Отнемат лиценза на фирмата, която подпали "Струма"

Нарушението било констатирано още през месец май
22 авг 2019 12:13,
24
Отнемат лиценза на фирмата, която подпали "Струма"
Снимка: БулФото

Фирмата, която е струпала отпадъците под 62-ия километър на магистрала "Струма" край Дупница, които се подпалиха и повредиха пътното съоръжение, е в процедура по отнемане на лиценза, съобщават за "24 часа" от Министерството на околната среда и водите.

Оказва се, че "Феникс Дупница" дори не е имала издадено разрешително за дейности за съхранение на отпадъци в този район, в други два - съвсем различни.

При проверка на терена на 23 май 2019 г. експертите от РИОСВ са установили незаконно депониране на отпадъци на мястото под виадукта на автомагистрала “Струма”, поради което е издаден констативен протокол и предписание те да бъдат преместени и почистени до 31 юли 2019 г.

Фирмата обаче не изпълнила предпосанието и са й съставени още два акта - за съхранение на неопасни отпадъци на неразрешено за това място и за неизпълнение на предписание по Закона за управление на отпадъците.

Заради нарушенията обаче "Феникс Дупница" ще се раздели и с разрешението си да складира боклуци в другите два района - РИОСВ Перник ще премине към процедура по отнемане на разрешението на дружеството за извършване на дейности с отпадъци след изтичане на законовия срок за обжалване на издадените актове и наказателни постановления.

"Засега в правомощията на РИОСВ Перник е само да издаде предписание за отстраняване на отпадъците към собствениците на терените. Това са община Дупница и АПИ и тези предписания вече са издадени", казват пред изданието от МОСВ.

Те трябва да отстранят намиращите се в тяхната собственост отпадъци. За АПИ срокът е до 2 септември 2019 г., а за общината - до 19 септември 2019 г. Самата конструкция е сериозно увредена от пожара, но резултатите от експертизата ще бъдат обявени в петък.

"Направени са тестове за устойчивост на носещите конструкции, за изместване на лагери и греди. В края на седмицата те ще бъдат обобщени и тогава ще знаем дали може от идната седмица примерно да пуснем движението само в по една лента в една посока", казва професор Олег Асенов - член на управителния съвет на пътната агенция.

Според него имало индикации, че носещата конструкция на северното платно е по-увредена и вероятно там пускането на движението ще се забави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а не може ли да се отнеме лиценза на институциите, които са бездействали досега? Адски нагли.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СвирчоСпоко, ЧСИ може да дойде и ако си изряден платец. Отива някой с откраднатите ти лични данни и "излъгва" фирмата за бързи кредити за едно заемче от няколко хилядарки. Кредиторите с удоволствие се оставят да бъдат излъгани и се оказваш с кредит, който не си искал, не си взел, не си сключвал договор за него, ама трябва да го плащаш. В нормална страна кредиторът щеше да си носи отговорността, че се е оставил да го излъжат мошеници и не е проверил самоличността, ама тук плащаш ти.
18
1
 
8
 
! Отговори
Свирчо преди 4 години
Усещате ли мили сънародници колко смешни,декоративни и безпардонно нагли са някои български държавни иснтитуции. Не знам. Едно време бях наивен и скачах пред Невски на концертите на бай Слави. Вече съм обезверен 22 години по-късно.Само ще кажа, че ако аз не си платя сметката за телефона след 3 години ще ми дойде ЧСИ , с изпълнителен лист за Х пари. На тоя дето подпали основен трансконтинентално пътно съоръжение му пишат протоколчета. ЕЕЕ му майката. Аз просто не вярвам кво се случва.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали им лиценз да убиват, сега им го отнемат...
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дала държавата взела държавата. Много важно! И закакво етова разиграване. Кано може по по сериозен начин, със задължение от Местната власт.
15
0
 
6
 
! Отговори
Бг игрален филм преди 4 години
След дъжд качулка:))
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 14То е ясно защо се махат тези с акъла, ама оглеждал ли си се в болшинството на твоята възраст, че трудно говорят без междуметия?
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама досега не разбраха ли, че административните мерки не вършат работа! Имали предписание, ама *** пак там. Стига с тези предписания - нещата се махат оттам, след това си го лашкайте по администрации.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
После що младите едвам издържаме до 12 клас, че да се махаме .....
11
0
 
8
 
! Отговори
въй преди 4 години
Отнемат лиценза за палене или..........?!
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При Оправлението на Кривоглавия от Банкя е ТАКА.Безхаберие, хаос и кражби до полуда.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отнели му лиценза на селският бек.......ХА-ХА-ХАЛеле каква "драма".А че държавата (всички ние) ще плати няколко десетки милиона за ремоната ....ами няма проблеми, нали Боко не си ги вади от собственит джоб.Той си краде спокойно, кво му дреме.
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не само лиценза да му се отнеме, да заплати и възстанови щетите!
7
1
 
31
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
тОВА НЕЩО МОЖЕ ДА ГО ВИДИТЕ САМО В бЪЛГАРИЯ- магистрала за милиони евро - автомобили автобуси и стотици хора преминаващи по Магистралата - ИИ ИИ отдоло бунище което е леснозапалимо!!! Невероятно НО ФАКТ- както скоро на друга магистрала човек излизащ от тунел се блъсна в Кон който е обикалял 2 часа из магистралата !Какви са тези АПИ - КОЙ некъдърник е назначен там ? Колко случаи има - лапма в тунел уби жена ! тунел стана бобслей и има 40 автомобила смачкани и хора давещи се от дим !
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наше момче . Ще отнемат лиценза на тази но ще му дадат друга фирма ...
5
0
 
31
 
! Отговори
Дъ Риъл Бос Мелеонер преди 4 години
Феникса ще възкръсне от пепелта. Сега ще трябва да правя нова фирма "жарптица", в която фиктивно да назнача друг братовчед за собственик. Глобявайте ме колкото искате - по-евтино е да си плати човек глобата, от колкото да пази закона. А магистралата си я ремонтирайте за ваша сметка. Пийте една студена вода, демек.
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аахахаха такова беззаконие е извършено, а само ще им се отнеме лиценза .... Затова си правят каквото си искат и нямат страх от държавните институции ..........
3
0
 
31
 
! Отговори
хахо преди 4 години
Като ѝ отнемат лиценза голем праз.Утре ще регистрира друга за 2 лв на името на жена,син,дъщеря и пак нея ще изберат.
2
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Боко магистралите издържат по 6 месеца. Ако беше нещо по-сериозно от пожар - наводнение или земетресение, сигурно и следа нямаше да остане.
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко, което пише в статият показва само едно - плащаме на някакви държавни служители, които не си вършат работата! Мисля, че е време да уволним повечето държавни избиратели. Явно тези калинки служат само за тази работа. Да гласуват под строй за тиквите!