Омуртаг на среднощен протест заради загинало момче

По случая се работи компетентно, увериха от полицията
Обновена: 17 авг 2019 13:55 | 17 авг 2019 13:50, Красимир Ангелов
47

Стотици излязоха на среднощен протест в Омуртаг след смъртта на 17-годишното момче, което загина в катастрофа. Според протестиращите вина за инцидента има втората кола, участвала в произшествието.

Още по темата
Трагичният инцидент се случи малко преди полунощ на 15 август, а починалото момче се возело на предната седалка до шофьора.

Според протестиращите обаче младият шофьор не бил виновен, защото другият водач управлявал автомобила си в нетрезво състояние. Според тях се правят опити да бъде прикрита вината на другия участник в катастрофата, който е местно политическо лице и общински съветник.

Според експертизите обаче неговите проби за употреба на алкохол са отрицателни.

Протестите снощи в Омуртаг предизвикаха извънреден брифинг в Търговище, където пред медиите застанаха окръжният прокурор Диляна Стоянова, прокурор Васил Ангелов, зам.-началникът на Областната дирекция на МВР в Търговище Мариан Михайлов и началникът на Районното полицейско управление в Омуртаг Борислав Борисов.

Всички те бяха единодушни, че по случая се работи компетентно и че няма опити за прикриване на виновни.

Прокурор Васил Ангелов заяви, че са извършени всички процесуално-следствени действия, както са и назначени необходимите експертизи. Опровергана бе първоначалната информация, че водачът на автомобила, в който е пътувало починалото момче, е неправоспособен.

Зам.-началникът на Областната дирекция на МВР в Търговище Мариан Михайлов заяви че протестът снощи е блокирал за 40-60 минути главния път София-Варна, в близост до разклона за Омуртаг. Актове на протестиращи не са съставяни, въпреки, че протестът бил незаконен, уточни Мариан Михайлов.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
4
 
! Отговори
Ивелина Радева преди 4 години
Г-н. Симеонов, въпроса не е кой как карал. Кскто казвате "ДОРИ И"..Не би трябвало да бяга и да лъже от инцедентното място. А тези които сте видели на по 20 год. можиби са били българи с тен понеже сега е лято градусите пекат?! Кой знай? Не съдете хората по външността им!!!
29
3
 
3
 
! Отговори
Симеонов преди 4 години
Дори и да е пил човека на дпс е карал правомерно,съвсем бавно и когато е видял хвърчащите ман ги е спрял.А чен генетата са карали като на писта,без книжки,без умения,без право да шофират.Вчера пътувах от Пловдив до Пещера и обратно и на три пъти наблюдавах ци гани с 20 г. таралясници да карат като бесни.А катаджиите кротко дремят.
28
4
 
7
 
! Отговори
Ивелина Радева преди 4 години
В место да подкрепяте един до друг, да се борите за правото, се оставате да ви командират и да ви подкупят.Жалки сте ми.
27
6
 
6
 
! Отговори
Ивелина Радева преди 4 години
До *** Редактора на таязи Статия.И ти си подкупен ясно. Мръсни долни български Граждани сте това е няма оправия!
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въййй вш па кви са тея трикове на снимката ...
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 27Цитирай минточния закон и ше се съглася. А защо всяка втора служба има маскирани нинджи, не разбирам. Ако не можеш, да си покажеш лицето и да застанеш зад действията с името си, то можеш, да правиш каквото ти легне или по-скоро да правиш, каквото на шефа ти му кефне ... аааа ясно ;)
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По закон , отряда за борба с тероризма самоличността им се пази в тайна Затова са с качулки На други полицаи е забранено да ги ползват , но някои наглеци го правят от страх
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 25Това е последната причина, поради която се носят балаклави ...
22
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма такова нещо ''забранено снимането '' Неслучайно отряда за борба са с качулки - те сами са длъжни да вземат мерки да не бъдат разпознати а не да забраняват да ги сниматВ нета има много снимки от такива операции Не се оставяйте някой смешен полицай да ви забранява снимането на обществено място Например ареста на Иванчева бе предаван на живо
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бивш полицай се е барикадирал в дома си в ПомориеГръцката махала в Поморие е отцепена от полицаи. Хората не се допускат в охранявания периметър, Осъществява се спецакция. На място има качулки с щитове и автомати. Забранено е снимането.Ченгетата се опитват да влязат в дома на бивш полицай, който вероятно се е барикадирал там и е въоръжен, пише "Либерта".На място е пристигнал и психолог.През седмицата е била отправена смъртна заплаха към длъжностно лице в Поморие. Няма информация дали акцията, която се провежда за арестуването на бившия полицай Данчо, е свързана със смъртната заплаха,
20
5
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
ДО 23 --Пияницата е министър Московски - да уточня ))
19
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето така покриха и пияницата с моторната шейна, той пък си уби детето. И неговите проби чисти, ама чисти, като вода от гренландски ледник. Няма държавен хрантутник, който пие алкохол и да не е карал пил, друг е въпроса че винаги ги покриват.
18
1
 
22
 
! Отговори
Пешо Пешев преди 4 години
Обзалагам се, че *** е карала БМВ! От тия ромбустери намразих марката! Мангус имал книжка от германия.. баси, те български не знаят немски книжки изкарват..
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кмета се сблъскал с електората. Лошо, Биков! Лошо!
16
3
 
38
 
! Отговори
до 18 преди 4 години
Другият шофьор от проишествието пак си от техния етнос и е общински съветник от ДПС-в други сайтове му споменават името.Първото му име е турско а фамилията българска-т.е ром.Затова в този сайт мълчат като 'утки под нова кошуля защото са проромски настроени и ДПС ги язди.
15
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ей сега гледах по новините Точно тоя пиндостанец от снимката споменава думичката "Кръвнина" и в подтекста се разбира точно като заплаха ако не се стигне до справедливо по техните разбирания решение на съда. Да не тръгне ние да дирим кръвнина, че последните години много черни точки натрупаха "италианците"
14
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естетвено, че ще изкрата момчето виновно. Няма да изкарат другият шофьор, който всъщност е кметът от ГЕРБ.
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално като за Тикволандия. Ама само със спорадични протести няма как да бъдат изгонени Суджуците.
12
3
 
15
 
! Отговори
V преди 4 години
Ромире искат пари. ако се окаже рома виновен кво ще му вземат ? Даже от застраховката не мой да вземат много .Но ако е виновен другия шофьор могат да изкрънкат много пари. И в Германия правиха тия номера .В една болница . Щото други деца не умират .Ама ромите ще вдигнат много врява за да вземат много пари.
11
7
 
28
 
! Отговори
Еврей преди 4 години
Скоро ще се почва изселването на пришълците към родната им индия!