Ремонтират моста на "Струма" поне месец

Засегнати са 13 колони и 13 греди
18 авг 2019 08:47,
27
Ремонтират моста на "Струма" поне месец
Снимка: BulFoto

Поне месец ще е нужен, за да бъде завървен ремонтът на моста на Автомагистрала "Струма", при който изгоряха 13 поддържащи колони и 13 греди, категорини са експерти пред bTV.

Още по темата

По думите на проектантите на проекта, лявата лента може обаче да бъде пусната до 10 дни.

"Всички знаем, че колоните са от стоманобетон, но след пожара те вече са различни и непознати. Това е първото съоръжение пострадали тежко от пожар в България", обясни ръководителят на проектантския екип на моста инж. Николай Сотиров.

20 са пробите от бетона на стълбожете, гредите и други елементи на моста ще могат да изследжат инженерите от Университета по архитектура и геодезия. Анализите им трябва да покажат какви и къде са най-сериозните щети по контрукцията на съоръжението след пожара.

"Ние имаме две задачи, да определим якостните и деформационните характеристики на бетона в резултат на огневото действие, включително и на стоманата. На второ място да направим всичко възможно да локализираме зоните с най-съществени дефекти", поясни проф. Богомил Петров, ръководител на катедра "Строителни материали и изолации" в УАСГ.

В момента организираният обходен маршрут е 20 километра, като по него също се образуват големи колони с автомобили. Колите се включват отново на магистралата на разклона за Бобошево.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
гост преди 4 години
За да се реши проблема трябва колоните и гредите да се разрушат и да се изградят на ново, всяко козметично замазване ще доведе до срутване в един момент.
23
1
 
9
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Пак безхаберие и прахосване на пари от данъкоплатците.Който е видновен да си плати ремонта на съоражението и в панделата да се научи.Пак се прикриват някои мутри и олигарси.Не се полага на България да има нещо видно е.Само рушим ...после все някой друг е виновен.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко лети с джипа отгоре на мостовете. На Боко не му пука за електората ПОД мостовете. И така стават пожарите в държавите. Покрай сухото гори и влажното
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горя не моста, а на Ковачки *** отдолу.
20
1
 
10
 
! Отговори
Гугутка Заспалова преди 4 години
До ДаниДанчооо още си сънен баце, моста не се е запалил, около него горя пожар.
19
6
 
6
 
! Отговори
Дани преди 4 години
Много наивно накои коментиращи се опитват да ми пробутат номера, че едва ли не защото моста е построен некачествено се е запалил. Не казвам че това е най-качественото съоръжение. Какво общо има пожара тук с качеството? Стомано бетона сам няма да се запали.Стига ...
18
0
 
19
 
! Отговори
Българин преди 4 години
А в затвора виновните кога
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Обикновен пожар не може да повреди конструкция от бетон.."Не пиши за неща, които не разбираш. Пожарът си е опасно нещо за една конструкция от стоманобетон. Съвсем друг въпрос е "оценяващите" как са оценили щетите и дали партия ГРАБ пак ще усвоява финанс...
16
0
 
11
 
! Отговори
Жалки сте. преди 4 години
Айдуците от партията майка сега потриват ръце ще има лапане на килограм.Как не се светнаха по рано под всеки мост *** и ремонт.
15
9
 
7
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Обикновен пожар не може да повреди конструкция от бетон.. Какъв ремонт? Един оглед и обезопасяване би отнел не повече от ден-два, ама нали едни пари трябва да се усвоят..
14
4
 
13
 
! Отговори
Дърт комунист преди 4 години
Вероятно ГЕРБ са го подпалили за да откраднат сега и пари за ремонта .Ненаситни са тия.
13
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това се прави умишлено от ГЕРБ за да се попречи на българите да почиват в Гърция.Мутрохотелите по Фекаломорието са празни, а сезонът свършва.
12
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тоя бетон гербавите крадци май са спестили щимента и половината желязо е арматурата.
11
2
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
До Анонимен 9Лабав е, от варовиковия за по-евтино.
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ремонт на ремонта на ремонта.Поредното нексчесъвено изпълнение на крадливата Шайка.И за чия сметка ще е ремонта и ще върнат ли откраднатите милиони от спестени материали при строежа?
9
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Много лабав бетоня"Типичен коментар на многознаещ отворко.При висока температура част от минералите в бетона претърпяват изменения, които предизвикват вътрешно напукване в материала. Близка аналогия е това, което причинява леда при замръзване - разширява обема си и руши и най-здравата скала.
8
9
 
12
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Строим ,ремонтираме и кадем ! Ама яко крадем !!!
7
1
 
14
 
! Отговори
Буклуци преди 4 години
Някой от месеците май, юни ще е, догодина.
6
1
 
13
 
! Отговори
Сливи за смет преди 4 години
Ама бай Кольо още ли не е развързал кесията за ремонта?
5
2
 
21
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
За чия сметка ще е или както винаги целия масраф ще е от нашия джоб ???