Старозагорци на бунт срещу раздрънкан автобус в Пловдив

Накарали шофьора да се върне на автогарата, за да сменят возилото
19 юни 2019 21:15,
16
Старозагорци на бунт срещу раздрънкан автобус в Пловдив
Снимка: Pixabay

Пътниците на автобусната линия Стара Загора – Пловдив се разбунтуваха срещу изпратения им "раздрънкан" автобус, който трябвало да измине 80-километровата дестинация в жегите – без климатик, всякаш "бомба е паднал върху него", съобщава "Марица".

Още по темата

Опасен извънреден труд: Шофьорите в градския зад волана по 15 дни

Автобусите по направлението Стара Загора – Пловдив тръгват от Автогара Юг. Пътниците разказали пред пловдивското издание, че били крайно шокирани при вида на возилото, което трябвало да ги закара до града на липите.

"Автобусът пъплеше, тракаше, пуфтеше, климатикът не работеше, все едно бомба бе паднала върху него", разказва жена. Денят определено не тръгнал добре за пътниците на гарата – имало е срив на електронната система за продажба на билети и така се стигнало до опашки за купуването им.

Въпреки вида на автобуса
и разтревожените пътници той потеглил, но успял да измине едва няколко метра, защото нервите на возещите се не издържали и настояли пред шофьора да се върне обратно на автогарата. Возилото е опасно за животите ни, били категорични те. Точно така й станало, шофьорът се върнал и след 30 минути дошъл нов автобус, който взел пътниците.

Защо и кой е позволил на подобно превозно средство да се движ
и по улиците остава загадка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
2
 
! Отговори
И аз до 9ти преди 4 години
И трамвайте отдавна са модерни Направи една екскурзия с бабите от селото до София и опознай града !
13
1
 
1
 
! Отговори
До 9ти преди 4 години
Бате в София отдавна няма Икаруси , може би ги помниш от времето когато ви водиха на екскурзия от село .
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Научете се да снимате на видео в такива ситуации Едно видео е много по въздействащо от един час обясненияБраво на хората за гражданската им позиция
11
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 4 години
Елате в Русе, най-добрият град за живеене в България и най-добрият кмет, за да видите т.нар. градски транспорт. Ще се насладите на пътуване в 40 годишни автобуси - екзотично преживяване, сякаш живеете в Мексико сити. 🤣
10
2
 
0
 
! Отговори
Един там преди 4 години
Еи Г-н 7 като ви е наред градския ми стойте си там нашия в Пловдив е раздрънкан, а и не ви искаме тука
9
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стара Загора е втория град след Варна, който купиха чисто нови автобуси . Помня , че за първи път се возих в чисто нов автобус във Варна. Наскоро ходих фо Стара Загора и нямаше нито един стар автобус. В София още се движат икаруси, които трябва да са в музея. Да не говорим за трамваите лятото смърди на пот и прозорците не помагат.
8
3
 
1
 
! Отговори
  Търпи да та дърпи преди 4 години
А,центъра кога?
7
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Стара Загора абсолютно всички градски автобуси и тролейбуси са нови...С климатици и всички възможни екстри...Така ,че старозагореца знае ,какво е комфорт за разлика от дървения шоп и майните...
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама това на снимката нищо общо май няма със случая. Тролей, от най-старите? със свалени номера, аре стига бе...
5
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откакто сме на уж 111-то място по свобода на словото според измислените "Репортери без граници", всякакви мъдреци публикуват нещо си там, а и протестърите така са се разгащили, че се вдигат "на бунт" за щяло и не щяло, включително и срещу пъпка на нечии ***: "Оставка! Долу Боко!", а какво искат - и те не знаят, опорките им не са ясни също като на наш трольо.В случая искат нов автобус - ами искайте си го от началника на местния градски транспорт, нима това е врява от национален мащаб? ***..
4
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За кво са им на ceляните нови рейсове? Те cмъpдят, ама рейса им бил стар!
3
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Старозагорци са баровци. Те работят в Американските централи и ходят навсякъде с климатик.
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моля ...Какво се е случило?Това ... това истина ли?Може би има надежда!!!
1
1
 
26
 
! Отговори
Пловдив преди 4 години
Автобусния парк в Пловдив е под всякаква критика.Както градския транспорт така и между населените места е доста амортизиран.Необходимо е да има наредба автобус до достигане на определени километри или години и бракуване.Все пак става въпрос за живота и здравето на гражданите на Пловдив.Крайно време е пловдивските институции да направят пълна ревизия на автобусите и годността им и да наложат пълна забрана за движение на тези които не отговарят на изискванията.