Мъж загина в Пловдив, блъснаха го на пешеходна пътека

Шофьорът е минал на червено
17 юни 2019 12:20,
30
Мъж загина в Пловдив, блъснаха го на пешеходна пътека
Снимка: БулФото

34-годишен мъж е загинал, след като е блъснат от автомобил на пешеходна пътека. Тежкият пътен инцидент е станал снощи в Пловдив. Това съобщи "Фокус", цитирайки говорителят на ОДМВР.

Сигналът е получен около 23.30 часа. По първоначални данни на кръстовището между бул. "Руски" и бул. "6-ти септември" автомобил преминал на червен сигнал на светофара и блъснал пешеходеца. Пристигналият лекарски екип констатирал смъртта на младия мъж.

За 24 часа е задържан 52-годишният шофьор. Пробите му за алкохол и наркотици за отрицателни. Във Второ РУ – Пловдив е образувано досъдебно производство. Уведомена е Окръжна прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Шафиор преди 4 години
И аз скоч'их и го изнена'дах. Пресичат като овци после шофиора виновен. Той новия закон вместо да намали, увеличи инцидентите. Едно време като се пазеха пешеходците сами... То вижда че шофьора блее и пак скача на пътя..
28
1
 
3
 
! Отговори
Марко преди 4 години
В Пловдив не можеше да видиш лек автамобил с пловдивска регистрация , онези двама братя които направиха ,,Оазисите " , събраха всички кюнлии от областа
27
0
 
1
 
! Отговори
Васил преди 4 години
До да.... Абсолютно съм съгласен...
26
1
 
6
 
! Отговори
щирлиц преди 4 години
аз карам моите деца винаги да се оглеждат преди да пресекът пешеходна пътека,така ни бяха учили в училище нас.обяснявам им и че може да има пияни шофиори или колите да имат повреда в спирачките и да не могат да спрат.
25
0
 
10
 
! Отговори
да.... преди 4 години
да...в Пловдив може - там са едни от най-нетолерантните шофьори - и на частни коли и на таксита и на всичко останало7-8 пъти съм ходил в Пловдив - е, по-големи ид..иот...и от техните шофьори не съм виждал никъде на друго място
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туи Пловдив голямо сеело станало. Още ми ритат хек по центъра им. Това беше модерно преди 15 год.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички много бързат, човешкия живот просто вече нищо не струва. Добре че се изнесах още преди 10г ... да ви кажа ли как е в цивилизования свят? Като идят че някой чака на зебра ВСИЧКИ спират,а за деца и ученици спират 10 метра преди пешеходната пътека.
22
1
 
9
 
! Отговори
пловдивчанин преди 4 години
Преди години давах за пример движението в Пловдив, всичко бе спокойно и без напрежение, особено противопоставяйки го със София, сега ролите са разменени (донякъде). През годините се напълни с някакви невероятни аграри от села и паланки и в момента там е ад. Всеки път, когато се прибирам в Пловдив съм изключително предпазлив, лично два пъти щяха да ме газят на зебра, като единия път ме и напсуваха... Еми пичове, ceлянията е в къвта ви, но когато си в Рим, прави като Римляните.
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Силистра водачите спират на пешеходните пътеки
20
1
 
8
 
! Отговори
Сп???нс преди 4 години
И друг път съм го писал, като блъснаха един НЕПРАВИЛНО пресичащ пенсионер , след 2 седмици на мястото имаше пешаходна със светофар, и от двете страни сложиха ограда за да не е пешеходците да изкачат изневиделица. В градчето където живея , блъснаха един на "зебра" , след месец всички пътеки бяха повдигнати и двете кръстовища бяха заменени от кръгови , за да им се налага на шофьорите да намалят скоростта. Какво се прави след всеки подобен случай в Бг!?
19
1
 
34
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Мир на праха ти, Велко! Добър човек, веселяк... убиха те! Уби те нещастната ни държава, в която всеки е безбаказан и всичко е позволено! Позволено е да се кара в града със 120 км, позволено е да се минава на червено, да се бият аварийки посред пътя, да не се дават мигачи! Позволено е да се стоят курорти върху дюни, позволено е да се пребиват хора до смърт, а убийците да изкарат 3 години на спокойствие! Само не е позволено да си нормален човек в тая държава! В тая тъмна кална дупка в която живеем
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пешеходните пътеки изобщо не са безопасно място за пресичане. И в нашия град шофьорите не спират на пешеходна пътека, напротив- надуват клаксоните, някои даже изпреварват предните коли, макар да виждат, юе пред тях има пешеходец на пешеходната пътека.
17
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пловдивските авто талибани са световно известни.Не спират на пешеходни пътеки.Виновен е шефът на КАТ Пловдив. Не взема никакви мерки за озаптяването им. Трябва да бъде незабавно уволнен !!!
16
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прави впечатление че в Пловдив пешеходната пътека не дава предимство на пешеходеца. Даже шофьорите ,, пибипкат " че им пречиш.Явно манталитет на региона!?!?Не обиждам,просто констатирам от лични наблюдения.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашето законодателство определя такива убийства като ПТП по непредпазливост с утежняващи вината обстоятелства.
14
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много сбъркан е начина на мислене характерен за доста хора - дайте да наказваме жестоко след като е станала катастрофата. С този начин на мислене става по-зле и това го гледаме 30 години. В нормалните държави правят така, че да няма катастрофи и да няма нужда да наказват.
13
4
 
0
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Я затова одим по основата линия ! Там левачетата не смеят ,защото може да се получи прецедент и да ги осъдят...
12
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Vednaga v satvora ubieza taka e v eu darjavite ubiz v satvora 10 g pone tova e peschahodna pateka
11
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Случва се неумишлено да преминеш на червен светофар. Да се преквалифицира неумишлено нарушение като умишлено може да го предлага само някой от онези 80%.
10
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Блъскаха ме на пешеходна пътека преди една година. Счупиха ми основата на черепа и рамото. Шофьорът си призна, има свидетели и запис от камера. Една година по-късно не е започнало делото срещу него. Докато няма никакви последствия и закони срещу такива шофьори, ето така ще ни убиват по улиците.Сигурна съм, че днес утре и на този ще му върнат книжката и ще продължи да си живее живота.