Как ще се преминава през АМ "Струма" в почивните дни?

Повреденият от пожара участък ще е затворен поне 2-3 седмици
16 авг 2019 08:03, Александър Попов
5
Как ще се преминава през АМ "Струма" в почивните дни?
Снимка: Булфото, архив

Заради пожара, който повреди колоните на участък от магистрала "Струма", продължава да е ограничено преминаването в близо 10-километровата отсечка между пътен възел "Дупница" и пътен възел "Бобошево".

Трафикът се пренасочва по обходен маршрут.

В дните с интензивно движение – петък и събота, в участъка от АМ "Струма" ще преминава трафикът за Кулата, а пътуващите за София ще ползват път Е-79.

В неделя и понеделник в отсечката от автомагистралата ще преминава трафикът в посока София, а всички пътуващи за Кулата ще се насочват към Е-79.

Междувременно експерти заявиха, че "Струма" се е разминала на косъм от срутване след пожара край Дупница, тъй като материалът, от който е изградено съоръжението, може да изгуби здравината си от високата температура на огъня.

Гредите на конструкцията са най-податливи на външни влияния. Избухне ли пожар, въпросът е с каква температура ще гори. "При температура от порядъка на 250 – 300 градуса стоманобетонът губи около 25 % от своите якостни показатели. При температура от 600 – 650 нагоре вече може да се каже, че това не е бетон", обясни пред Нова тв пътният експерт инж. Владимир Жиянски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
Не искам да съм преди 4 години
лош пророк, но повреденият участък ще е затворен за повече от 2-3 седмици. Възстановяването няма да мине само с една шпакловка на Емако или подобен материал за ремонти. Да не говорим, че обследването може да докаже нуждата от подмяна на носещите греди, което означава изработката им, разбиване на пътна плоча, демонтаж на старите, монтаж на новите, направа на нова пътна плоча, асфалтиране... А това са повечко от 2-3 седмици.Така, че пътуващите по магистралата ще трябва да го имат в предвид.
3
0
 
1
 
! Отговори
Въртолет преди 4 години
С хеликоптер?
2
0
 
11
 
! Отговори
Ади де преди 4 години
Бай Кольо да не се ослушва, да вади пачките и да ремонтира. Иначе е така когато строиш магистрала, а под нея остава цех за боkлук!
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ковачки си складира *** под моста, преди да ги изгори в ТЕЦ-а... Да видим сега дали ще си плати...