Забрава: Декларациите на властта масово с пропуснати имоти

КПКОНПИ с коригиращи данни и за фирмите им
Обновена: 20 май 2019 07:16 | 20 май 2019 07:00, Петя Славова
60
Забрава: Декларациите на властта масово с пропуснати имоти
Снимка: архив, Булфото

Имоти и фирми, които били на шефове на болници, ректори и ръководители в БЧК масово не били обявявани пред държавата, предава КПКОНПИ с коригиращи декларации на властта.

От всички над 5000 души от властта при 738 души е открито разминаване между декларираното имущество и реалното имане, което притежават, съобщава "Монитор". По закон КПКОНПИ има право да провери всички държавни регистри, както и да разкрие банковите сметки на лицата, които са задължени да обявяват публично имуществото си. Така е установено разминаването при 738 души от властта. Те са получили срок от две седмици да коригират декларациите си, 98 от тях обаче не са го направили и затова подлежат на допълнителни проверки от НАП и КПКОНПИ.

Още по темата

Дали имуществото ще се ревизира от данъчните или от антикорупционните инспектори, зависи от това каква е откритата разлика в имането. При разминаване от над 5000 лв. документите се пращат на данъчните, а при разминаване от над 20 000 лв. се подхващат от КПКОНПИ. Сред пропусналите първоначално да обявят пълното си имущество, но след това пуснали коригираща декларация, е председателят на БЧК Христо Григоров. Той е забравил да впише в първата си декларация имот с право на строеж в местността Дългата поляна край Самоков, на обща площ 376 кв. м, цената, на която го е купил, е 7356 лева. Впоследствие той я е коригирал. От документа става ясно, че Григоров ръководи червенокръстката организация като доброволец без трудов договор.

Членът на Националния съвет на БЧК и зам.-председател на организацията Стойчо Петров Стойчев е пропуснал да декларира 1/2 от 7 имота. Става въпрос за два апартамента в Ямбол на обща стойност 635 287 лв. и две половинки от селски къщи.

Управителят на "Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация - Кремиковци" ЕООД Цветанка Христова Зафирова е пропуснала да декларира първоначално вила с вилно място в село Негушево, община Горна Малина, от 620 кв. м, къща с двор в София от 206 кв. м, друга къща с двор в столицата, която е съпритежание с Димитър Георгиев Зафиров и е на 230 кв. м, като цената й е 89 616 лева. Тя е собственик също така и на 1/4 част от къща с двор в София от 69 кв. м и на 1/12 на къща с двор в град Септември на площ от 800 кв. м. Зафирова е пропуснала и три леки автомобила.

Директорът на Многопрофилната болница "Св. Петка" Цветан Иванов Василев е пропуснал да декларира амбулаторията за първична медицинска помощ на жена си д-р Валентина Георгиева Колева.

Александър Георгиев Маджуров, управител на Многопрофилната болница "Д-р Маджуров" ЕООД – Бургас, е пропуснал да декларира притежавани дялове в "Дея фууд" в Бургас.

Управителят на болницата за рехабилитация към ВМА в Хисаря Александър Тонев Александров не е декларирал нива с площ от 5,949 дка в с. Старо Железаре, общ. Хисаря, и дейност като ЕТ "Д-р Александър Александров – амбулатория за индивидуална практика за първична медицинска помощ" в Хисаря, както и данни за съпругата си.

Управителят на МБАЛ "Царица Йоанна" ЕООД – Сливен, не е упоменал изтеглен ипотечен кредит от 75 800 евро. Ректорът на Минно-геоложки университет "Св. Иван Рилски" в столицата пък е забравил да декларира, че е председател на Сдружението на Съвета на ректорите на висшите училища в Република България. Ректорът на Университета за национално и световно стопанство Стати Статев е пропуснал да декларира участието си в три сдружения. Това са Сдружение на Съвета на ректорите на висшите училища в Република България, на което е заместник-председател и член на управителния съвет. Статев е член на управителния съвет и в сдружение "Регионален център за компетентност за дигитални решения в креативните и рекреативните индустрии" в Бургас. Третото сдружение, в което членува, но ректорът на УНСС е забравил да посочи, е членството си в централното ръководство на сдружение "Съюз на тракийските дружества в България". Христина Георгиева Янчева, която е ректор на Аграрния университет – Пловдив, не е отбелязала в своята декларация, че е член на управителния съвет на СНЦ "Сдружение Национален аграрно-технологичен парк Тракия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Американ преди 4 години
Подобни "забравяния" в Амрика водят го значителни финансови напомняния и оставки, за да не се наложи да ги гонят насила. Ама Америка вие я мразите и карате повашему..
52
0
 
1
 
! Отговори
Яблани и груши преди 4 години
Как ми се иска да имам и аз толкова, че да пропускам. По формата на декларацията само на кредити ми се налага да пиша "ДА".
51
0
 
4
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 4 години
ПРОПУСНАТИТЕ ДЕКЛАРАЦИИ НА ВЛАСТТА СА НАЙ-ДРЕБНОТО ИМ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !!!
50
1
 
3
 
! Отговори
Тинев преди 4 години
Румънците ги изправиха до стената!Кратко и назидателно.А ние?
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Декларациите на властта масово с пропуснати имоти. КПКОНПИ с коригиращи данни и за фирмите им...ГЕРБ, сър!...Какво друго да очаква човек от тях?!
48
0
 
