Спецпрокуратурата с акция: Проверява доставки на ВВС

Претърсват се офиси на фирма и 3 жилища в София
18 юли 2019 10:03, Красимир Ангелов
5
Спецпрокуратурата с акция: Проверява доставки на ВВС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Специализираната прокуратура обискира офиси заради съмнения за корупция при доставки за ВВС, съобщават от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

Под ръководството на институцията се провеждат претърсвания и изземвания в офиси на фирма,  както и в жилища на 3 лица на територията на София.

Процесуално-следствените действия са в рамките на досъдебно производство за престъпление по чл. 321 ал.6 от НК – престъпен сговор за извършване на корупционни престъпления (търговия с влияние) по повод доставяно от фирмата оборудване за нуждите на Военновъздушните сили на Република България.

Едновременно с това, Специализираната прокуратура изисква относимите документи от Министерство на отбраната и ВВС на Република България, съобщават от държавното обвинение.

Интересите на разследването към този момент не позволяват предоставяне на друга информация във връзка с делото, посочват от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато "ударят" Доган с ТЕЦ варна, Пеевски с Булгартабак, Братя Велчеви с Виваком и т.н. елате да ми се обадите.А до тогава, моля ТИШИНА.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно се целят в президента.Идат избори наесен и ще започнат едни "разкрития" през медиите та не ви е работа.Ще започне един "теч" от НСбоп по разследването та теча на Минка-сиганката от гонорея ще ви се види като суша от Сахара.
3
5
 
0
 
! Отговори
далавери преди 4 години
Далаверите са от времето на Румен Радев като шеф на ВВС. Сега той е президент, но е редно да го арестуват и него.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ам и ВВС-то ли окрадоха? То където пипнеш все *** излиза.Кога идват ф16-ките? Като гледам как е тръгнало и тях ще вдигнат или поне гумите. Незабравяйте да вземете допълнително гуми като ги поръчвате 2024г ли беше ...
1
0
 
9
 
! Отговори
гоУем Играч преди 4 години
Няма проблем ! Всичко е точно! Прайм една яка "акция" за пред медиите и обществеността ! Все пак трябва да се вижда , че прайм нещо ... някаква "борба" с корупцията и беззаконието ...... Ужким и ЕС ни следи "под лупа" ... Не че там им пука изобщо за Балканите и в частност - България ... Но "ПРАВИЛНИТЕ ФИРМИ" и "ТОЧНИТЕ ХОРА" няма да ги бараме ! ... Все пак всички знаем кои са двете най - силни думи в Абсурдистан - НАШ ЧОВЕК ..... :) ... "НАШИ ХОРА" - НЕ БАРАМЕ !!! ...