Helpbook сигнал: Опасна маркировка на бус лента в София

И още - изсечени гори, разбита настилка, опасни шахти
24 юни 2019 17:00, Анисия Иванова
2
Helpbook сигнал: Опасна маркировка на бус лента в София
Архив: Булфото

Днешният обзор на сигналите, постъпили в платформата на Helpbook.info, започва със занемареното състояние на община Трън.

За масово целогодишно изсичане на гори около селата в региона информира местен жител. Отсечените дървета се извозват с големи камиони, които рушат 15 километровия път между селата Мрамор и Лева река. Заради непрекъснатия трафик настилката е осеяна с огромни дупки и пътят постепенно изчезва, като достъпът до селата става невъзможен. Авторът на сигнала моли за проверка и застилане на въпросния участък.

След зимните месеци разбита настилка и в източната част на страната: "След зимата настилката на пътя от републиканската пътна мрежа между Батак и Доспат на места е напълно изчезнала - множество дупки на закърпени участъци. От местността Караджа дере до разклона за Сърница пътната маркировка е закрита от пясък, което затруднява движението на автомобилите нощем. Особено тежко е от разклона за Сърница до Доспат, където през юни лек автомобил счупи картера на двигателя в дълбока дупка на пътното платно и двигателното масло се разля по пътя, създавайки предпоставки за ПТП в дъждовно време."

С пътни проблеми се сблъскват и в столичния район "Младост". След закупуването от  строителна компания на голям парцел в квартала е прекъснат един от двата изхода на Младост 3 към бул. "Малинов". Колите са принудени да преминават през прашен участък, осеян с огромни дупки. Искането на гражданина е да се направи нормална улица, да се сложи поне един слой натрошен асфалт, за да не се вдига прах от ремонтите, хората да не си трошат колите и преминаването да е нормално и приятно.

Притеснен потребител ни сигнализира за опасна маркировка на бус лента на бул. "България" в София, в пътния участък от бул. "Гешов" до бул. "Гоце Делчев". Той твърди, че вече има жертви на този завой и ежеседмични катастрофи, тъй като водачите се престрояват в последния момент, спазвайки десен завой. Нашият потребител апелира агенция "Пътна инфраструктура" спешно да вземе адекватни мерки.

Сигнализираха ни и за опасна шахта на тротоар в столичния район "Красна поляна". Местоположението й е на единствения тротоар, който води до квартално училище и учениците са принудени всеки ден да минават по него, а от шахтата услужливо стърчат поставени клони като знак за изостряне на вниманието.

Ако и Вие видите проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Относно сигнала за Младост:Според общия устройствен план на София на въпросното място трябва да има кръстовище между бул. Андрей Сахаров и ул. Бъднина и бул. Андрей Ляпчев. По някаква причина обаче то не беше изградено когато приключи строежът на метрото в района.
1
0
 
2
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Специално за сигнала в "Младост" не съм съгласен, този изход преди минаваше през района на бензиностанция, а и не са само два изходите от Младост 3 към Малинов. Явно драгия читател пратил сигнала познава само този път.