Заради пороите: Пет родопски села откъснати от света

Хората от община Сатовча всеки ден пътуват в риск
26 юни 2019 09:25, Петя Славова
8
Заради пороите: Пет родопски села откъснати от света
Снимка: Кадър, Нова тв

Пет села от община Сатовча са заплашени да останат откъснати от света след като поройните дъждове от последните дни срутиха пътя. Половината асфалт е изровен, а хората се притесняват, че той ще продължи да пропада. Експерти от АПИ вече са огледали района.

"Всеки ден пътувам по този участък и нещата са сериозни. Няма място за две коли и проблемът е от доста отдавна. Притеснени сме страшно много. Не се вижда терена при завой. Дупката се разширява. Минават автобуси с ученици и караме много бавно по този участък”, коментира шофьор пред Нова тв.

Кметът на Сатовча изрази своите опасения за пътя, който обслужва шест населени места и около 9000 жители.

"Специално този участък е в това състояние повече от три месеца. При обилни дъждове пътят се компрометира и както виждате е доста опасен с изразена денивелация повече от 20 м. В съседно място има гимназия и пътуват ученици. Този път е единственият, който обслужва шест населени места с около 9000 жители. Важен е за работещите, за учениците, за болни хора", посочи кметът на Сатовча Арбен Мименов.

Експерти от Областното пътно управление са извършили проверки и обещават укрепване на пътя в най-кратки срокове.

"Вчера беше извършена проверка и са взети мерки за възстановяване на пътното платно в най-близки срокове. За този участък има възложено изготвяне на проект, който трайно да укрепи свличането му”, каза Мария Чанова от Областното пътно управление. Все пак тя не уточни какъв ще е срокът, в който би се направил ремонта на участъка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
2
 
! Отговори
Потоп преди 4 години
Те щото иначе не са откъснати, все едно са в средновековието.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
къде са тръгнали да пътуват ? карадаиъ ще ги посрещне в къщите за гости. да си почиват !
5
1
 
6
 
! Отговори
гостО преди 4 години
До:кака МараНе всички гласуват за едина партия,там нещата са доста разнообразни.Има коментиращи,че там няма българи,а какви са,те живеят ПОСТОЯННО в България,дават данъци, осигуровки,дерът им кожите от всякъде и Пульо излиза и казва:там няма българи.Ти въшк0,ти не си българин!
4
2
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
нали гласувате за дпс да ви оправят пътищата със субсидиите а и пеевски щепомага мустафата с къщите за гости и тои ще се включи
3
1
 
7
 
! Отговори
Политик преди 4 години
Няма проблем ! Всичко е точно! Все някой ден водата ще се отече ... Ще се оправят ... Много по - важното е Държавната субсидия да остане 11 кинта , да си увеличим заплатите у Парламента , както и по Министерствата ... Особено на "нашите хора" ... Да имаме "лятна ваканция" от 2 месеца , щото сме много "изморени" и много сме "бачкали" през годината ... Да си купуваме цели ХАСИЕНДИ за смешни пари и после да оставаме "чисти" .... Да оправяме "къщите за гости" ... Това е много по - важното ! ....
2
2
 
14
 
! Отговори
ГЕРБ победа преди 4 години
Важното е, че разкопахме Графа за 20 милиона... А ташунко строи междугалактически магистрали...
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
даже от вселената са откъснати