Пускат едното платно на "Струма", но още чистят терена

Кога точно ще бъдат премахнати боклуците? АПИ мълчи
23 авг 2019 10:05,
8
Пускат едното платно на "Струма", но още чистят терена
Снимка: БулФото

В петък ще се направи изпитване на товароносимостта на платното към София. Предварителните резултати от пробите са много обнадеждаващи. Имаме готовност до края на деня да пуснем платното за движение в посока София". Това съобщи пред Нова тв инж. Георги Терзийски, председател на Управителния съвет на Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ) по повод ремонтните дейности, които се избършват по възстановяване на магистралата.

Още по темата

Инж. Терзийски е на основен оглед на мястото, за да установи докъде е стигнало почистването на отпадъците след пожара отпреди няколко седмици.

Той обаче отказа да се ангажира с прогноза кога точно ще бъдат премахнати, но подчерта, че има предписание към пътната агенция от РИОСВ - Перник. До 2 септември АПИ трябва да се почисти теренът, за който отговаря под магистралата.

"Община Дупница ни е сезирала през 2018 година. При последваща проверка не са открити отпадъци. От РИОСВ са ни сигнализирали на 20 август с предписание до 2 септември да се почисти", коментира шефът на Агенция "Пътна инфраструктура'.

По думите му, още вчера Агенцията е поискала от контролните органи - РИОСВ и Община Дупница да кажат къде може да бъдат депонирани отпадъците.

"АПИ не се вайка пред медии и в студия, тя работи. Проблемът ще се реши когато цялото нещо бъде уредено законово", категоричен е инж. Георги Терзийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Апи защо не си гледат магистралата? След като са видяли че има тонове пластмаса... Защото не спряха магистралата и да кажат - докато не се изчисти магистрала няма да има?Защо трябваше да стане беля за милиони, за да има пак квакане? Искаме всички които са имали отговорност в затвора от малката служба до голямата.
5
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Да гори магистрала!!!!!!?????? - по голям срам не съм си представял.Говори за некадърност.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По - големи *** от апи са само даначните
3
0
 
5
 
! Отговори
Данчо преди 4 години
Дано да я пуснат ... , а и да я позакрепят .., че се използва доста!Но за автора на статията мога да кажа, че доста неграмотно пише!"До 2 септември АПИ трябва да се почисти теренът, за който отговаря под магистралата"- Това изречение няма никакъв смисъл! Кой какво почиства..., нищо не е ясно!
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички ние берем плодовете от вашата "работа".Анатема!
1
1
 
10
 
! Отговори
zeus преди 4 години
АПИ са били информирани за проблема година преди пожара, обаче не са си мръднали пръста.