За първи път: Парашутни скокове от вертолети "Black Hawk"

Скоковете са в рамките на съвместната българо-американска подготовка
45

Снимка: МО

Военнослужещи от 68-ма бригада Специални сили за първи път изпълниха парашутни скокове от вертолети UH-60 "Black Hawk", съобщиха от Министерството на отбраната.

Това стана в района на летище Чешнегирово от около 400 м височина с парашут с кръгъл купол.

Парашутните скокове са в рамките на съвместната българо-американска подготовка между формированията от Силите за специални операции на Българската армия и армейската авиация от Сухопътните войски на САЩ в Европа.

Тя се провежда в периода 19 до 25 август и в нея участват до 250 военнослужещи от 68-ма бригада Специални сили с необходимата екипировка и оборудване и до 30 военнослужещи с до 5 вертолета UH-60 "Black Hawk" от армейската авиация на Сухопътните войски на САЩ в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
2
 
! Отговори
до27 преди 4 години
....че кога пък русия е печелила война Мрът там промишлено докато някой другаде реши войната....ми на такъв недодялан въпрос има ли смисъл да ти се отговаря, хайде поне че една е спечелила и сега не си Мехмед ами си Милен пимерно
26
1
 
3
 
! Отговори
до Зозо преди 4 години
ами победа е, Асад си царува, руските бази ставст все по укрепени, реални, нелегалното изнасяне нс петрол по 10$ барела към Турция секна. Това стига ли ти
25
1
 
1
 
! Отговори
Зьх преди 4 години
Чебураш и жълтур и те ще пробват, и там копират!
24
1
 
0
 
! Отговори
Не преди 4 години
Нито съм Икар, Нито съм Старгатр и този път боговете са нанесли обидата, а не аз ... Никой не може да влиза в къщата ми и да краде без да бъде наказан .... Само Вали знае, че тая цивилизация ще стане рано или късно космическа с друг вид кораби ...
23
1
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
искам мир не желая българия да влиза във военни блокове да прави учения съссащ това всичко не ни помага напротив ставаме мишена на русия и с право заградили са я отвсякъде
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
че кога пък русия е печелила война Мрът там промишлено докато някой другаде реши войната
21
6
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Хахахахаааа, а вчера Путин за N-ти път обяви победата си в Сирия :)))))))))))))))))))))))
20
3
 
5
 
! Отговори
до 25 преди 4 години
по добре битка загубена но спечелена война, от колкото обратното, което е присъщо за Бг армията ....
19
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е чак до нивото на руската армия няма да деградираме да дрънчим камбаните за голяма победа при загубена битка с много повече руски жертви Например бородино или брусиловския напъм :)))
18
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква радостна вест ! Всички камбани да бият днес и да зарадват населението с великото постижение на ,армията ''! Да скочат от вертолет и то не какъв да е ,а американски - това е истински подвиг пред който всички български победи в миналото направо бледнеят !
17
2
 
16
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Ясно е, че и хеликоптерите ни са кът нищо чудно следващия път поради липса на такива да скачат от някой достатъчно висок покрив.
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошо нема предполагам ще купим и такива хеликоптери по някое време ...Сериозна и бая здрава машина са
15
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия"учения"не са никакви учения а едно просто показно.Истинското учение е когато армията действа в условия близки до бойните с"противник"макар и от своите.Другото е реклама,показно или просто за заблуда на овцете.Но реална полза от такова"учение"никаква.Пари хвърлени на вятъраСбъркана е философията на думата-учение.То кое ли не е сбъркано в БГ-то.Но от министър които не знае що е то армия,толкова.Жалко само за изгубеното време и пропилените средства.Учение било.Малий,къде сте вие,къде съм аз?
14
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ала бала портокала.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 12Твоят розовобузестият само на това скача. От самолет или хеликоптер трябва да го бутат, за да скочи и то парашутът трябва да е за лек танк.
12
5
 
14
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
Въздушно-десантните войски и Спецназ ВДВ и СпН *** ГШ РФ скачат с парашут от вертолети от 50 години!
11
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чак сега разбрах, колко важно за бойната и ПОЛИТИЧЕСКА подготовка е типът хеликоптер, от който ще рипаш!Не беше ли за този Блек Хок един филм за Сомалия? Пак ще се повтори, споко1
10
9
 
16
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 4 години
нато и ФАЩ ВЪН!
9
3
 
11
 
! Отговори
SS преди 4 години
Дали от ми 17 или блек хоук или от който и друг таралясник,от който не можеш да катапултираш при нужда каква е разликата.Пилота умира стискайки шахгаза.(Тия дето са пилоти знаят за какво говоря)
8
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се разбира , окупаторските американски войски ще си правт военно учение на български бази като не заплащат нито цент за това, а дори си носят и тоалетната хартия от Америка!