Улици без тротоар, без осветление, преливащи кофи: Сигналите в HelpBook

Новите сигнали в платформата на Investor Media Group
26 юли 2019 07:10,
18
Улици без тротоар, без осветление, преливащи кофи: Сигналите в HelpBook
Снимка: HelpBook.info

В платформата на Helpbook.info получихме повторен сигнал за нарушаване на обществения ред от столичен магазин в район "Красно село". Въпреки издадения констативен протокол от отговорните органи и направеното предписание стриктно да се спазват заявените часове за зареждане- към днешна дата нарушенията продължават.

За подобно искане наш потребител се обръща към ДНСК, тъй като в района, където живее се извършва строеж, на който се реже, хвърля и кърти като от месеци по никакъв начин не се спазват часовете за тишина.

За проблем с движението ни сигнализираха тези дни от район "Слатина": "Става въпрос за ул. Владово. По точно от светофара на ул. "Гео Милев" по ул. "Владово" е невъзможно да се движат пешеходци, тъй като няма тротоар. Проблемът с паркирането на автомобилите го знаем всички, но когато се паркира върху единствения тротоар би следвало да се вземат мерки. Ресурсният център в помощното 74-то училище си сложи ограничителни перила, но само на 20-на метра от светофара, от там нататък няма такива и хората паркират на самия тротоар, съответно няма как да се мине по улицата, освен по уличното платно. Шофьопите паркират буквално и до самия светофар, което пречи на видимостта ако някой желае да го използва. Какво да правят пешеходците- майки с деца, възрастни хора, жители на квартала, живущи в блоковете наоколо. Движението на автомобили изобщо не е слабо- даже напротив, нон стоп има минаващи коли, трябва ли да стане някое нещастие за да се оправят нещата?"

Опасни керемиди дебнат пешеходци и автомобили в район "Средец". Сграда на улица в квартала се нуждае спешно от ремонт, тъй като по всичко личи, че покривът й представлява риск за преминаващите.

Получихме и поредният сигнал от район "Витоша". Нашият потребител се оплаква, че повече от десет години на ул. Войводина могила и ул. Дамяница липсва улично осветление, липсва тротоар, липсва асфалтова настилка, но за сметка на това има шест броя бездомни кучета.

В елитния столичен квартал "Изгрев" пък за пореден път кофите преливат, тъй като камионите отговарящи за извозването на боклука не минават да събират отпадъците в събота и неделя. Гражданинът моли да се преразгледа графика и най-после да се вземат адекватни мерки.

Ако забележите нередности или проблеми, не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: HelpbookHelpbookinfo
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фавела Красно Село........топ куолиту!
10
0
 
1
 
! Отговори
,.,., преди 4 години
Малките магазинчета и заведения да не си изхвърлят кашоните около кофите за отпадъци надявайки се фирмата за разделно събиране да им ги вдига.Не го прави.Да си ги нагъват и ако контейнерите за хартия за препълнени да ги слагат в общите.Иначе се разпиляват и подмятат с дни.Не разбирам и тези люде който слагат кашони с дрехи до контейнерите.Обикалящите роми само ги рахвърлят наоколо и "закичват"кофите.Грозна гледка.
9
0
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Аз живея на посочената улица. Наистина положението е плачевно, улицата е чатично павирана, а преди вереме от близката фирма положиха частично асфалт. Кофите за смет са изпочупени. Картинката се допълва от няколко бездомни кучета с малки кученца. Положението е по-зле и от селска махала, но за сметка на това данъците не са с отстъпка. Тротоари никога не е имало както и осветление!
8
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 4 години
До КарловецМного сте прав!И съседите около нас си имат кофи, а ползват контейнера дето е сложен за къщите без малки кофи.И се оказва, че си плащаш съвестно данък смет , а няма къде да изхвърлиш торбичката си битов ***.Оправия няма, защото самосъзнание няма.
7
1
 
6
 
! Отговори
Loyko преди 4 години
Кога най после българина ще разбере,че Култура е начина по който живеем,а не отношението към Изкуствата..или колко пъти е ходил на кино или на театър.Затънали сме в *** и глутници от бездомни кучета...но иначе не пропускаме опера и балет. Народ и чудо....
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мръсотията и мизерията е почти навсякъде. С малки изключения нещата стават все по зле. Чистота в градовете е на ужасно ниско ниво. Толкова сме свикнали с вонята и безобразната мръсотия, че почти не я забелязваме.
5
4
 
3
 
! Отговори
човек преди 4 години
До 4 (Реститут)Човече, ти да не би случайно да говориш за Кабул? Или Катманду? Може би Колката?Ако не си разбрал случайно, аз живея в София. София е град, столица на България, държава в Югоизточна Европа, член на Европейския Съюз от 2007-*** година.И твърдиш, че в такава държава в столицата, независимо кой квартал е нормално да има плъхове по улиците?Аз съм обиколил бая европейски градове и не съм видял никъде да има.Не по улиците поне. Там няма препълнени кофи!!!
4
1
 
5
 
! Отговори
човек преди 4 години
Виждал съм до кофите за смет близо до нашия блок да претичват плъхове по улицата.Да го е страх човек да излезе по чехли на бос крак през лятото!
3
1
 
5
 
! Отговори
akud преди 4 години
в пазарджик е същото. при това.че от тази година всички данъци скочиха буквално със100℅.....
2
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
"Модерна" европейска столица...
1
13
 
2
 
! Отговори
Реститут преди 4 години
Айде,моля гражданите от покрайнините да не се правят на много социално ангажирани,те какво очакват?Да е чисто като в затворен комплекс ли?