Бедствено положение в Котел: Река заля домовете на хората

Двама души са изнесени от дома си, отнесени са постройки
Обновена: 26 юни 2019 22:58 | 26 юни 2019 22:55,
35

Бедствено положение в Котел след като един от притоците на река Котлешница е излязъл от коритото си и е наводнил къщи в района. Два екипа на пожарната в Котел и един от Сливен отводняват засегнатите домове. Двама души са евакуирани, като са изнесени на ръце от домовете им.

Водата е отнесла много от селскостопанските постройки, както и животни. Регистрирани са големи материални щети. Реката е излязла и на главния транзитен път, минаващ през града, предизвиквайки хаос.

За Bulgaria ON AIR кметът на Котел Коста Каранашев заяви, че е обявил бедствено положение в града и участва в евакуацията на хора с наводнени домове.

Падналото количество дъжд за сравнително кратко време е било 80л./кв м. Някои от жителите на града ще пренощуват при свои близки, тъй като домовете им са необитаеми, а от утре ще започне и почистването на засегнатите обекти. Липсва пътна настилка на някои места.

"Ситуацията е oвладяна, за щастие не се стигна до жертви, въпреки многото материални щети", каза за Bulgaria ON AIR градоначалникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
онази другата преди 4 години
До АнонимеНИзключително ограничен глупендър си...Мислиш ли, че в малкия град хората гласуват за партия бе...
27
0
 
3
 
! Отговори
Фандъкова преди 4 години
Ауууу, каква мисъл, какъв интелект, какъв респект струи от физиономията/ бузите / снагата на тоя кмет! Имахме си едно прасе, Ружка се казваше, та тя ей така - като те погледне с ония ми ти очи гладни, и падаш от умиление.
26
0
 
8
 
! Отговори
До 30 преди 4 години
До Анонимен 30 Учил съм го преди 45 по инженерна геология и ми е останало в главата за цял живот - по всички свлачища се засаждат акации, корените им действат като арматура. Не напразно по жп линията София - Бургас, около гара Бов, имаше засадени хиляди акации. Ама управляващите от 30 години са пропуснали тези лекции или изобщо не са ходили на училище. Затова натвориха толкова глупости в страната.
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В цялата страна едно и също, никаква инфраструктура никаква одводняване. Направено и изпълнено през пръсти, разбира се виновни няма - парите нали са усвоени. При дъжд, всичко се наводнява, малкото останали шахти от време оно, че и новите разбирасе монтирани в най високата точка - чакай да се отводни. Асфалта го видяхме - 3см.. Да се чуди човек как е искарал до сега. Пътища не можем да строим и нямаме и представа как става - няма ли кой да се сети просто да копира нещо работещо от другия свят ...
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там, покрай тази преляла река, е населено сто процента от електората на банкянския. Които от години не работят, чакат соцяла и се интегрират без да зачитат никакви правила и норми.
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди години на един му платиха да почисти коритото на река,а той явно разбра,че може да отсече всички дървета около реката,включително една наша акация от вилата ни,ето така "почистват" корита и се грижат за дърветата,за да няма свлачища.Има ли някой да им покаже как се прави почистване на корито на река или контролни органи да следят процеса?
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойчо прибери се в Банкя , природата те търси по страната и хората страдат .
21
3
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Десетки причини , а причината е само една. Изключително силен дъжд.Никой не е победил природата.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е само от непочистени корита и некачествени ремонти. Спомена се изсичането на горите, а има и още едно нещо - неблагоразумието да се прави градоустройство в плиткото корито на реката, която протича покрай път II-48. Навремето римляните като са правили път - пуснали са го директно през централната част на Котел, нависоко. Има качено видео в тубата - "Потоп в ромската махала в Котел" - вижда се как реката буквално влиза в къщите. Срещу природата не ГЕРБ ами никой не може да се бори.
19
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербаджийските ремонти май по-добре да не бяха се случвали.
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изсекоха горите,не почистват корита на реки и ся олеле,и най-кофти страда народеца.Мафията си почива по Гърция.
17
1
 
4
 
! Отговори
Й и В преди 4 години
И двамата не са цветенца, колкото и сестрата да твърди, че е по-добрата. Напротив по-гадна е ... Питайте я какво работеше точно на вилата на АЕЦ ...
16
0
 
1
 
! Отговори
Знаеш ли какво е преди 4 години
БЕРСЕРК *** не искаш да видиш какво се случва като се влезе в това състояние ... Лошото е, че не аз си избирам кога да се спусне и кога не ...
15
1
 
1
 
! Отговори
Кой та кой ! преди 4 години
Казах ви кой ! Търсите кой ... Кой може да е вътрешния човек дето да знае всички какви ги вършат и да снася ... Ама ме гледате мене ... Радков *** моли се да не стигна пръв до тебе ... И си направи услугата да си сложиш въжето сам ...
14
0
 
3
 
! Отговори
Кой, кой ? преди 4 години
Валери Дебелия и брат му ....
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жена му на кметя е министър,да му отпусне пари за почистване,не само за лапаница от субсидийки...
12
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не са ли ония бетонови улици на гербаджиите...за първи път чух че се правят улици с бетон, гордостта на герб
11
2
 
14
 
! Отговори
Коко преди 4 години
То с почистване на реката - средства не могат много да се усвоят. Сега има ситуация - ще има и средства за разпределизация.Все по-чести липсва мисленето за предотвратяването на ситуация и всичко ни показва, че превантивните действия - нито се отбелязват, нито се поущряват, нито те правят известен и богат. Докато е така - ще се създават и ситуации - къде изкуствени, къде очаквано естествени!Кмета сега ще раздаде по 100 лв на пострадала къща. Другият път вместо да гласуват за него пак.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеНДо 3ТИ си си избрал премиер от ГЕРБ... според куцата ти логика.Значи, ако не се ъжа, не заслужаваш да живееш май, а?
9
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 11Напусни българия ... не стаааш