"Албена" навъртя 50 години, но е все така желана за почивка

В курорта отчитат 15% ръст на българските гости
40
"Албена" навъртя 50 години, но е все така желана за почивка
Снимка: Министерство на туризма

Курортът "Албена" празнува 50-годишнина.

За периода април-юни 2019 г. по данни на НСИ в Албена се отчитат 15% ръст на отседналите българи в местата за настаняване с поне 10 легла спрямо същия период на миналата година. В броя на нощувки им се отбелязват 27 на сто ръст, както и над 31% ръст в приходите от тях, съобщиха от Министерството на туризма.

Само за първия летен месец – юни 2019 г., тук са реализирани общо близо 278 хил. нощувки, като от българи те са с над 29 на сто повече спрямо юни 2018 г. Приходите от тях приближават 15 млн. лв., като от пребиваването на български туристи ръстът е 33 на сто.

Очакваме летният сезон да е в рамките на прогнозите ни, които направихме в началото на годината и се надявам да достигнем нивата от миналата година, коментира министър Николина Ангелкова. Тя подчерта, че развитието на устойчивия туризъм е сред приоритетите на правителството.

Заедно с управителния съвет на "Албена" АД тя постави капсула на времето с послания към бъдещите поколения, която ще бъде отворена след  50 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Munchen_DE преди 4 години
На пръв поглед хубав и запазен курорт с много зеленина. Но няма да забравя още преди 10 години как немците изумено викаха "Цвай лева фюр васер???" - "Два лева за една вода???"Безумно скъпо и отблъскващо поведение от страна на търговците.Започват да говорят на немски или английски и като чуят български изведнъж им изстива работата.Отврат, а че парите са ми бяха от Германия и не съм по-малко платежоспособен (2007-2008) няма значение.Много лошо впечатление! Но пък прекрасна природа наоколо.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя Радосвет е доста мазно хлъзгав доносниче от ДС
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Агент Борис е перверзен ***.. Всеки месец на килимчето в София надупен на генералите от ДС
26
1
 
2
 
! Отговори
skitnik13 преди 4 години
Dori i tapoto admin4e na tozi sait-cigane e tehen 4ovek 4e barzo mi trie publikaciite11093
25
3
 
2
 
! Отговори
skitnik13 преди 4 години
8-Ne hodete v Albena na plaz ako ste s deca-letniat Albenski virus niama da im prosti.9-NAP i HEI da se namesiat i da si svar6at rabotata naj setne.10-ne se hranete v Laibena -tam hranata se prerabotva po niakolko pati dokato vs ne se izqde.11-nai golemite nekadarnici i tapaci ostanaha da rabotiat tam-vs dr se ometohadori ukraincite zabiagvat.12-99% ot personala sa brazilci.13-higienata e 0.13-Vs seliani prez weekend-a sa na more tam.14-90 % ot rabote6tite tam niamat ni6to ob6to s turizma
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На море в България?!?!?!Не, никога вече. Има наблизо Испания, Италия, ...
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То пък в Турция, където ходиш по бедните пости цъфнало и вързало :) Тея деарбекири там стават само за бедни Българи. Нито природа, нито красота. Чуканации на алл инклузив :) Слабо.Бреййййй верно ли бе ! То за това там няма спиране потока от туристи, Турция е милиарди светлинни години напред в туризма перед Бьлгария сьщото е в здравеопазването ,образованието и тн и тн не случайно Фолцваген правят там завод турците имат висококвалифицирани кадри а при вас африканска чума.
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То пък в Турция, където ходиш по бедните пости цъфнало и вързало :) Тея деарбекири там стават само за бедни Българи. Нито природа, нито красота. Чуканации на алл инклузив :) Слабо.
21
0
 
1
 
! Отговори
ХаХ преди 4 години
*** също ли е цензурирано ?
20
9
 
7
 
! Отговори
Джонката преди 4 години
Албена става за непретенциозни български и румънски туристи, които са свикнали да живеят в ***. Паркираш директно на тревните площи и след дъжд разнасяш калта из курорта. Персонала масово е нелюбезен съставен от българи, украинци и молдовци. Вече ще търся почивки само в Турция.
19
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Албена остана едно кътче което не можаха да направят бетон.Хубава и зелена почти без ново строителство.
18
3
 
11
 
! Отговори
IQ-то преди 4 години
Курортът ,,Албена' беше приватизиран с боновите книжки на хората от народа,боновете бяха безплатно раздадени на ,,масите' за да се осъществи Масовата Приватизация по Лукановият модел,демек ,,Албена'' в момента е собственост на ,масовите приватизатори',за олеснение наречени просто ,,народа''.Но на снимката не виждам нито един човек от народа,наричан в червените буквари на Ленин и Маркс ,,масите''. Управляващите и масите. Или както бяхме наричани ,,матряла''.Та гледам се не види ни един от матряла
17
3
 
21
 
! Отговори
IQ-то преди 4 години
Ха сега кажете като много знете,кой от всичките на снимката не е от ,,червеното котило'' ха.ха,ха. Не познахтееее,всички до един са комундете,и деца на такива.Но не са текезесарски наследници,а партикоси от ,,висшият ешалон''.Пляскайте им с вашите деца и внуци,и им пожелайте ,,светло бъдеще'' на тах и на внуците им.Питате защо се получи така ли? Защото Те ви излъгаха че са ,,на всеки километър'',а всъщност бяха на всеки метър.Това беше колегата до вас,и комшията от съседният апартамент.VIVA
16
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 10Какво мръсно море точно пък на Албена? Друго си е на плаж до пристанището в Балчик. А вълните не са проблем. В Албена е сравнително плитко. Ами като не знаеш защо питаш?Морето там си е винаги мрьсно защото е открито и вьлните бухат постоянно и само пяськ водорасли и медузи да не ти говоря пьк колко дьнни ями има там и постоянно се давят.
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Осигуряват работна ръка на всички роми от региона къде сте видял и комунист като Станев да дава пари заедно с че гето Радосвет приватизирана курорта с обновите книжки на хората
14
17
 
6
 
! Отговори
Мани тая Албена! преди 4 години
На юг е много по-хубаво!
13
14
 
16
 
! Отговори
отCиднейAaвcтpалия преди 4 години
Съжелявам ако не го знаехте но истинските курорти са по други ширини където няма мутро бетонка на 360 нито селяния, само истинска красота както господ я създал и се наслаждаваме доволно. Казвам ви го за да не се изложите че сте виждали курорт ако не сте ходили насам и наоколо. И не е в цената, защото знам такива съвършени места тука, лагуни джунгли девствени плажове, които ми костват само бензина на автоматика ми
12
8
 
15
 
! Отговори
До 10 преди 4 години
Какво мръсно море точно пък на Албена? Друго си е на плаж до пристанището в Балчик. А вълните не са проблем. В Албена е сравнително плитко. Пл.Димитров е там защото Албена е доста коректен работодател с голям синдикат.Осигурява трайна работа на няколко села наоколо.Затова и от там няма вой за липса на работници всяко лято.
11
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Oт 2015 до 2018 ходих там - хотели на 1-ва линия, цените бяха приемливи.Тази година смених дестинацията, вдигнали са цените с ~30-50%.Тихо и спокойно, хубав плаж и чадъри - Ок, но няма забавления. След 10 вечерта освен да спиш друго не остава. Е, тия с "олл Нахлузив" са като крепостни селяни с евтините си питиета клечащи пред хотелите си до полунощ.
10
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И 150 да навьрти пак ще си остане свинарник