Морска експедиция изследва стари цивилизации

В АБОРА IV се включват 12 души от България, Русия, САЩ, Холандия, Турция и Гърция
17 авг 2019 14:51, Красимир Ангелов
15

Международната морска експедиция с тръстиковия кораб АБОРА IV отплава от пристанище Варна. Тя ще изследва морските контакти между цивилизациите от Източното Средиземноморие и Черноморския басейн през праисторическата епоха, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.

В експедицията се включват 12 души от България, Русия, САЩ, Холандия, Турция и Гърция. Представител на България в състава на експедицията е варненският археолог Теодор Роков.

Корабът ще бъде в непрекъсната комуникация с брега.

В основата стои сведението на Херодот, че египтяни са преминали през земите на древна Тракия и Скития. Нещо повече – това може да се окаже и  пряко доказателство за евентуалното участие на древните траки в строежа на египетските пирамиди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Нова цивилизация преди 4 години
След като разсипаха корабостроителния и кораборемонтния завод във Варна, в езерото остана само папур, камъш и тръстика - бъдещето на бг корабостроенето. А що се отнася до пирамидите, варненските финансови пирамиди от 90-те бяха най-яки.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Траките са строили с обработени камъни без спойка и гробниците които да открити ги доказват!Много по качествен градеж от римския!Хеопсовите пирамиди по ъщия начин са строени без спойка между камъните!А защо експедицията започва от Варна,защото край Варна близо до Варненското езеро е открит Варненския некропол през 1973 г.Непроучени остават около 8 селища под езерото ,което в праисторичрско време не е съществувало!Но оттам,от Черно море се е осъществявала връзката със Средиземно море!
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Trakite i vardartsite sa stroili kitaiskata stena i sa otisli sleg tova na lynata ...xaxaxq
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
еха, ще падне ядене, пиене , неангажиращи връзки и всичко това за сметка на някоя фондация ..
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 10. Да си чувал нещо за печата от Караново, плочката от Градешница? ТРАКИТЕ СА ИМАЛИ ПИСМЕНОСТ ДВЕ ХИЛЯДИ ГОДИНИ ПРЕДИ ШУМЕР И ЕГИПЕТ!!!!!Отиваш в археологическият музей във Варна. Може да разгледаш най-старото обработено злато в света. Макар, че има още едно от същото време и пак в България. Но не приключваш с това, а обиколи залите и се вгледай в тракийските погребални стели. НА ТЯХ ИМА НАДПИСИ! После виж от кое време са.
8
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ще траките да са летели до Луната,нас това какво ни засяга?!Нашата нация не е тракийска,и е много по-напреднала.Ние имаме писменост ,а траките не са имали!
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8 Херодот не беше ли този където пише ,че траките са диваци които все още практикували човешки жертвоприношения.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Траки са ходили в онези земи, да. Това е всеизвестен факт, от години наред. Фриги, пеласги, филистинци. Легендата за Давид и Голиат от там се ражда - Голиат е бил тракийски цар на филистинците. Водил е война там, завземал е крайбрежието. От там идва името Палестина. В някои народи все още на Палестина казват Филистин. Херодот пише и за армените, че са тракийски племена от поречието на Струма, после отиват в близкия изток, после на север. И по-късно правят 2рата християнска държава в света.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Сега ново 20 !!!Траките участвали в стройтелството на египетските пирамиди!!!"To въобще не е ново, ама както и да е...
4
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смеем се на македонците ,че търсели корените си в античността!А,Ние какво сме?Имаме мноого малко общо с траките,а и те не са били от цивилизованите за времето си народи!Всички приказки колко са велики са измислици на наши псевдоучени!Сега ново 20 !!!Траките участвали в стройтелството на египетските пирамиди!!!До година и на Великата Китайска стена!
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът на българина е, че твърде малко е образован. Предпочита да се тупа в гърдите и само да повтаря, "ние българите сме велика нация, древна, много сме дали, много сме измислили". И толкова. Дори и това, че се говори за траки, а не за българи, не им стига до ума достатъчно бързо. И за битките на морските народи не знаят и за миграциите на хора не знаят. Никога не са чували, че траки са ходили в земите на днешна Палестина... Че някои от тях и списвачи на статии стават. Всеки спасява кожата.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гоше кораба потъва... Ко ти пука бе да не на баща ти.
1
3
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Добре, че древните египтяни са имали клетъчни телефони и джи пи еси, защото иначе нямаше да могат да стигнат до Европа с подобна лодка.