МС реши: Габрово ще има нова болница

Бъдещото здравно заведение ще разполага със 107 легла
19
МС реши: Габрово ще има нова болница
Снимка: архив, БулФото

В Габрово ще заработи първата болница, създадена с решение на Министерския съвет.

Тригодишният бизнес план за развитие на "МБАЛ Свети Иван Рилски Габрово" ЕООД предвижда лечебно заведение да разполага със 107 легла.

То ще изпълнява медицински дейности по вътрешни болести, пневмология и фтизиатрия, кардиология, гастроентерология, нефрология, ендокринология и болести на обмяната, нервни болести, физикална и рехабилитационна медицина и образна диагностика.

В мотивите е посочено, че в областта са напълно изчерпани възможностите за разкриване на нови легла по специалностите гастроентерология, ендокринология и болести на обмяната, нервни болести, а за нови легла по специалностите кардиология, нефрология, пневмология и др. са ограничени.

Според НЗОК пък било нецелесъобразно увеличаване на финансирането на лечебните заведения за болнична помощ в област Габрово за заплащане на дейности, които се изпълняват от тях.

В срок от три месеца управителят на дружеството трябва да подаде заявление до министъра на здравеопазването за издаване на разрешение по Закона за лечебните заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Men преди 4 години
Частна ли, каква ли ще е таз болница? На такова "високо" ниво е написана тази статия, че нищо не става ясно...Май поредната глупост за града ще е...
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната герберска далавера!
6
0
 
8
 
! Отговори
яни преди 4 години
Само нова болница липсва на Габрово, дето след 18.00 жив човек се не види.Всичко е перачница на пари, много пари.
5
0
 
8
 
! Отговори
Дръндар преди 4 години
Градът по преброяване е 53 000 души, всъщност доста по-малко, и има огромна действаща болница. Тая кому ще служи и какво ще стане с досегашната.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами да споменем и министъра де е партия в тая нова болница. Томислав Дончев се казва въпросният, де натискаше всичко да се цифровизира, че лесно се манипулира.
3
4
 
12
 
! Отговори
ани преди 4 години
И нали пак същите доктори от Общинската болницата ще се прехвърлят в новата.Какво е по различното?Лекари лешояди, дето не те поглеждат и с бялото на окото докато не им снесеш!
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как къде, изтрити са. Не забравяй, че все пак сме на 120-то място по свобода на словото
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А къде са коментарите под новината? Пише, че има 4, но няма нищо.