дни в София ще е спокойно и весело. Сутринта по улиците нямаше трафик, напомними на Бай Тошо времето когато баща ми караше ладата по Софииските улици.
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички цър..ву.ли обуха трандафори в София и сега пак тръгват към село. Всичко ще е нормално , ако не се правите на велики. В цяла Европа при такива празници е бетер от България, но никой не мрънка.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
още един плачко ***, акъл дава кога да се тръгва на път. ами същото задръстване ше го има ако всички тръгнат два часа по рано или по късно бе умник!
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като се изнесат *** - София си става хубава и нормална!
17
5
 
4
 
! Отговори
асяв преди 4 години
гарантирано от герб! видими резултати, заради алчността им пътищата са гола вода в постоянни ремонти на които не се вижда края! хемус е като граф игнатиев в софия, ремонтират, ремонтират и накрая едно голямо говвно.аман от скапаните им ремонти с варовик в асфалта, да ни е по хлъзгаво.
16
1
 
9
 
! Отговори
морски преди 4 години
Един факт - почивки, празници, отпуски - софиянци хукват към морето, как пък хората от морето не хукнаха към София? Ами няма за какво. Всеки да си прави извода...
15
7
 
12
 
! Отговори
пътуващ преди 4 години
ако беше много хубаво в София, хората щяха да стоят и по празниците там
14
11
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Колега, правилният въпрос е "Чий го дирят тези стотици хиляди в София, а не си стоят по родните места?".
13
1
 
4
 
! Отговори
13925 преди 4 години
Ка да осъществяват терор над хората, ако се откажат от ремонти на магистралите в празнични и почивни дни когато се знае предварително, че отливът от София се изчислява на сотици хиляди превозни седства!
12
1
 
6
 
! Отговори
11 преди 4 години
Само дето трафика бе от турски тирове....
11
7
 
15
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
До АнонименОт 7 години работя в Англия.Идвам тук през няколко месеца да видя баща ми и да се посмея на развитието на родният ми град.Да ще ида да живея на село някой ден , защото е красиво и спокойно.Защото хората са добри и услужливи.Ти канцеларен плъх се шири в 50 квадрата ,жули бира пред блока и си мисли ,че живееш живот.Радвам се ,че преди 11 години реших да запиша училище в Англия , а не да си купя диплома от УНСС.Реализирах се там и сега мога само да се смея като гостувам на татко.
10
11
 
5
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
До АнонименТака е.И жена ми и синът ми бяха като дрогирани там, но ти понеже си от кореняците като баща ми ,които освен да мрънкат и живеят натъпкани като цаца в буркан в някоя панелка от соца , да пътуват с часове в задръствания и да обвиняват света че са живи друго не могаат.За да работя там ми е нужен интернет и телефон и може би 3-4 пътувания до София в месец.Ако успея да си намеря помощник там дори няма да е нужно.А ти господин потентен трови се в помията наречена София
9
6
 
24
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
Прадядо ми е раждан в София както и аз.Преди 2 дни се прибрах от Родопите и по-точно от едно забутано селце.След седмица прекарана там смело ще ви кажа.МАЙНАТА И НА СОФИЯ.Натъпкат ,мръсен град пълен с недоволни хора.Ако успея да прекарам работата си там няма и да се върна.Писна ми от мрънкащи кореняк софиянци
8
6
 
5
 
! Отговори
Местен преди 4 години
До ЧестенИзглежда четеш, но не разбираш прочетеното. Как и по каква логика свърза тези личности с написаното от мен. Широкоскроен съм, но що касае нормалните граници. И точно как свърза чесън, пот и липса на култура + хвърчаха (бомби торби с ***) с след Освобождението в София са се събрали будни и образовани хора от цяла България, че от кално градче с волски коли и няколко минарета да стате що-годе европейски град.