Заради пожара: Остава ограничено движението по "Струма"

Засегнати от пламъците са части от моста и двете платна
14 авг 2019 21:00,
18
Заради пожара: Остава ограничено движението по "Струма"
Снимка: bgonair.bg

Движението по моста при 62-ри км на АМ "Струма" край Дупница остава ограничено и в следващите дни, съобщиха от Агенцията "Пътна инфраструктура".

Още по темата
Днес екип от специалисти на Института по пътища и мостове в Агенцията и на строителя са огледали съоръжението, което беше обхванато от пожара в предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини в близост до автомагистралата на 13 август.

Обследвани са стълбовете на съоръжението, ригели, фуги, греди и лагери. От пожара са засегнати 13 колони, от които 5 - сериозно, 2 ригела, 3 греди, отводнители и няколко лагера на моста. Констатацията на експертите е, че части от моста и двете платна са силно засегнати от пожара и с оглед на безопасността на движението е задължително спиране на трафика.

Преди да започнат спешните аварийно-възстановителни дейности е необходимо да се направи обстойна оценка на състоянието на моста и допълнителни проучвания с цел поетапното възстановяване на движението, е становището на специалистите.

След като има точна количествено-стойностна сметка за необходимите ремонтните работи, АПИ ще предяви иск към собственика на предприятието, направил нерегламентираното сметище, предизвикало пожара.

Агенцията "Пътна инфраструктура" днес внесе сигнал в Районната прокуратура - Дупница, срещу собственика на цеха. В него се посочва, че под моста на АМ "Струма при 62-ри километър неправомерно са били струпани леснозапалими отпадъци.

Преминаването в участъка на АМ "Струма" между п.в. "Дупница" и п.в. "Бобошево" остава ограничено в двете посоки. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут.

По разпореждане на председателя на Управителния съвет на Агенцията "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски на директорите на всичките 27 областни пътни управления в страната е разпоредено до 23 август да извършат обход на всички съоръжения за наличие на нерегламентирано използване на пространството под съоръженията и прилежащия сервитут.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
36
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Аз само да попитам от какво е направен този мост? И колко време трябваше за да се загаси огъня? Нищо лично към никого.
14
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е то тва се случи същото на А57 в Германия преди 7 години и трябваше да събарят целия мост.. поне 5 години ремонт. Тоя *** с цеха дето е причинител няма да може го плати никога ***
13
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 9Кой ти прекарва магистрала през населени места? То някои неща няма лекуване. Както това което споменаваш.
12
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов строи ама няма кой да пази.
11
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герберастите пак удариха джакпота, с този авариен ремонт, който предстои. Греди, колони, лагери, това означава, разваляне и изграждане наново, без процедури, направо ще е куче влачи рейс. Ще има за избори, за кибапчита, за заря, за тераси, асансьори, суджуци. На калпавия му върви и това е.
10
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някакъв чичак затвори международен път за седмица поне! Няма оправия! Долу герберските власти!
9
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак прекарвайте магистралата през селата! Даже през центъра на Кресна я прекарайте! *** герберски!
8
2
 
42
 
! Отговори
БС преди 4 години
Проблема е че правите всичко по Български. В Англия има стабилна ограда на 10 м от магистралата и не можеш да припариш. А вие натъпкахте милиони *** под моста.
7
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това Индия го няма под магистрала сметище. В Китай знам, че имат парцели насред магистралите.
6
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кмета на дупница д аптива и да рвмонтира за собствена сметка! Стига са краднали! Нека малко разбере, че държавното е на нас, данъколплатците!
5
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излязла няква от Апи и мънка там пред камерите. Кога ще почнете да работите в тея държавни администрации? Вземате заплати, пенсионира те се рано и после ревете и вие на къв хал сте. Кога ще почнете да налагате ред? Толкова ли е теудно да отидете и да му шибате всеки месец максимални глоби докати клекне? НАП къде спи да ги провери тоя, какво прави на полето? Вие на маймуни ли ни правите? Искаме хора в затвора това е магистрала за милиони
4
1
 
46
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 4 години
До Анонимен 1Може и да е абсурд, но бай Кольо е гласувал за Строителя на магистралата.
3
1
 
41
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Не в затвора, а в каменните мини или в урановите мини. Да се скапе след 1 година! Няма да му плащам и да живее в затвора!
2
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо общинските власти не са предитвратили това сметище?! Не може цяла България да плащаме за магистрали, цял ЕС да плаща за магистрали и някакъв местен неадекватен, типичен герберски уурод да предизвика такава загуба! Вече за нишо не става този скапан народ! Отврат! Останали са само някакви облъчени боколижеши оотрвпки! Скапана страна!
1
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата на абсурдите. Нова магистрала.. Ибахаааа и мамата. Защото некий си бай Кольо напъхал отдолу 10 тона пластмаса. Ти нормален ли си? Всички да отиват в затвора от бай Кольо до държавните служители, които не са го махнали от там. Стига вече простотия. Тея пари от небето ли ги берем?