Митницата в Русе унищожи 24 тона нелегален тютюн

Той е иззет от пограничните пунктове на дунавските ни градове
27 юни 2019 15:35,
3

87 021 кутии (1 740 420 къса) цигари и 22 261 кг тютюн бяха унищожени в периода 7 – 12 юни тази година под надзора на митнически служители от ТД Дунавска, съобщиха от Агенция "Митници".

Още по темата

Пакетите с нелегалната акцизна стока първо били раздробени с механична мелница, а след това отпадъците били изгорени. Те били задържани в района на граничните пунктове и на територията на областите Русе, Разград, Силистра, Свищов и в района на Дунав мост 2 при Видин.

Общото количество на тютюна в цигарите и насипно е около 24 тона, изчисляват експерти. Унищожените сега тютюневи изделия са иззети във връзка с множество случаи, предимно от 2017 и 2018 г.

През миналата година ТД Дунавска е унищожила общо 261 077 кутии цигари и 10 597 кг тютюн.

Иззетите тютюневи изделия подлежат на унищожаване след приключване на административните или наказателните производства и не могат да бъдат предлагани на търг за публична продажба, каквато процедура има за иззетите горива и алкохол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що сте унищожили цигарите, бре? Ами полицаите, като идат да пушат пред парламента за увеличение на заплатите, какво ще пафкат?Зер, тая година те свършиха добра работа. Двама самоубиха даже. Това да не ви е майтап, а ?
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
след като МВР изгориха нива с канабис, се организираха и отлетяха за луната за да се борят срещу покемоните.
1
2
 
10
 
! Отговори
Момо преди 4 години
Някой да е виждал митничар да си купува цигари? За един приятел питам...