29-годишен почина след токов удар от електрическа китара

Лекарският екип не е могъл да спаси мъжа
13 авг 2019 16:52,
17
29-годишен почина след токов удар от електрическа китара
Снимка: Pixabay

29-годишен карловец бе убит от ток, докато свирел на китара. Нелепата случка се разиграла във великотърновското село Габровци на 11 август. В неделя вечерта той бил ударен от ток, докато свирел на електрическа китара, предава "Борба".

Още по темата

Мъж в Русе с опасност за живота след токов удар

Фаталният инцидент станал около 19 часа. На място веднага бил повикан екип на Спешна помощ, но лекарите не могли да направят нищо друго, освен да констатират смъртта, посочиха от ЦСМП – Велико Търново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Музикант преди 4 години
Абе лаици. Тук може да те удари от електрическа китара и мен ме е ударял много пъти. Китарите се връзват в усилватели и когато мрежата не е заземена добре тръгва фаза по земята. Китарата има адаптери който представляват бубина с магнити и по индукция обратно от адаптера се генерира напрежение в струните и когато докоснеш земя, предмет друг или човек протича сериозно количество ток и може да те убие. Така, че случката е абсолютно възможна и достоверна.
10
0
 
3
 
! Отговори
от Варна преди 4 години
Не знам кой колко разбира от електронни у-ва, но е пълно с опасни за живота. Сега повечето адаптори са т.нар.-импулсни захр. у-ва(power switch adapters). При тях директно се управлява тока от контакта-с някакъв електронен ключ, а на изхода има един миниатюрен трансформатор и САМО той разделя мрежата от изхода на у-вото(напр 9V, 12V...). Ползвайте само оригинални и маркови, защото в Али Експреса е пълно с ментета. Става дума за усилватели, ГСМи, разни конзоли, даже и за епилатор внимавайте!!
9
0
 
1
 
! Отговори
:( преди 4 години
Напротив, на всяка електрическа китара струните са вързани към маса. Ако по китарата от усилвателя е тръгнала фаза по една или друга причина, а човекът е бил на земя, веригата се затваря и става кофти.Отделно, може да е замасена китарата, но да е докоснал проводник или нещо друго, по което има фаза.. често се случват и по концерти такива издънки.Електрическата китара по принцип не се захранва! Тя самата поражда електрически сигнал. Само китари с вградено предусилване се захранват и то с батерии
8
0
 
4
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
БОГ ДА ГО ПРОСТИ НА ГОСПОДИНА
7
0
 
4
 
! Отговори
протончо преди 4 години
Жалко за момчето но написаното до тук е абсолютна глупост по отношение на случая - вярно има много разбирачи но китара 220 / 380 в са несъвместими особено пък на номер седми речта по обща електротехника - следствието да се надяваме ще покаже и докаже подробностите по случая
6
1
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Жалко. Поредният нелепо изгубен демографски потенциал. Бог да го прости!
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако е бил бос и е настъпил някой кабел може.
4
6
 
5
 
! Отговори
pbdan преди 4 години
Имало е проблеми със захранването при бурите последните дни. Ако трите фази и нулата на стълбовете се оплетат, най-голямата беля е да изгори и се прекъсне нулевият проводник. По останалите три вървят два проводника с първа и втора фаза, а по останалите два третата. Първият случай е да имате фаза и същата фаза в нулата. Опасно е защото привидно няма ток. Вторият случай е да имате една фаза и друга в нулата. Тогава горят техниките от 380 В линейно напрежение. Бог да го прости младия мъж!
3
3
 
18
 
! Отговори
... преди 4 години
Кофти заземил е, кой знае какво е свирил запоследно RIP
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много нелепо, покуфял е като за последно. Съболезнования!
1
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И един мармот увивал шоколада в станиол.....