7
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Пропускат да декларират имоти, но не пропускат да се облагодетелствуват !
47
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крадливи са особено г.рберастката
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Но туй не е власта по същество след като властите са 4,а 5-та информативно-медийната що казват е в допълнение към тях и освен това най-официалната реална справка за имот се явява декларирания как стойност за начисляване на такса с данъчна оценка и отделно как за община такса смет за регистриран недвижим имот за всяко регистрирано лице към него,както и за движимите с регистрацийте си,плащане застраховки,такси,др. и служат за всякое сравнение по назначение с изискване за извадка за лицето по пост.
45
2
 
2
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
До: ГригороваКакво им обяснваш на ПЛЕБСА!!! Те затова са ПЛЕБЕИ.
44
1
 
13
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
България се превърна в нещо по зле и от бонище.НИКАКВИ ЗАКОНИ НЕ СЕ СПАЗВАТ. КРАДЕ СЕ ПОВСЕМЕСТНО. 10-15 ГОДИШНИ БУХАТ НАРКОТИЦИ ИЛИ АНАБОЛИ. Пътя пред тях е наркоман или мутра. Никакво бъдеще за децата.Отчаянието е навсякъде, защото такива като КурНелияТехноИмпекса с парички уреждат ДЕЦАТА си и ги превръщат в големи ПСЕВДО_МАТЕМАТИЦИ. Във всеки един сектор е зает с такива. Талантливите се отказват бързо и в ранна възраст, защото нямат шанс пред ПЛАТЕНИТЕ УРОЦИ В СМГ.България ЧАКА ДИКТАТОР
43
6
 
17
 
! Отговори
Григорова преди 4 години
До Помня Много са ти промили мозъка, миличък! От Жан Виденов по-стойностен и честен човек няма! Раскъсаха го и свои и чужди. Станишев не го харесвам, но истината е, че по негово време увеличиха двойно и преизчислиха пенсиите, оставиха 8 милиарда резерв.
42
1
 
8
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Имоти? Вие ако знаете в базата на агенцията по вписванията какви невярни неща пише?Примерно: Купувача е продавач, а продавача е куповач. Не вярвате, нали? Е, аз също не вярвах докато не си платих едно левче за справка и видях с очите си. После сравних с делото. Нищо общо.Сайт, който струва милиони, а няма валидация, че купувач не може да бъде продавач и обратното. Това е все едно да си купиш кон и той да те яхне(кон яха човек).Както казва ГАРГАМЕЛКАТА ОТ ГРОБ, ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ, ИЗКУСТВЕН
41
0
 
25
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 4 години
Чудя се как шефове на болници се оказват с толкова многи имоти,а в същото време лекари и сестри негодуват от заплатите си,болниците пък са в окаяно състояние...Как все хора с власт забравят да декларират имотите си?И как няма санкция за тях?
40
2
 
26
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Ами те хората не са ВИНОВНИ! -Ами може ли да помнят всичките си имоти!! Все едно някой богат политик да помни всичките си асансьори !! Абсурд -Невиини СА!!аз като по беден съм с ясна памет- АМИ ПРОСТО НЯМАМ НИЩО! И ЛЕСНО ПОМНЯ !АХАХАХХА
39
7
 
9
 
! Отговори
знам преди 4 години
че власта е забравила да декларира имоти.Опозицията и тя не е декларирала имоти, но не е забравила. Не им е стигнало мястото в данъчните декларации. Догодина ще ги правят с още десет страници заради тях.
38
0
 
25
 
! Отговори
Тинев преди 4 години
Ако някой обикновен българин обаче " забрави " , ****та му ще разкатаят. Че и глоби, че и лихви.Но за върховните мошеници от властта това е " недопустимо ".П.П.А кажете сега, как от ей такива УЖ дребни факти, да не ти причернее и да грабнеш автома**?И под ред ...........П.П.Скот*ски ми народе, ще търпиш ли пак?
37
0
 
16
 
! Отговори
До Отговор 33 преди 4 години
Блажени са верующите. Взимат ти земицата без да те питат. По новият градоустройстен план на София ми отнеха 300 ( триста) кв.м. от "неприкосновена" ми чстна собственост. Общината не иска да ме обезщити и иска да и го направя дарение.
36
0
 
27
 
! Отговори
Забрава преди 4 години
Ако някай дребен чиновник забравида декларира имущество, ще бъде уволнен дисциплинарно и ще започнат проверки до безкрай! Още едно доказателство, че върховенство на закона е само пожелание. Както се уволняват дребните чиновници, така трябда веднага да се уволняват и висшите ръководни!
35
21
 
12
 
! Отговори
Помня преди 4 години
За какво да благодарим на БСП , че да гласуваме за тях ? За Луканов , Виденов и Станишев ли ? За това че ограбиха държавата и станаха милионери , без да са забили един пирон.Не благодаря ! Нямаме нужда от такава ретроградна партия.
34
2
 
26
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Тази статия е просто отвличане на вниманието. Новина щеше да бъде, ако като Меркел, отвори оня диск, с офшорките и сметките навън, или Апи разреши независимо проучване на пътища и магистрали от външна лаборатория, или ББ и радев се явят лично на диспут някъде по някаква тема.Ама няма-положението ще е в пъти по зле от Йончева-Габриел, и те го осъзнават.Едно е да те галят трима папи по главата, друго е да има нешо в нея, в полза на народ и държава, а не само на приближените и на началниците.