След чумата – бумащина. Какво се прави за 300 лв.?

Нови условия бяха спуснати миналата седмица
19 авг 2019 10:25,
18
След чумата – бумащина. Какво се прави за 300 лв.?
Снимка: pixaBay

Стопани от Русенско се оплакват от тромава процедура за обещетенията при чумата по свинете.

Още по темата

Много бумащина и подписи са необходими, за да могат хората, заклали домашните си прасета заради африканската чума, да получат подпомагането от 300 лева, коментираха кметове и ветеринарни лекари в Русе.

От това се оплакват засегнатите от заразата и на други места в страната. В края на миналата седмица стана ясно, че ще има промяна в правилата и хората се надяват, че те ще бъдат облекчени.

Миналата седмица бяха спуснати оказанията как хората, заклали домашните си прасета заради африканската чума, да получат право на помощ.

На 300 лв. ще имат право само стопаните, които са отглеждали за лични нужди до 5 прасета, като сумата ще се дава не на брой животни, а на двор.

Сред условията са стопаните задължително да направят обезаразяване на двора си и на мястото, да представят фактура за препаратите, които са закупили. След посочване на банкова сметка чрез заявление хората ще получат парите, обясни Марийка Генова, кмет на русенското село Николово, пред БНТ.

За удостоверяване на истиността на информацията ще се изискват подписите и на общинския кмет, и на областния управител, които не са били преки свидетели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
С 300лева слънцето си купува две кубински пури.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Типично за ГЕРБ ...Пак гласувайте за мутрите ...
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко е пунта мара в тая държава откакто Пунта Мара е на власт!
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова на позитано 20 ли си е правила селфито ???
13
2
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Каква оказия е принудила Габи да напише думата "оказания"?
12
2
 
10
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Ба си джурналята и правописът им. Ал о о о, пише се УУУУУУказания.
11
1
 
9
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 4 години
Абе вие какво си мислихте, че ей така ще се дават по 300лв. на прасе ли? Не си го и помисляйте, ще се дават по 300лв., но на стопанство ако си частник, а не на прасе. На прасе ще се дават по 300лв. само на фирмаджийте.Добре че народа слуша какво му се казва и изпълнява без да мисли много.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всички снимки все прасета без картончета на ушето,а туй значи без номера и имена за индентификация коет е недопустимо за ферми-домашни,районни,малки,големи в коит стопаните си ги знаят и по белези,а туй значи че службите как ветеринарни отговорни за тяхното лечение,картотекиране за хоспитализация с диагнози да ги различават по картони за процедури назначени за лекуване,но когато ги регистрират с данни трябва да са описани,че кои фермери ще откажат таквиз грижи щом ги обгрижват през туй време.
9
2
 
11
 
! Отговори
Мислеща преди 4 години
Искат да ги откажат , не само да вземат тези пари, ами и да отглеждат вече животни в задния си двор!
8
1
 
20
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
Какво се прави ли? - Всичко възможно, за да не се дават пари.
7
1
 
13
 
! Отговори
Уудващ преди 4 години
За краденето и прането на пари следи не остават, но когато "дават" се документира тъпо и безмислено.
6
1
 
8
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
Като върховната простотия на русенската община да трябва да докажеш,че си наследник за да платиш 15г. такса за гроба на роднина.Само в Абсурдистан може да те пратят в общината да трябва да платиш и да си извадиш документ с които да ти позволят да платиш такса за нещо си.После защо хората се махат от тази страна?Е как няма като такива простотии са ежедневие,а хората искат да живеят в нормална страна където да има възможно най малко бумащина!Скоро ще искат каменни плочи по птеродактили да пращаме!
5
1
 
14
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
Накрая ще се излезе,че цялата бумащина и нерви не си заслужават 300-тата лева и така ще откажат масата от хората от тази помощ!Целия цирк има две цели-да откаже хората от помощите и да послужи за извинение за назначаването на още напълно безполезни и никому ненужни държавни служители които да си къткат на местата и да гарантират гласове на партията майка!Администрацията в Абсурдистан е станала толкова раздута и ненужна,че и се налага да измисля всякакви глупости за да оправдава съществуването си
4
1
 
3
 
! Отговори
Мая преди 4 години
Хайде стига сте се отчитали с тези прасета.
3
1
 
4
 
! Отговори
Хачиман преди 4 години
Ще му види сметката за тия свинщини ама му трябва време ... дал съм му ...
2
1
 
12
 
! Отговори
оБЕСЕН ЯЗОВЕЦ преди 4 години
оКАЗАНИЯ ?... марш в първи клас :)
1
1
 
15
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Ние сме най-богатата страна - харчим за административни глупости и бумащина десетки милиони, да не говорим колко хартия и канцеларски глупости се купуват....а само ако държавната администрация разбираше малко и от компютри.... толкова ли не можахте да го направите с електронен формуляр. Ама нали леля Денка от администрацията трябва да си получи заплатата. Кой знае половината прасета даже и ги изядоха