Внимание, шофьори! Хайка на МВР за лов на телефони

50 лв. е глобата за за използването им, докато карате кола
22
Внимание, шофьори! Хайка на МВР за лов на телефони
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От 16 до 22 септември на територията България, както и във всички страни членки на Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“ – TISPOL, ще бъде извършван засилен контрол за незаконосъобразното използването на мобилни телефони от водачите на моторни превозни средства. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Целта на операцията е да се припомнят още веднъж последствията от пренебрегването на забраната за използване на мобилни устройства.

По време на шофиране те силно разконцентрират вниманието на водача, което може да се окаже фатално.

Според Закона за движение по пътищата на водачите е забранено да използват мобилни телефони по време на движение, освен чрез устройство, позволяващо това да става без участието на ръцете.

Санкцията за подобно нарушение е глоба от 50 лева и отнемане на 6 контролни точки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: акцияМВРшофьориколи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
2
 
! Отговори
Литературен критик преди 4 години
В коя чалготека измислихте заглавието?
21
3
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Говорете с таблети, хайката не ви лови.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Спират ме и докато спра аз пускам телфона да падне под седалката без да си местя ръката. И кво праим ся?"Пишат. Глоба с фиш не може да се обжалва. Плащаш. Няма и на кой да се оплачеш...Не ти го пиша да се ядосваш, просто такава е реалността. На мен за други глупости са ми писали глоба с фиш от 20 или 30 лева беше. Заядох се, защото не бях в нарушение. Останах си с заяждането. Оказа се, че те така могат да си пишат колкото и каквото си поискат, няма процедура за отменяне.
19
2
 
4
 
! Отговори
15912357 преди 4 години
Значи "глобата" ще е 20 лв.Директно плащане КЕШ на място при проверка.
18
1
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Не лъжете! Глобата е 50 лв. почерпка и не се отнемат контролни точки.
17
0
 
10
 
! Отговори
Българин 1 преди 4 години
Какви са тия хаики обявени предварително???
16
4
 
8
 
! Отговори
Стойчо преди 4 години
на мен не ми пречи телефона, веднъж на една кука му обяснявам че и стелефон съм сигурен че карам по добре от 2/3 на пътя а той ми вика може и да е така, но такъв е закона - мушни нещо между документите
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Телефон не ползвам от 15 години. И защо да ползвам някои за щяло и нещяло да ми нарушават спокойствието ли. Които искат да се свържат с мен да дойдат вкъщи или когато съм на линия на Скайпа да ми пишат или да ми звъннат. Защо мутрите да ми пържат мозъка и да им плащам за това. Гледам ги някои като ги захапят телефоните с часове не спират да клюкарстват. Сеяндури сър кво да ги праиш.
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди години имаше акция в столичния кат От 60 катаджии само двама не се поддали на подкуп , и те били двамата които ги проверявали Просто няма как да внесем катаджии от Германия или Скандинавските страни Може би тия камери и микрофони само помагат - откако ги накичиха няма желаещи за катаджии
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледам "баровците" в скъпите коли лапнали постоянно телефоните с кой толкова говорят не ги знам ама да отделят малко време да си настроят хендсфрито на колата за която са дали толкова пари... имам Мазда цх7 дет не е кой знай какво и го имам като опция... е няма да ме вижда цялото село, че говоря по МОБИФОНА ама ко да прайм..
12
2
 
12
 
! Отговори
проблема е преди 4 години
че не им пишат актовете, а минават с една почерпка. Иначе няма как да си обясня факта, че всеки 2ри шофьор е с телефон в ръка. Ако бяха писали актове, половината шофьори вече щяха да са без книжки, като им свършат контролните точки... елате да видите в Студентски град какво става, 20 годишни ***, шофьори от вчера, всеки с телефон в ръка, влизат в забранени улици, отнемат предимство... ама изобщо не им дреме...
11
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Телефоните наиситна са опасни ако говорим по тях докато шофираме (Боже опази ако ли пък си джиткаме у фейсо). Но.... Как ще се доказва дали спреният за проверка говори по телефона? Гледат куките, че си си вдигнал ръката до ухото и те спират. Ама теб може да те боли зъб и да си затискаш бузата, може да си топлиш парче шоколад, че нямаш зъби, може...Спират ме и докато спра аз пускам телфона да падне под седалката без да си местя ръката. И кво праим ся?
10
1
 
30
 
! Отговори
ноби преди 4 години
500 да стане, мaмa ви прocта. всяка втора пaчa захапала телефона, някой пък го държат като филия лютеница отпред, *** вашта мaмицa селcка
9
0
 
21
 
! Отговори
Пчеличката Мая преди 4 години
Докато е хайка ги ловят, иначе всеки втори е с телефон. Безумно е. Същото е и с децата. Всяко второ е без колан, не е в столче и т.н. После... мяу, какво стана, защо стана и т.н. Полицията не трябва да действа кампанийно за 5 дни в годината!!!
8
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не спират да тормозят населението герберите!
7
1
 
13
 
! Отговори
Духач преди 4 години
Всеки път полицаите си правят PR. Не мога да разбера защо го обявяват това, а да го контролират този проблем ежедневно.Полицай и ахентури от МВР охраняват дискотеки и престъпници, за да си изкарат някой лев. Въпроса ми е тези престъпници санкционират ли ги?
6
2
 
18
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
До до ПепиИма много лесно решение.Познато е от армията - вика се ВКР - или военно контра разузнаване.Пускат се 4-5 цивилни полицая под прикритие и почват да дават подкупи.Двама да изгърмят - достатъчно е другите да спрат да взимат.Лесно е - само се иска политическа воля.
5
5
 
15
 
! Отговори
до Пепи преди 4 години
единственото което ще се постигне с вдигане на глобите, е дебелаците в унирофрми да почнат да вземат по-големи подкупи ... файда за безопасността, никаква
4
7
 
9
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
В Испания глобата е 200 евро и три точки от книжката ( при 12 максимални ) . Тъй че трябва да се дигнат глобите.
3
1
 
11
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Това трябва да е ежедневие, а не хайка но у нас е така всяко чудо за три дни