Варненски хотел краде ток, Енергото го спипа

646 души са осъдени за кражба на ток в Североизточна България
26 юни 2019 20:26,
16
Варненски хотел краде ток, Енергото го спипа
Снимка: Pixabay

Кражба на електроенергия с високотехнологични средства разкриха специализираните екипи на ЕНЕРГО-ПРО Варна. Нарушението е извършено от хотел във варненския квартал Виница. За целта е използвана незаконно изградена схема, при която консумираните количества електроенергия от хотела не се измерват от електромера и съответно не се заплащат, съобщава електроразпределителното дружество.

Още по темата

Общинар от ДПС заловен да краде ток в Галиче

След анализ на потреблението на ток в района специалистите на мрежовата компания установили, че част от разпределената енергия се губи – тя е доставена, но не е отчетена, фактурирана и заплатена. След няколко проверки открили мястото на „изтичане“ на енергията и информирали органите на реда.

През последните години констатираните случаи на неправомерно потребление на електрическа енергия в цялата страна чувствително нараснаха. Статистиката сочи значителен ръст на софтуерните манипулации върху средствата за търговско измерване.

През периода 2016 – 2018 година служителите на ЕРП Север са извършили над 525 000 проверки за нерегламентирано потребление на електрическа енергия. Разкрити са повече от 9 500 случая на манипулации с констатирано неточно, непълно или неизмерено количество консумирана електроенергия. От началото на годината са извършени близо 90 000 проверки, при които са констатирани над 1200 нарушения.

По информация на ЕНЕРГО-ПРО, през периода 2015 – 2018 г. в Североизточна България са осъдени 646 души за кражба на ток. 13 от тях са с ефективни

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
Закон на Ганьо преди 4 години
Нарастването на неправомерното потребление е правопропорционално на нарастването на неправомерното поскъпване.
11
0
 
3
 
! Отговори
АС/ДС преди 4 години
Във Виница няма ***, но е пълно с алчни цъpвyли, общината е разпродала всеки квадратен сантиметър, дори и гробището е в гората.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хотелът ромски ли е и ще има ли протест срещу хотелската престъпност?
9
1
 
2
 
! Отговори
До Константинов преди 4 години
Кражбите се разпределят между коректните абонати. Като крадеш, крадеш от всички.
8
2
 
3
 
! Отговори
хъммм преди 4 години
Много ясно,че големите кражби са от големи потребители. Мен ми е все тая дали ще платя 80-100квт/месечно, и да не ги платя няма да стана по-богат.
7
3
 
6
 
! Отговори
V преди 4 години
Тука идва логичния въпрос .Защо цв цв за не платени данъци за стотици хиляди левове е на свобода ,а някой за кражба на сто лев в затвора ??? Цацаров ли брюкселския четвърти райх ли кой ще отговори на въпроса ??? Душманите на народа са хората с власт в хага брюксел и прокуратурата .Мазно мазно дебелели на гърба на народа .БЕЗ ДА ВКАРАТ НИТО ЕДИН ДУШМАН В ЗАТВОРА .КОЙ ЩЕ ОТГОВАРЯ ??? Четвъртия брюкселски райх или мафията герб ??? или пак никой до следващите избори ???
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой е хотела или сте толкова мизерни и страхливи че едно име не може да напишете.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В бедните страни е така за един ток луди стават на мене джамовете в Русия през зимата са ми отворени ходя по шорти гореща вода мия колата гаража ми е по топьл от квартира в центрото на софето и тн
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И после на мойта сметка задължение към обществото.Айсик..... бе
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали помните разследването преди месец- 90 % от тока се краде от заведения , магазини , хотели Останалите 10 % в ромските махали
2
2
 
12
 
! Отговори
мачу пикчу преди 4 години
Повечето махали са закачени на уличното осветление и така сметките се плащат от кметството...респективно от данъкоплатците ....да не забравяме , че законите са само за българите...
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кой е хотела, на кого се води и на кого е? или не е удобно да се каже!?