Бяла пяна покри река Струма в Перник

Пяната изтича от бетонов колектор на брега на реката
12 юни 2019 21:00,
12
Бяла пяна покри река Струма в Перник
Снимка: Facebook

Гъста бяла пяна покри река Струма в Перник и изплаши жителите на града вчера. Кадри, публикувани в социалните мрежи, предизвикаха остри критики.

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Перник проверява сигнала за пяна в коритото на реката в участъка от моста на квартал "Мошино" - по течението на реката към центъра на града. Той е подаден от живущи в района на зеления телефон на екоинспекцията.

Извършена е незабавна проверка, като е обходено коритото на реката в пет участъка - от центъра на града срещу течението на реката до кв. "Мошино", съобщиха от РИОСВ.

Мястото на заустване на замърсените води е бетонов колектор на левия бряг на реката, малко след моста на кв. "Мошино". При проверката е установено, че от колектора изтича вода с бяла пяна. Пяната е по повърхността на водите в определен участък.

Не е установена миризма на химикали или гнилостни процеси във всички проверени участъци, нито наличие на умряла риба, уточняват от екоинспекцията.

По искане на РИОСВ - Перник ИАОС - София е взела водни проби за извършване на последващ лабораторен анализ. Резултатите ще бъдат обявени допълнително.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Перникрека Струмапяна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
алов преди 4 години
_фекална маса. Бойко е _акал нейде там
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой си пере килимите и одеалата.
5
0
 
6
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Според мен трябва като се хване малоумникът правещ тази простотия,да му се чупят двете ръце и повече няма да прави така. Ще по добре от глоба в размер от 500 до 1500лв.
4
0
 
5
 
! Отговори
Деда ви преди 4 години
Мъка. Мутрагенно изменените сега ще почнат да крякат, че ги излагаме, защото ни тровят. Е, перничани нЕма как да ползват вИнкело, оти са си прости и стават само да се бият с ветърни мелници (штото са си прости) И те така те - шЪ *** Едат четвъртитиО, оти са шЪшкънЕ... Алал да ви е пЕната по водЪтЪ, да ви таковам... А сега да ви видЪ колко сте убави и пичевЕ!
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само патиците се истровиха.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бетонов колектор какво ще рече? Събира бетон, или събира нещо друго и е направен от бетон? Журналистите! Сигурен съм че всички журналисти знаят всичко за всички видовеколектори, но обикновеният човек откъде ще знае.Обяснете на хората!
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оcpaха всичко. Нищо чисто не остана. Чудя се тия пишман еколози дето реват против магистрала Струма в Кресна дефилето, защо не надигат глас за това какво се излива в реката?