Откриха проблеми в къщи за гости, ще връщат ли пари?

Досега експерти са установили шест нарушения
26
Откриха проблеми в къщи за гости, ще връщат ли пари?
Снимка: Dnes.bg

Шест нарушения при проверките на къщите за гости, финансирани по Програмата за селските райони в периода 2007-2013 година, са констатирали експерти на ДФ "Земеделие".

Още по темата
"При проверката на къщата във Велинград в събота констатирахме, че бизнес-планът се изпълнява с голямо разминаване", обясни зам.-директорът на ДФ "Земеделие" Калоян Костадинов предБНР.

При установени нарушения санкциите са 100% връщане на субсидията.

По заповед на министъра на земеделието Десислава Танева започна проверка на къщите за гости, финансиране по ПРСР, за които 5-годишният срок не е изтекъл. Това са 746 проекта, като под наблюдение са 288. Общата субсидия от ЕС е 82 млн. лева.

Калоян Костадинов посочи, че няма пречка да бъдат проверявани и къщите, които вече са извън петгодишния срок за това дали са функционирали по предназначение по време на него.

"Разликата е, че не можем да ги санкционираме, а трябва да информираме компетентните органи (прокуратурата) за последващи действия", уточни той.

За 9 къщи за гости има специални сигнали за нарушения и те се проверяват от ръководството на ДФ "Земеделие".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Арбайтер преди 4 години
Къщите за гости имат първоначално самоучастие 30 % от стойността на обекта ,трябва сам да закупи терен за обекта да приготви тон документи и т н Всичките тези проверки са политически поръчки А бай ганьовчите само злобеят без да са наясно как стоят нещата и плюват жлъч от злоба и завист
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не пари да връщат,а да връщат къщите за детски селища SOS,за домове за възрастни хора.Тези къщи са построени с европари за собствени нужди на приближени хора от ДФЗ.Това е нагла кражба.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така са завръщали, че пушек се дига.
19
0
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
Велинград е изб раион на пеевски а зам шефката на фонд земеделие я скриха вбрюксел
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как кой ще връща парите - Гольо, дето гласува за Суджуците.
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези които проверяват, са провирявали и преди :) наистина ли очаквате да намерят нередности хахахаха - цирк
16
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зависи на кой са къщите.Ако са на гербаджии ще връщат, но ако са не другите от БСП, няма да връщат нищо.Те само взимат!Запомнете го веднъж завинаги.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От коментарите по-долу е видно, че гербаджиите са доста мразени от народа. Добре че са шкембе-ве-ре да ви пазаят от народната любов, че иначе и затвор няма да дочакате.
14
0
 
14
 
! Отговори
добруджанец преди 4 години
Хич не се учудвам.В Добруджа земеделиео е у турците и бсп.Големите чокои са те.На входа и изхода-пристанищата са пак те.Вижте къде е инвестирал Доган и ще забележите обръчи,кръгчета винтчета. СЕЛСКИ ШЕФ НА КООПЕРАЦИИ-бсп, дпс, прекупвачи пак те,изнасяли същите.Стройна пирамида-земеделие. фонд,кооперации,калинки,складове,...Няма оправия.Сложени техни хора Навсякъде.После се чудете че тита има пари.Там се правят Много пари
13
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Построиха им къщи за собственици, сега ще им строят луксове, като дажкузита и басейни. Обществени пари се дават за частни къщи.Програмата трябва да бъде спряна, всички кметове си построили вили с европейски средства.
12
0
 
18
 
! Отговори
viktor преди 4 години
Ба, ба кой ще връща пари тея кучета кръв повръщат пари не връщат.
11
1
 
18
 
! Отговори
Край преди 4 години
Добре са илюстрирали статията - проверките установили, че всичко е рози и цветя.Шест нарушения?!? Маани бегай бе. По вярното е да са открили 6 нормално действащи къщи за гости.Тези къщи реално не могат да изкарат пари за боята само след 5-6г. камо ли да издържат семейства и да плащат заплати и осигуровки.
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Конфискация на къщите, възтановяване на стредствата, ефективни присъди и поставянето на лицата в черен списък по европрограмите.
9
5
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Абе какво стана с родовите къщи на Офшорното ленче в с.Велика, как са гостите там ... нали от там тръгна темата, а после журналята услужливо я прехвърлиха в чуждите дворове ... ?!
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прокуратурата трябва да разследва ДФ Земеделие щом са държавен фонд какви се явяват от този фонд,че ще развиват като строежи,ремонти с въвеждане в експлоатация с нужните за туй документи по правилата за строителен надзор и права на строеж на ведомствени бази за почивка и отдих в курортни зони,а по същество възможно и в други зони-ловно-рибарски за селски райони или други за резервати и паркове,местности от тип Натура сякаш се явяват не държавен фонд,а фирма придобила права за строежи с тип лица.
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Активист на БКП 1Трольо, пак се обърка - нито Карадайъ, нито Йончева са гербери, а и повечето - ако не всички, са турци и комуноиди.
6
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
правилното решение е затвори възстановяване на средствата
5
1
 
21
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Както стана ясно глобите ще ги плати държавата т.е.ние, а за момента нямало как да си ги съберете от собствениците на тези къщи. Същите са оспорвали актовете и съда ги е отменил като незаконни.
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Верно ли,бе?Не може да бъде!
3
5
 
3
 
! Отговори
mr Starbucks преди 4 години
Котоне ме канят на гости, ето как им се струпаха ядове на главите :))