Слънце и жега – и през следващата седмица

Над 30 градуса ще бъде в цялата страна
23 авг 2019 09:38, Елка Василева
1

Днес ще е слънчево, а следобед, главно над планинските райони, с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб, в източната половина от страната и в Дунавската равнина - до умерен североизточен вятър.

Максималните температури ще са между 32 и 37 градуса, въпреки че денят започна с разхлаждащите от 13 до 19 градуса.

Над страната ще минават облаци, като най-значителни те ще са над Северна България и около Силистра е единственото място, където може днес да има слаби валежи. Над планините ще е слънчево, следобед ще има незначителна купеста облачност.

Над Черноморието също ще е слънчево. Ще духа умерен вятър, временно и силен север-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 29 и 33 градуса, а тази на вода е до 27. В неделя обаче ще има условия за появата на мъртво вълнение. Това става ясно от прогнозата на синоптика на Bulgaria ON AIR Виолета Манчева.

През следващите дни ще остане предимно слънчево, около и следобед ще става и горещо. Облаци и условия за валежи ще има главно над Рила и Пирин. По морето ще е слънчево и ветровито.

Преобладаващите максимални температури ще са между 30 и 36 градуса. Слънцето, горещото време и високите температури ще останат и в началото на следващата седмица.

Гледайте видеото на Bulgaria ON AIR с цялата прогноза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари