Ново огнище на африканска чума във Варненско

Пробата е от намереното умряло диво прасе в района на село Осеново
23 авг 2019 15:52,
16
Ново огнище на африканска чума във Варненско
Снимка: pixaBay

Положителна е пробата за африканска чума по свинете във Варненско, съобщи областният управител на Варна Стоян Пасев.

Още по темата

Пробата е от намереното умряло диво прасе в района на село Осеново в община Аксаково. Той допълни, че е издадена заповед за забрана за лов, дърводобив, събиране на трюфели и други дейности в осемкилометровата зона.

В тази зона попада и част от природен парк "Златни пясъци". По думите на Пасев обаче е абсурдно в разгара на сезона да бъде въведена забрана и за него. Най-вероятно областната епизоотична комисия ще вземе решение паркът да не бъде включен в забраната, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво принудиха хората да избият здравите си животни, като явно не даде резултат, за да се ограничи заразата до няколкото първоначални области?
14
2
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПОРЕДНАТА ЛЪЖА!!! ТОВА Е 25 ДИВО ПРАСЕ С ПОЛОЖИТЕЛНА ПРОБА!!А РЕАЛНО Е САМО ЕДНО ПРАСЕ КОЕТО Е ЗАМРАЗЕНО И ГО РАЗНАСЯТ НАСАМ НАТАМ И КАЗВАТ, ЧЕ Е ОТ РАЗЛИЧНИ!!СЕГА ЩЕ ИЗБИЯТ ВСИЧКИ ПРАСЕТА В РАДИУС 20 КИЛОМЕТРА!НО НАПЪЛНО ЗАСЛУЖЕНО ЩОМ БОРИСОВ Е ПРЕИЗБРАН НЕКА НАРОДА МРЕ)
13
3
 
5
 
! Отговори
Лунгур преди 4 години
Избиваме прасета,кози,а бездомни кучета в изобилие.Ама тях ги пазят разни НПО-та заедно политиците ни,нищо че ни ядат по улиците всекидневно.
12
2
 
4
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
СТИГА С ТИЯ ***, БЕ....!ГЛЕДАЙТЕ КУЧЕТА!!!!!СВИКВАЙТЕ С АЗИАТСКАТА ХРАНА. КИТАЙСКИЯ И ВИЕТНАМСКИЯ СОЦИАЛИЗЪМ, СЕ ИЗГРАДИХА С КУЧЕШКО МЕСО!Я, ПУТИН КЪВ Е ЗДРАВ!ЯДЕ, САМО КИТАЙСКА ХРАНА!!!
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
цените на свинското до коледа ще са 25/30 лв от екологиюни френски и германски прасета , пък следващата ще са по 50 лш за килограм защото ще забранят в българия да се отглеждат прасета поне за минимум 3 год
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каракачанов се крие. Не, че някой го търси. Понеже е главнокомадващ на Българската армия е храбрец и се страхува, че някой ще го вземе за *** и ще го евтанизира. Въпросът е, кога ще бъде съден в Хага. Понеже е единствен, такова нещо не са правили и комуниЗите, който пусна армията (военна полиция), срещу собствения си народ. Така се евтанизираха животните в плевенските села. Под дулата на военна полиция.
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Край Доган само охрана. Та така ли ще върви цял живот?.
8
3
 
4
 
! Отговори
Румен преди 4 години
Какво ми слагате минус. Та не е ли истина. Какъв е А. Доган таго кредити. На ли го пази охрана пуснете го свободно. Тоя другия и той с охрана. Е семейството и то ли с охрана цял живот.??
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До4. П. Петров. Умствения багаж на управляващите е също да мине през огъня , както и чумата.
6
4
 
8
 
! Отговори
Румен преди 4 години
Варна е градът на демоните. А не градът на демокрация на европейска лятна столица. За това и я пропускам в пътуването си. Варна се управлява от елит нахален, агресивен. Елит издигнат от *** и качил простаци да го управляват.
5
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дайте ресор земеделие на Бойко и ще реши проблема.
4
2
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 4 години
Освен, че дивите си търчат на воля каква беше файдата от рехавата ограда с Румъния, за която се похарчиха над милион лева?
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който консумира пилешко месо / пълен с хормони / ще има увиснали цици и мустаци м/у очите.Който консумира свинско пък да му мисли.След време ще пикае олио:))
2
2
 
11
 
! Отговори
Мариела преди 4 години
Вече става нагло с тези измислени номера А стига вече с тез драсканици по темата
1
3
 
16
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Ха-ха тоя номер не се ли изтърка поредното умряло хайванче и започва лов и трепане само, че питомните му браДчеди, а дивите си търчат на воля по мутренските ловни стопанства.