Нетрадиционен поглед на Казанлъшкия театър към Шекспир

Предстои деветото издание на фестивала "София моно"
23 май 2019 11:55,
1

Йоана Буковска, Захари Бахаров, Мариус Куркински и Камен Донев са само част от звездните имена, които ще вземат участие в деветото издание на фестивала "София моно", на който по традиция верните почитатели на театъра имат възможността да се докоснат до самостоятелни спектакли на големите имена на българската сцена.

"Сън в лятна нощ" е кулминацията на изживяването. Трупата на Казанлъшкия театър ще представи спектакъла по нетрадиционен начин - без сцена, а публиката ще бъде изцяло в ръцете на актьорите.

"Общински театър сме и разполагаме с 200-годишна възрожденска къща с два декара двор. От две години разработваме това пространство като за театър. Първият спектакъл, създаден за там, беше "Сън в лятна нощ". Магията е невероятна, в самото действие участва и луната. Играем около огромно старо дърво", обясни директорът на театъра в Казанлък Димитър Кабаков пред Bulgaria ON AIR.

Сценките ще се играят в парка на Военната академия.

Той е категоричен, че театърът, независимо дали е в София или в страната, се дели на добър и лош. Всичко зависи от хората, които работят в конкретния театър, от желанието им и естетическите им категории.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
оф и тая ли стана,актриса...да намеря от улицата една баба тя ще изиграе по добре от тоя гущер