Вече сами ще избираме местата си, когато пътуваме с влака

Внедряването на новата система започва от днес
20 авг 2019 12:04,
13
Вече сами ще избираме местата си, когато пътуваме с влака
Снимка: архив, Булфото

От 20 август БДЖ и „Информационно обслужване” започват внедряването в реална среда на резервационния модул в билетоиздаващата система.

Чрез резервационната система, клиентите ще имат възможност сами да избират запазено място във вагона, на което ще бъдат настанени по време на своето пътуване.

За нормалното функциониране на системата е много важно да бъде приложена в реална среда, като са взети мерки за своевременно отстраняване на евентуално възникнали неточности в конкретни ситуации.

В основните билетни каси и жп бюрата за предварителна продажба на билети поетапно ще бъдат монтирани и двуекранни дисплеи, които да визуализират местата във влака и по този начин да улеснят избора на клиентите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Искам старите билети преди 4 години
А колко по хубава беше старата билетоиздаваща система. На нея се принтираха прекрасни и хубави сини билети. Тази новата им система на БДЖ за нищо не става и не струва, а новите билети приличат на касови бележки от някой магазин за хранителни стоки. Вместо билет, пътник получава касов бон. Съсипаха не само БДЖ но и цяла България.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ограбиха и съсипаха БДЖ и продължават да го правят.
6
0
 
2
 
! Отговори
До номер 1 преди 4 години
Преди години наистина го имаше-показват ти една тетрадка и ти си избираш кои места да ти зачертаят. С напредването на технологиите и "развитието" на БДЖ обаче се оказа че това вече не може да се прави, защото им вкараха нова електронна система. Изпадал съм в абсурдната ситуация да запазя 4 места 2 от които се оказаха в друг вагон,което на касата не ми се каза.Друг е въпроса че вкарат ли нещо ново в системата им следват постоянни циклежи,касиерки гледащи като паднали от Марс и километрични опашки
5
1
 
2
 
! Отговори
Цеко БеДеЖето преди 4 години
Азе сакам най-отпред до машиниста.
4
2
 
2
 
! Отговори
Момо преди 4 години
Ще може ли да се избира място по посоката на движение на влака или много се размечтах?
3
5
 
7
 
! Отговори
БДЖ преди 4 години
Пътувайте само със самолет, с еднопосочен билет и колкото се може по-далеч от бг.
2
3
 
9
 
! Отговори
Бобчо преди 4 години
На гишето: влака има три вагона. Първия се е палил два-три пъти, на втория му тече тавана, третия може да дерайлира всеки момент. Къде желаете да ви запазя място?
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това досега нямаше ли го?Не съм пътувал с влак от 1992 година, но БДЖ толкова ли изостанаха след 1989 година? Преди 1989 година бяха на високо ниво.