След смъртта на британците, проверяват хотел за легионела

Чужди медии смятат, че са се заразили в Слънчев бряг
Обновена: 26 авг 2019 08:55 | 26 авг 2019 08:53, Петя Славова
17
След смъртта на британците, проверяват хотел за легионела
Първата жертва Джон Коуан. Снимка: Mirror

Проверяват хотела, в който бяха настанени двамата британци, починали от легионерска болест. Министерството на туризма ще инспектира хотела, заедно с Агенцията по храните, Здравната инспекция и Комисията за защита на потребтеля, съобщава Нова тв.

Според чужди медийни публикации двамата британци са се заразили именно в България. Едната жертва е на 43 години - Джон Коуан от Хамилтън, Ланаркшир, а другият починал от същата инфекция след почивка в България е 75-годишният Брайън Тейлър.

Нашите здравни власти обаче обясниха, че подобни бактерии могат да се открият на всяко място със застояла вода - включително неизползвани няколко дни чешми и душове.

Още по темата

Легионелозата обикновено се проявява като тежка пневмония. За последната година в Европа са заболели над 11 000 души, а случаите у нас са били по-малко от 10.

"Заболяването протича под две форми. Първата форма е грипоподобна, трудно може да се отличи. Тя отминава за 7 дни - една обща симптоматика, приемаме, че е летен вирус. Втората форма вече е свързана с тежка пневмония", обясни преди дни д-р Анелия  Ангелова пред  Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
1
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
Живях в Германия. Наемодателят редовно тестваше водопроводите за такива бактерии. Един ден намериха. Веднага беше извикана фирма, която 6 часа промиваше инсталацията с хлорен разтвор. У нас ти обясняват, че нищо не правят, защото такива бактерии се въдели навсякъде. Комбинацията от мързел, алчност и некадърност убива буквално!
12
2
 
0
 
! Отговори
14 до 15 преди 4 години
До Анонимен 15Не ми харесва простащината! Не ми се занимава с теб. Губи време. Съболезнования, ако еректоратът ти е мек! Избягвай хапчетата!
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 13Стюпи, заслужаваш една хубава бългрска дряновица за това, което си надрискал срещу собствения си народ! Бог знае дали си от този народ.Въпрос: знаеш ли какво означава психо-моторен и как се съчетава с фантазия? Правилно се пише "психомоторен", стюпид!
10
2
 
4
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
И как пък таз легионела само двама британци от хотела е заразила, кво не им е харесала на другите гости!?
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кекаро нещо е британеца. На алкохол не носят, на бой не носят, ловят ги разни болести, дето добре че са те, та да чуем ,че има такива болести. Аз съм на 54 и за първи път чувам за легионелата, например.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може и от вентилацията в самолета да са се заразили.
7
2
 
5
 
! Отговори
Legends преди 4 години
Смятайте ние какъв имунитет имаме. Мой познат лекар копърка по черноморието отказва да яде в хотела си каквото и да се случи. Носи си отвкъщи храна 30 километра.
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Емил БоевБоклук
5
3
 
5
 
! Отговори
fakt преди 4 години
Ingilizite sa izvestni otroviteli ot drevni vremena dori Schekspir gie opisal
4
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англичаните са болна нация. Повечето са заразени от военната биолаборатория в Солзбъри дето уж Скрипал с новичок се отровил. В тази лаборатория се разработват забранени бойни отровни вещества и се експериментира директно върху изнрани нищо неподозиращи хора.
3
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От девет кладенеца вода ще донесат, само и само да оправдаят хотела на ***... Брех, какво съвпадение, двама човека, били в един и същ хотел, заразили се и починали от едно и също нещо, а *** пак конспирация съзира. Докато не си отворим очите да видим мизерията, в която превърнаха черноморието ни, няма да се оправим. Щом и британците вече бягат от Слънчака, не е добре работата
2
19
 
21
 
! Отговори
Емил Боев преди 4 години
Британците отровиха Марков, Литвиненко, Скрипал... само и само да набедят България и Русия. Вече започнаха да тровят и собствените си хора по същата линия, само че на наша територия.
1
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре да инспектират всички британци.