Тол системата стартира на 1 февруари догодина

Тарифата за изминат километър ще е между 18 и 25 ст.
21 авг 2019 18:52,
10
Тол системата стартира на 1 февруари догодина
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Очаква се тол системата да стартира на 1 февруари 2020 г., но крайният срок е заложен за 1 март 2020 г., обясни проф. Олег Асенов от Управителния съвет на Пътната агенция. Въпреки това експертът посочи, че за момента е трудно да се говори за конкретна дата.

Още по темата

"Важно е добре да подготвим тол системата, за да заработи плавно и ефективно", заяви проф. Асенов.

Вчера започнаха работа четирите демонстрационни центъра на Националното тол управление, в които превозвачите могат да тестват издаването на маршрутни карти за тежкотоварни автомобили.

При първоначалните разговори от страна на превозвачите е поискано допълнително оптимизиране на цените, като предстоят интензивни разговори за постигане на консенсус, обясни Асенов пред bTV.

Предвидената тарифа за изминат километър варира между 18 и 25 стотинки. При нея се очаква приходи от системата на стойност 600 млн. лв. При 15 ст. те ще са 550 млн. лв, като към тях ще бъдат добавени 220 млн. лв. от винетки.

Асенов подчерта, че в момента тестовете вървят успешно и има интерес в демо центровете, като превозвачите изказват мнение и препоръки. Най-честите притеснения са свързани с точките на интерес и изборът на маршрути.

Поставени сензори на земята извършват осово претегляне на дадено превозно средство, за да се изчисли дали е претоварено, допълни експртът. При установени нарушения органите поемат съответния камион и съставят акт и административно нарушение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: АПИтарифитол система
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано най-сетне да се наядат гербавите алчници!
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Турция пътищата за тир и автобус са също платени скъпо. За Гърция, Сърбия, Хърватска и Словения не говорим изобщо.Само бай *** с цървулите си подарява на съседите безплатно да му мачкат пътищата с тир-ове и големи автобуси
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво. С 30 години закъснение. Сърбите дерат за магистрали откак се помня. Турските и гръцките тирове мачкат пътищата после ние ги правим. Да си плащат там. На нашия бизнес им направете намаление.
7
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
На 2 февруари системата спира да работи поради технически причини за няколко дни .
6
0
 
8
 
! Отговори
дед Мароз преди 4 години
Най-добре е да го отложат с един ден. И да почне на втори февруари.С цел старта на системата да съвпадне с деня на измислилите я.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще бъде голям цирк 100% !!!!
4
7
 
12
 
! Отговори
КАТ Сунгурларе преди 4 години
Вдигат данъците, вдигат застраховките, вдигат каското, вдигат горивата, вдигат винетките, вдигат прегледите, вдигат шофьорските курсове, затягат еко нормите, правят сини зони, зелени зони, кафеви зони, заменят винетките с тол такси. Ай сиктир, спрете се бе!
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха, ама 25 стотинки на км за коли ли?! То едно ходене до морето и обратно ще струва 150лв ....то тогава вече икономиката ще забоксува яко...а говореха за "свободно" движение на хора и продукти...
2
0
 
3
 
! Отговори
Bobik преди 4 години
Като чета заглавието се питам може ли да не е догодина, а февруари тази година?
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки ден ново скубане на овцете - паспорт на коли, паспорт на апартаменти, тол такса, утре какво ще е ? Данък въздух ?Ега ГЕРБ загуби местните избори, за да бъде началото на края на властта за този тумор на България Бойко Борисов.