Тежка катастроха отне живота на украинка на пътя Обзор-Бяла

Ударили са се две коли, изпреварвали са едновременно
24 юли 2019 11:40,
23
Тежка катастроха отне живота на украинка на пътя Обзор-Бяла
Снимка: архив, Булфото

35-годишна украинка е починала след катастрофа между две коли по пътя Обзор-Бяла, съобщиха от МВР – Бургас.

Инцидентът е станал около 7:40 часа тази сутрин.

Една от колите, участвали в катастрофата, е с украинска регистрация.

Именно нейният шофьор е предприел изпреварване на автобус. В същото време в насрещното платно е изпреварвал и шофьорът на другата кола.

При инцидента са ранени и други пътници, които са закарани в болници във Варна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Колко според теб ще са автомобилите едновременно на пътя между две населени места на разстояние 10 км едно от друго при различни скорости на движение. Ако през 1 минута тръгва по една кола от всяко населено място колко ще са едновременно на пътя при скорост 60 и при 90 км/час. Колко коли ще срещнат при едната и при другата скорост? Всяка среща е възможност за катастрофа.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хубав,прав път... какво ли се е случило?
5
3
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Път извън населено място, разрешена максимална скорост от 90 км/час. Един шофира с 60 км/час, друг с 88 км/час. Първият създава колони след себе си, изпреварват го опасно изнервени шофьори, но според теб така било по-безопасно, защото не бил състезател и карал с 60, вместо с разрешените 90 км/час. И разбира се прави разлика между "висока скорост" и "по-висока скорост"!
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При висока скорост времето за реакция е много по малко.Големи състезатели се извъдихте тук...
3
11
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
В много случаи по-ниската скорост е предпоставка за катастрофи и за опасни ситуации на пътя. Колкото и парадоксално да звучи, при по-високите скорости, по-рядко може да се случат конфликтни ситуации поради по-малкия брой автомобили в такъв случай на пътя, в сравненеие с движение с по-ниска скорост. Казано по друг начин при по-ниска и про по-висока скорост ситуацията по пътищата е доста различна и самата скорост не е "при равни други условия".
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там почти няма място, където да е разрешено изпреварването и за двете посоки едновременно. Някой трябва да е нарушил правилата, а единственият начин да не се нарушават правилата е да има контрол, т.е. да има работещ КАТ.
1
4
 
30
 
! Отговори
Гурбетчия преди 4 години
Жалко и тъжно е когато умират хора, независимо каква националност имат. Единствения начин е да се кара с по-голяма отговорност. Да почива в мир.