Кой ще лекува? Невролозите във видинската болница напуснаха

Медицинските сестри също заявяват, че до месец си тръгват
19 авг 2019 11:22, Петя Славова
33
Кой ще лекува? Невролозите във видинската болница напуснаха
Снимка: архив, Reuters

Отделението по неврология във видинската болница от неделя е без лекари. Те напуснаха след едномесечно предизвестие, защото заплатите им са твърде ниски. След около месец болницата ще остане и без медицински сестри, защото те също са заявили желанието си да напуснат в края на септември.

Още по темата

Отделението по неврология в момента работи без специалисти.

"В момента има двама лекари. Единият работи нощна, а другият дневна смяна. Те обаче не са специалисти. Тоест,  могат да лекуват, но не и да изписват пациенти. Ако го изпишем, това означава, че е излекуван за сметка на болницата”, заяви пред Нова тв старшата сестра на отделението Даниела Милова.

Тя уточни, че няма никаква яснота дали ще дойде специалист. Най-близката болница е тази в Монтана, което е на 1000 км. Ситуацията ще се усложни ако дойде пациент с инсулт.

Милова  коментира и писмо от зам. министърката на здравеопазването Жени Начева, че се търсят специалисти, които да бъдат комантировани в болницата във Видин. "Много несериозно звучи, тъй като тези специалисти не достигат навсякъде. Коя болница би могла да си отдели от специалистите, за да ги пренасочи на друго населено място и за колко време може да се случи това?"

Тя потвърди, че в момента и медицинските сестри се готвят да напуснат, заради условията на работа. По думите й заплатата на медиците е 580 лв., което е крайно недостатъчно. Тя допълни, че в момента в отделението има 6 пациенти. "Това не е само при нас, а като цяло здравеопазването в България".

Въпреки протестите и обещанията на управляващите, че ще се дадат пари за финансиране на общинските болници, директорът на болничното заведение твърдо заявил на служителите си, че не могат да очакват увеличение на заплатите. Здравното министерство е отказало коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
3
 
! Отговори
До 29 преди 4 години
Аре бе! Едно е да отидеш на преглед друго е да те лекуват под надзор. Идея си нямаш какви процедури се и какви болести се лекуват в неврологичните отделения.
27
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И невролозите, и прочие доктори си имат частни кабинети, плащаш и се цериш - Северозапада така и не вдяна, че Правец и Крушовица отдавна не са столици и че с комунизма отдавна е свършено, а и след комуноидните ви директори обраха и болниците, сега ще си плащате пак на същите, само че на частно.
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ пари не дават, те само взимат. Така са ги научили Пашата, Маргините и останалите им господари.
25
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При ГЕРБ е така. Пак гласувайте за ГЕРБ и още лекари и медицински сестри ще напуснат в цяла България.
24
1
 
8
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
Как, кой ше ви лекува, бе....?!Другарят Гайдарски, нали има клиника у Видин??!!Нали е комунист, и социално ориентиран....ХАХАХААААА... ЕТО, КОЙ... ХАХАХААААА!!!!!!
23
3
 
5
 
! Отговори
Тато из Правец преди 4 години
При мен не напускаха ! Бяха материално задоволени и всяка година им купувах нова медицинска техника !!!
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мен ми е чудно как още висят доктори и медицински сестри по държавните учреждения... Ако не си съвсем некадърен, то работа има за в пъти по-големи заплати - я в чужбина, я в частна клиника...По същия начин не разбирам и държавните ИТ-та, дето са на по 600-700 лева заплата...
21
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При баш суджука, пари има само за развъждане на непотребници. Едните на държавна хранилка, много стресирани и неподкупни, другите дремят на соцял и берат, а когато си почиват убиват за разнообразие.
20
1
 
11
 
! Отговори
Грешката е вярна преди 4 години
Монтана САЩ е даже по - далече!Там със сигурност има добра неврологична клиника!
19
2
 
5
 
! Отговори
Ф16 преди 4 години
Шъ лИкуваме народонаселението с ф16, и "шти скъсам..." на СлавчУ.ЧудничкУ, на изборите, само СлавчУ и Баречката, ВалерчУ, КаракачанчУ, и МаГарешки.Държавата има нужда от полезни *** - цветът на нацията.За другите производни на БКП - Костов, Кунема, Гергов, ДПС, ОДС, СДС, НДСВ - те са доказани ЕЙ$диоти, виж полезните айдиоти удоледволяват масата- чалга, кебапчеаата, куфтета, трактористки,
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Тя уточни, че няма никаква яснота дали ще дойде специалист. Най-близката болница е тази в Монтана, което е на 1000 км."България на 3 морета! :)))
17
2
 
15
 
! Отговори
Русия преди 4 години
При Боко Турската Тиква Африкански чумата, смъртността е най-стабилна.
16
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблема е моментен, не е трудно да се вземат специалисти от Украйна и Молдова. Няколко месеца ще е проблема след това всичко ще е добре.
15
0
 
15
 
! Отговори
Митев преди 4 години
До Анонимен НАВСЯКЪДЕ е зле с кадрите. *** в Спешна помощ да видиш каква трагедия е.
14
0
 
24
 
! Отговори
Митев преди 4 години
Важното е, че има Директор в болницата, вероятно със заплата, равна поне на 10 сестрински!!! Абе сестри се търсят, ама Директори...........
13
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То Видин вече град ли е всичко се изнесе в София кво да правят хората къде да работят
12
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблема се влачи още от 70-те години. Тогава аз като младши специалист взимах смешни пари на фона на шофъори и всякви шлосери и т.н. Всички ни се подиграваха, доктор-чето, нямат уважение а смятаха че сме им длъжни. Още 90-те много колеги или заминаха или започнаха да взимат пари. И до днес никои няма уважение така са свикнали, още смятат че някои им е длъжен и трябва да е безплатно. Да ама нащо поколение приключи, а младите искат пари и уважение. Ще става все по зле скоро и в други градове.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ще напуснат то нормалнихора не останаха всички са освидеталствани и за невролозите няма работа в Видин!
10
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От Видин до Монтана 1000 километра ли са били?Брей, че то по-близо им е на видинчани до Лозана или Цюрих да отидат.Там има много добри невролози.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аре сега, кой щял да ни лекува?Че малко ли врачки и знахари има?Даже някои могат да лекуват и по телефона/скайп/вайбър, с модерни технологии.Ако не могат да те излекуват, поне диагноза ще ти поставят (например, че си урочасан).