Блокирани, без информация, вода или храна: Одисея с БДЖ

Десетки пътници чакаха с часове заради инцидент на релсите
20 авг 2019 10:10,
17
Блокирани, без информация, вода или храна: Одисея с БДЖ
Снимка: архив Булфото

Десетки пътници се оказват без вода и храна, след като заради блъснат на релсите човек влакът, в който са пътували, е блокиран. Алтернативен транспорт обаче не им е осигурен.

"Един овчар е прекарал овцете по средата на линията, овцете са минали и когато решил да преминава, не е успял", разказа един от пътуващите пред "Нова тв".

Часове наред пътниците чакат, някои тръгват пеш, други звънят за помощ на близките си.

Детската учителка Антония тръгва от Варна, за да прибере родителите и малкия си син.

"Отидох на гарата да попитам каква е причината. Жената ми каза, че поради технически причини влакът е спрял и няма да има транспорт, каза, че нищо не знае и сви рамене. Остана ми да чакам", разказа тя.

Докато разследването на трагедията продължава, влакът не може да тръгне. А друг така и не идва. Оказва се, че това е пореден инцидент на релсите за броени дни.

От БДЖ обясниха, че се извиняват на потърпевшите пътници за неудобството. Те посочват, че "от страна на БДЖ е създадена организация за осигуряване на превоз за пътниците до Разград и Шумен, които е трябвало да осъществят връзки с други влакове, но поради продължителния престой не са реализирани.”

Когато пристига заедно с приятел на гара Юнак, Антония открива своите юнаци.

Вместо да чакат неволята, ходили пеша около километър, с багаж и дете на ръце. Имало и други като тях. Без вода, с бебета, с куфари и детски колички.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
Б.Б. преди 4 години
Като се блъсне човек на жп линията по закон се чакат следователи от полицията, колкото и кристален да е случаят. Щом е бил труднопроходим районът на инцидента какви удобства се търсят. Няма вода и плюскане и няма как да има. Не сервитьор си е изкълчил крак, а ВЛАК е сгазил някой. А 1 км е твърде малко разстояние, за да се търси евтина сензацийка
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като пътувах с всички възможни транспорти в Англия разбрах ,че всъщност нашия транспорт и обслужване съвсем не са лоши , а метрото ни ..е на светлинни години напред. А ако добавиме и съотношениено цена /качество + факта че ние свободно си оплюваме тука ,а там просто не смеят ..Еееех, Живот!ОК, не ме е еня за там изобщо . Тук обаче просто трябва да се инвестира умно в подновяване и да се ползват ЕС фондовете.
13
0
 
2
 
! Отговори
да ти писне преди 4 години
До СтаматНа автобусите слагат допълнителни седалки от лакомия. Пътниците са с десетина повече от отколкото е в одобрения тип за съответното ППС. Кошмарно - пътуваш във фетална поза но 6-7 часа, ако няма ПТП някъде. Шофьорите - уморени и кисели.БДЖ-то - друга бира, смрад и ужас, ежедневни инциденти.БДЖ-то умишлено са го за е бали, защото е много силно лобито на автобусните превозвачи.Мрънкат за опазване на природата, за задръствания по пътищата, а зорлем те карат да се качиш на личната кола.
12
1
 
13
 
! Отговори
Az преди 4 години
Аз пък си ползвам бдж редовно и ми харесва цената спрямо качеството. Смятам, че всеки е длъжен да си предвиди вода и храна за пътя и да съобрази, че аварии се случват. Ами човек е починал, проявете малко разбиране.
11
0
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Крайно време е за европойска директива за сухопътен превоз на пътници. Автобусите и влаковете (в едната си част) са в окаяно състояние и фирми правят сериозни пари, без никаква инвестиция. Разписанията са само пожелатални, условията за пътуване - средновековни. Да имат право пътниците на компенсация, както при самолетния транспорт, и ще видите как всичко ще се оправи.
10
4
 
5
 
! Отговори
А бе ей! преди 4 години
БДЖ да не е хотел! Ало-у!
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз ли нещо не разбирам??? Създали са организация за превозването, която не се е реализирала. Това оправдание ли е? Какво точно са създали?
8
2
 
9
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Тук е редно да се зададе въпроса:Нужно ли е да се задържа влак при такъв инцидент и какво точно са разследвали.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бойчето И като я дочакахме, изпуснахме влака ..... най-ефикасния сухоземен транспорт.
6
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така ще е докато има мафия на автобусните превозвачи. В много държави в Европа не се издават лицензии за автобусни превози между две населени места, в които има ЖП гари . Така автобусът от София до Китен, например, няма да има възможност да качва пътници в градовете по трасето, където има гари и спират влакове. Който иска да пътува между с обществен транспорт между две населени места, в които има гари, задължително ще ползва ЖП. Така ще има пари и за железниците и пътуването ще е бързо и приятно
5
1
 
15
 
! Отговори
Момо преди 4 години
За последно ползвах БДЖ в събота от Горна Оряховица до София. Първа класа със запазено място.- Без климатик- Без вентилация- Без вода в тоалетните, но пък имаше сложен хотелски *** в целофанче.- Прозорците се държат отворени само, ако ги заклиниш с нещоЗа последните 3 месеца имам 4 пътувания с БДЖ в първа класа и е все едно и също.Имаше само един плюс, но на пътуването ми в събота и него го нямаше. Имам предвид контактите на 220волта.Трагедията е голяма!
4
3
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Сега е редно роднините на овчаря да заплатят щетите на БДЖ и пътниците.
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БДЖ не е средство за транспорт, а място за романтика и приключения.
2
2
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Мда! Нашият влак е влакът СТРЕАЛ - Досущ като Японският!!- Скороста му е 605 км/ч - та затова овчаря не е успял да скочи от релсите
1
6
 
19
 
! Отговори
Бойчето преди 4 години
Ще чакат ! Ние 45 години чакахме демокрацията !!!