Незрящи жени паднаха в необезопасена дупка във Варна

От общината се държали грубо с пострадалите
18 юли 2019 11:15,
20
Незрящи жени паднаха в необезопасена дупка във Варна
Снимка: БулФото

Две незрящи жени са пропаднали в дупка, дълбока над метър, на тротоар във Варна, съобщава bTV.

Изкопът бил за поставяне на пътен знак и не е бил обезопасен, не е имало и работници на обекта, когато незрящите жени са минавали по тротоара.

"Помогна ни непознат човек, който подаде сигнал на тел. 112. Аз също се обадих, но ни препратиха към дежурния в общината. Той беше много груб, каза, че трябва да отидем до общината и да напишем жалба, след като вече му казах, че съм незряща", разказва Снежана Анастасова, една от пострадалите жени.

Другата жена - Миролюба Андонова, пропаднала в необезопасената дупка, също благодари на мъжа, който им помогнал и допълни, че дори предложил да ги закара на лекар.

"От институциите не съм очаквала нещо друго, толкова често сме поставяли въпроси и нищо не се променя", споделя Андонова.

От Община Варна заявиха, че се търси отговнорност от изпълнителя, а след инцидента дупката е заровена и обезопасена мигновенно.

Двете жени все още не са решили дали ще съдят общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВарненци не смятат, че са "морска столица", защото това словосъчетание не значи нищо. Това нарицателно идва от софиянци, които делят държавата на столица и провинция, (сякаш са от Париж), като под "морска столица" имат предвид, зимата са селяни, а лятото са "нашето моренце", сякаш те са го пълнили с вода.
17
6
 
0
 
! Отговори
Гриша Ганчев преди 4 години
Ми кво търсят там, че са паднали?
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Варна най-бързо напусна соца и премина към див капитализъм - дупки, корупция, ....
15
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Варна е супер зле, всеки ден става по-зле и по-зле .......
14
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялата държава отдавна е отишла по дяволите. Това ако беше станало в западна Европа тази можеше да съди общината за бая голяма сума. Ама нали сме на балканите тук ще получви само една майна.
13
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Варна е единстевен от по-големите градове у нас, който си остана в соца. Пловдив Бургас Стара Загора са далеч напред, абе Южна България, топли хора, без претенции да са нещо повече от другите, както варненци все казват, че са морската столица. Вероятно е така, но е столица само на обезлюдената и обедняла североизточна България.Айде чао, че имам среща на Витошка, а после тръгвам на море в Гърция.
12
2
 
14
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
Естествено, че ще я съдят!
11
2
 
26
 
! Отговори
Психодиспансер преди 4 години
Общината във Варна един дълъг и безцмислен разговор. Там има цели родословни гори от роднини, балдъзи, чинки, зетьове и каквото си поискаш. Няма само хора които да работят в услуга на данъкоплатеца. А за отношението към инвалидите мога да напиша кратка хорор новела...... Уважаеми дами съдете ги до спукване, нищо, че пак ще плащат с нашите пари. Докато в тази територия не се въведе закон за ЛИЧНАТА отговорност на държавния служител щве е така !
10
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да съдят общината, държавата... трябва да се научат, че работят в услуга на данъкоплатеца, а не ние да сме им крепостни!
9
2
 
33
 
! Отговори
Един преди 4 години
Начи да ви кажа ка се запушват дупки у Варна. Пуща се обществена поръчка, за 2-3, не повече от 5, максимум 10 милиона. Поръчката се печели от "правилната" фирма, която да отчисли 20-30, не повече от 50, максимум 90% където трябва. Дупката се запълва с чакъл. Първият дъжд измива чакъла. Повтаряме. Някакви въпроси?
8
4
 
20
 
! Отговори
malart преди 4 години
Естествено, че трябва да съдят общината. Другарите само от грубата тояга разбират. делото ще се точи поне година, а може и две, но ще им възстановят после и разходите за адовкат и ще платят обезщетение.
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е вярно. Всичко в града е по конец. Прави и равни улици, здрави тротоари и бордюри, отводняване за чудо и приказ, никакви дупки на стари и нови прекрасно изпълнени пътища и инфраструктура. Равни и наредени тротоари, като в приказка. На където и да погледнеш - зеленина. Строителите са на такова ниво, че ... да ни завидят от Европата. Различни фирми печелят порърките и ... всичко се влага без да се краде. Това никъде го няма - рай бе хора. Да се чудиш къде са се спънали дамите ...
6
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 2ГЕРБ са същите по мия ри като вас, всички сте гадни крадливи комунисти!Излюпени сте в един инкубатор, само оперението ви е в различни краски!
5
4
 
23
 
! Отговори
Емо преди 4 години
На съд. И това е.
4
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живеем в някаква абсурдна скотобойна ...
3
5
 
19
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Имам странно чувство на дърво в устата си, чувствам се като смотан дървен материал на който герб се подиграват всеки ден по всевъзможни начини. Ще им издам една тайна, материала се усети че го убиват с лицемерна и мазна усмивка вече 10 г и вече се е оформил като като Бата за бейзбол, целеща се у тиквата...
2
7
 
24
 
! Отговори
Българина преди 4 години
Видими резултати! Герб строят така, както и ной не е строил, шото ако беше нямаше да има оцелели. Герб са шайка стротели по ми я ри, с претенции но с капацитет на багер играчка на строителна площадка, само бръмчи из обекта без резултат
1
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре дошли в България!